Referat fra indre bane: Eliteseriekamp 18.11.2018 kl. 13.00 Sarpsborg - Ready i Sarpsborg

Det var bortimot perfekte forhold i Sarpsborg. Nesten kuldegrader og sol – i hvert fall for publikum. Solen var imidlertid lav og traff Sarpsborg spillerne midt i ansiktet som hadde tapt sidevalget. 

2018-11-19
Indre bane: Henning Madsen

Verst var det nok for keeper Kenneth Larsen i Sarpsborgmålet.

Sarpsborg som er tilbake igjen etter et års opphold i «OBOS-ligaen» har hatt ganske gode resultater så langt i denne sesongen. Knepent 5-6 tap mot Solberg, 4-3 seier over Drammen, 4-6 tap for Høvik og 1-1 mot Mjøndalen. Det er jo trivelig at vi også har klubber i Eliteserien utenom Oslo, Bærum og Drammenselva.

Guttelaget med Malin Bromark skulle spille kamp etter A-laget i Sarpsborg slik at Ready hadde mange supportere til denne kampen.

Dagens dommere var Jigouline, Solberg og Silkeoset. De to første er vel kjente for oss.

Kampen begynner som vanlig litt frem og tilbake med en del cornere. Etter 18 minutter kommer det et Readyskudd etter corner som Sarpsborgs keeper halvklarerer og ballen spretter ut i feltet. Readys nr. 90 Filip Hallmèn er påpasselig tilstede og setter ballen i mål. Stillingen 0-1.

Rett etterpå kommer Sarpsborgs nr. 23 Per Anders Olsson raskt ned på siden, men vi avklarer. Han skulle vise seg god i hele kampen.

Etter 22 minutter kommer det ny Readyscoring. Nr. 5 Ole Stordahl goaler etter pasning fra Readys nr. 9 Jesper Bergersen. Stillingen 0 – 2.

Få minutter senere skyter vi og Readyspillerne jubler, men ballen var visst ikke inne likevel. Readys kaptein nr. 6 Isak Jerner skyter på returen, men Solbergs keeper kaster seg og redder.

Etter 28 minutter suser Hallmèn igjennom og passer til Jerner, men det blir bare corner. Den gir «ikkeno» og Sarpsborg kontrer.

Så følger det en periode med mange Readyutvisninger. Først Ole Stordahl etter 28 minutter, deretter Aksel Rødseth etter 30 minutter og endelig Filip Hallmèn (bare 5 minutters) etter 32 minutter. Dermed har vi 3 mann i bua. Da tar Sarpsborg en time-out for nå skal det scores. Sarpsborg jager nedover på vår venstre side, men nr. 4 stoppes kontant. Får han en køllesleng i hjelmen? Sarpsborg Christer Lystad kjefter og slår frislag fra spiss vinkel som ender med å treffe dommeren. Utspill fra Readymålet. Rett etterpå fikk den samme Christer 10 minutter for voldsomt slag.

Så er vi fullt lag, men nå kommer en ny uheldig hendelse. Sarpsborgspiller blir hindret i Readys felt på 44 minutter. Dommeren viser armene i kryss over hodet. Staffe! Imidlertid skyter Sarpsborgs nr. 7 Petter Nicolaisen utenfor. Fortsatt 0-2.

Sarpsborgs trener oppfordrer sine spillere sterkt til å gjøre mål, men omgangen ebber ut. Ready går til pause med 2-0 ledelse.

 

I 2. omgang er Sarpsborgspillerne tidlig ute på isen. De har nok fått en tydelig medarbeidersamtale fra treneren i pausen. Vi synes laget var tamme når vi tar tidligere resultater i betraktning. Vi hadde ventet mer. Imidlertid er det nr. 22 Christer Lystad, nr. 23 Per Anders Ohlsson og nr. 79 Max Pherson som hele tiden er de som skaper noe. Når de tre sammen kommer nedover er ingen lag trygge.

Etter 7 minutter ut i omgangen bryter Readys Filip Hallmèn ballen og en hardt prøvet Sarpsborg trener må konstatere at han fører Ready i 0-3. «Kom igjen gutta – for …… - dette er dårlig!» og maner til innsats og jobbing. Vi er enig med treneren, men kanskje ikke med «blomsterspråket». Dette laget kan betydelig bedre.

På 15 minutter er Hallmèn gjennom på nytt og skyter. Det er Sarpsborg-mølje foran mål og keeperen plukker opp ballen, men på hvilken side av streken var den egentlig? Det blir uansett ikke dømt noe mål.

Nå følger en super Readyperiode hvor Sarpsborg presses tilbake og klarer ikke å etablere noe spill overhodet. Jeg vil påstå det bare er ett lag på isen i denne perioden.

Jobbe, jobbe, jobbe brøles det så høyt fra Sarpsborgbenken at vi begynner å lure på om vårt hørselsproblem på en mirakuløs måte er blitt kurert.  En halvtime ut i omgangen begynner Sarpsborglaget faktisk å våkne. Det var ikke for tidlig eller for sent – ettersom hvordan man ser det. Presis etter 30 minutter scorer Sarpsborgs nr. 23 Per Anders Ohlsson.

Bare 3 minutter senere scorer Sarpsborgs nr. 10 Mathias Nilsen etter pasning fra Christer Lystad. Stillingen er plutselig 2-3 og Sarpsborg får virkelig blod på tann. Så fort kan det snu seg.

Nå blir durabelig fart i matchen. Sarpsborgs trener jager høylytt på sine spillere og det blir ganske røffe tak på isen. Hoveddommer Jigouline prøver å dempe gemyttene, men det har ingen synlig virkning. Det virker som noen er mer opptatt av å ta mannen enn ballen. Vi begynner å lure på om man har lånt spillere fra Sparta. Det blir nesten håndgemeng mellom Sarpsborgs Christer Lystad, som mener seg hindret, og Readys Matti Väärälä, men dommeren rekker frem i tide. I den matchen hadde jeg satset pengene på Matti.

Når Sarpsborg jager frem i denne perioden blir de veldig åpne bakover. Det kunne lett blitt Readymål, men vi var ikke så effektive på slutten. Dermed endte matchen med 2-3 seier til bortelaget fra Gressbanen. Det var etter vårt syn meget rettferdig sett under ett. Vi så imidlertid Sarpsborgs kvaliteter og må bare gjenta at trioen Lystad, Ohlsson og Persson er kjempegode og betyr mye for Sarpsborg-laget.

Dette var en mye bedre kamp enn på fredag (tidlig black Friday i Konnerud). Når vi får det til å gli er vi kjempegode.

På førstkommende onsdag 21. november kl. 19.00 kommer Drammen til Gressbanen. Det kommer til å bli et durabelig oppgjør. Vi får alltid tøffe matcher mot Drammen og de vil ha revansj etter kvartfinalen i cup’en i forrige sesong. Denne kampen bør ingen med bandyinteresse gå glipp av.

Fra indre bane

Henning Madsen