Eliteseriekamp 16.11.2018 kl. 19.00 Konnerud – Ready på Konnerud

Mørk fredagskveld i skauen på Konnerud.

Dessverre rakk vi ikke første omgang, men det gjorde ikke så mye. Stillingen ved pause var 0-0 og det ble rapportert om noe bedret Readyspill på slutten av omgangen.

2018-11-19
Indre bane: Henning Madsen

Som kjent ligger Konneruds kunstisbane «inne i skauen» og det føles veldig mørkt rundt – og det er alltid kaldt. Klubben bygger for tiden nytt klubbhus og dermed må spillerne bruke 2 anleggsbrakker som garderobe. Det er heller ingen innendørs kafe. Begge deler må man ta sporty og det kommer sikkert til å bli kjempefint til neste sesong.

Konnerud har tidligere liksom vært et «farmerlag» til de andre klubbene lags Drammenselva. Det ønsker de at det skal bli «andre boller» på fremover. Hittil har de spilt en jevn kamp mot Drammen som de tapte 3-5 og et større tap 1-8 mot Ullern.

Dommertrioen er Eriksson, Fernandes og Pettersen.

Ready starter omgangen aggressivt. Readys nr. 77 Pekka Niska ordner en corner, men det blir ikke noe.

Etter 3 minutter får en Konnerudspiller for røff behandling i Readyfeltet etter dommerens syn. Straffe. Konnruds nr. 68 Willy Johansson scorer. Stor lokal jubel. Konnerud øyner første poeng i Elite-serien. Ja - de kan jo bare drømme om det tenker vi.  

Allerede 5 minutter senere kommer det ny Konnerud scoring ved nr. 19 Stian Paulsen. Stillingen 2-0. Det var da som bare svarte!

Heldigvis får vi straffe ved 16 minutter etter felling av Isak Jerner. Pekka Niska setter straffen i mål. Stillingen 2-1. Nå er Ready mer på. Samtidig er Konneruds nr. 14 Mathias Stensrud, nr. 19 Stian Paulsen og nr. 71 per Gustaf Andersen alltid farlige fremover.

Ved 22 minutter blir det 3-1 ved Konneruds nr. 14 Mathias Stensrud. Stillingen 3-1. «Hallo gutta – følg med».

Readys nr. 9 Jesper Bergersen roer nervene våre ved å redusere til 3-2 minuttet senere etter pasning fra nr. 90 Hallmèn. Nå kommer nok Ready tenker vi.

På 35 minutter og Konnerud-corner må vi gi retur som Konneruds nr. 14 Stian Paulsen setter i mål. Stillingen 4-2. Dette liker vi overhodet ikke.

På 38 minutter kommer Konneruds nr. 14 Mathias Stensrud inn fra spiss vinkel på høyre og legger inn til nr. 9 Patrik Døhlen Holm. Mååål! Stillingen 5-2. Dette klarer vi aldri i verden å ta igjen så sent i matchen. Nederlagsfølelsen kommer snikende.

Det skulle bli verre. På 41 minutter kommer nr. 71 Per Gustaf Anderson inn fra spiss vinkel på høyresiden og setter 6-2. Du kan tenke deg at Konnerud publikummet jublet.

Ready presser på og har en solid sjanse ved 41 minutter. På 44 minutter har vi corner og skyter to ganger uten å komme gjennom Konnerud-muren. Vi får beskjed om at det legges til 4 minutter.

Så kommer det en Readycorner fra Matti til Jesper. Redusering til 6-3.

I siste minutt kommer Konneruds nr. 9 Patrik Døhlen Holm ned på siden og inn foran mål og fastsetter sluttresultatet til 7-3 til Konnerud.

All honnør til Konnerud som spilte godt og smart med en farlig angrepstrio. Det er likevel ikke til å komme forbi at dette var et forsmedelig Readytap. «Vi ble kontret i senk» uttrykte en oppgitt Jacob Rønneberg idet han skrittet målbevisst opp til garderoben.

Kampen viste at det er kort vei mellom himmel og helvete. Det skal ikke en så veldig dårlig dag eller innsats – så kan normale styrkeforhold mellom lag bli snudd opp-ned. Det krever alltid 100% i hver kamp og feilmarginene er små. Det kommer nok til å bli mange spennende kamper i serien i år.  Det er bare å stå på i Sarpsborg på søndag. Vi har alltid tru’a.

Fra Indre bane

Henning Madsen