Flott sesong for våre FIS alpinister

Våre FIS alpinister er allerede godt i gang med forberedelser til neste 2017/2018 sesongen. Det har vart en lang og tung vinter for mange av de, men de har kjempet seg bra gjennom vinteren både på ski og på skolen.

2017-06-09
Igor

Sesongen 2016/2017 er ferdig og vi har tatt en prat med våre FIS løpere om hva de synes om hvordan er det å kjøre FIS med alle de World cup og de beste FIS løpere.

Mange av dem sier at det å stå på samme startstrekken med de beste i verden er kjempekult. Men om vi skal kjempe med de beste så er vi nødt til å trene mye mer og mer spesifikt. Det å trene mer spesifikt er viktig i om du skal lykkes i den disiplinen du er best i. Nå er det veldig få løpere i verden som kjører alle disipliner i alpint. Det å prestere i alle disipliner er vanskelig og det krever masse energi, trening, satsing og sannsynlighet for skader er store. Før i tiden kunne man kjøre flere disipliner pga. at det var mindre konkuranse. Men i det siste så har det blitt utrolig vanskelig å slå gjennom i alle disipliner. Derfor må vi trene spesifikt på det vi er allerede gode på og bli enda bedre på det istedenfor å gjøre litt av alt.

Vår beste FIS/WC løper hos jenter er Kristina Riis Johannessen. Hun har vunnet Europa cupen sammenlagt etter at hun har vart ute i fjør med en kneskade. Det å vinne Europa cupen sammenlagt er kjempe impnerende og vi er veldig stolte av deg Kristina. Hun har også tatt poeng i WC renn i USA, hvor hun kjørte inn på en 24 plass i SSL. Vi gleder oss til å se mer av hva hun kan gjøre men det lover godt fremover for den ivrige Ready jenta.

I USA på college har vår Benedicte Lyche også kjørt fort på ski. Slalåm er hennes beste disiplin og på FIS liste ligger hun ranket som nmr. 109 i verden av ALLE jenter i verden. SSL er hun også forberedt seg fra sesongen før. I SSL er hun ranket som nmr. 225 i hele verden. Kjempe bra Benedicte og stå på videre.

Johanne Brekkan som går på DØNSKI alpint har også prøvd seg i FIS i år. Johanne sier at sesongen hennes har hvert helt ok. Hun startet sesongen med å slite veldig med ryggen, men så ble den bedre inn mot renn sesongen. Hun har hatt noen renn og omganger som har hvert bra, spesielt i slalåm og det blir spennende og følge med Johanne videre.

Hos Ready gutter har det også gått veldig bra.

Vår beste FIS løper de siste årene har dessverre valgt å slutte på ski. Jonas Lyng Jørgensen har slittet veldig mye med ryggskader og motivasjonen. Han har ikke fått trent like mye som lagkameratene hans gjorde på LUC. Etter at han kom tilbake fra ryggskaden så tok det ganske lang tid å finne formen på skia igjen. Dermed blei motivasjonen lavere og til slutt bestemte Jonas seg for å slutte å kjøre aktivt på ski. Det er veldig synd Jonas, men vi ønsker deg masse lykke til videre i livet og stå på! Du har vart veldig flink gutt og storebror. Også lillebroren til Jonas vår store talentet slutter også. Det er trist men sånn går det. 

Men en som skal sikkert følge gode resultater etter Jonas er Kaspar Kindem. Kaspar har hatt en veldig bra sesong selv om han har også slitet med ryggen. Men det ser ut at det går bedre med Kaspar. Han har vunnet flere FIS renn i Norge og vart kåret til beste Junior på mange renn så det blir veldig spennende å følge Kaspar videre de neste sesongene. Kaspar er rangert som en av de beste 2000 gutter i verden i slalåm og storslålåm. 

Våre andre 2000 gutter har også markert seg godt i FIS rennene. Nydalen gutter Johan Fosseidbråten, Olav Bergan og Jon Bråndmo viser god fysisk form på den kjente IRONMAN testen følgt av NSF. Johan og Jon er de beste trente 2000 gutter i Norge akkurat nå og det lover godt for fremtiden.

Jon var på vei hjem fra Folgefonna skisenter når vi pratet med han om sesongen som var. Han sier at skisamlingesongen min har vært lærerik og morsom. Fått mye erfaring og mange gode stunder i løpet av en lang og spennende sesong. Resultatmessig har det vært stor variasjon, med både noen gode og andre mer krevende renn. Ellers har treningen og egen innsats vært god og med et godt trener team har utviklingen, både på ski og barmark, pekt oppover sier Jon. Vi ønsker deg lykke til videre Jon.

Johan har slitet litt med å prestere like bra på renn som på trening og det er noe mange av de første årets FIS løpere sliter med. Men med masse portpaseringer så kommer det også Johan. Johan er fornøyd med egen innsats på trening. Har jobbet strukturert og hardt gjennom hele sesongen. Har slitt veldig mentalt når det kommer til renn. Føler at riktig rennfølelse har vært et stort mangel. Dette har ført til svake resultater jeg ikke helt ønsket. Nå som jeg kjenner livet som FIS løper håper jeg at den mental biten løsner. Jeg gleder meg til en ny sesong, med nye muligheter sier Johan. Gi gass videre Johan. Vi gleder oss til å følge med på videre.

Olav Bergan har også kjørt fort. Men å kjøre mer stabilt så må jeg trene å stå på mer. Det skal mye for å få det til på renn men det kommer sier han.

Markus Straume som går på NTG Bærum har også vært ute fra ski en sesong pga. kneskade. Men Markus har trent bra fysisk og han har ikke hatt store problemer med kneet sier han. Markus sier at resultatmessig så har jeg ikke hatt den beste sesongen, men jeg føler at jeg generelt har blitt en mye bedre skiløper. Om jeg bare får jobbet med fysikken i sommer så tror jeg at jeg kommer tilbake som en mye bedre skiløper til neste sesong. Så treningsmessig har jeg hatt en veldig bra sesong, men det er som sagt vært vanskelig på renn. Vi ønsker deg lykke til videre Markus og neste sesong blir sikkert mye bedre når ting er litt mer på plass. Kjøre hardt med barmark så skal det gå Markus. 

Vi ønsker våre FIS løpere god periode med trening og vi ses i bakken plutselig.

Gi gass.

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket

Kalender

Mai
MTOTFLS
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345