Indre bane: Eliteseriekamp 21.11.2018 kl. 19.00 Ready – Drammen på Gressbanen

Det var perfekte forhold når Ready tok imot Drammen på hjemmebane onsdag. Minus 2 grader og speilblank is. 

2018-11-26
Indre bane: Henning Madsen

Ready gjorde jobben i 2. omgang!

Drammen har vært en tøff motstander i mange oppgjør og det er ikke mulig å forutse resultatet. I tidligere kamper har f.eks. Drammen spilt mot Konnerud. Her lå de under 0-2 i starten, men klarte i motsetning til Ready (som tapte 3-7) og snu kampen til seier 5-2. Ingen tvil om at «farmerlaget» yppet seg mot Drammen. På stillingen 0-2 til «farmerlaget Konnerud» kan vi lese i kampreferatene at Drammens trener Palmberg blir utvist etter «dialog med dommeren». Hvordan en slik utvisning ville forgått på Gressbanen har vi fundert på. Måtte han gått over isen og sette seg på benken hos undertegnede eller måtte han ha gått bak gjerdet til Ready Ultras? Ikke vet vi.

Nok om det. Banen var rigget og klart til kamp.  Drammen vant trekningen og satte i gang i stor fart. Her skulle ballen helt klart spilles opp til nr. 33 Even Thiseth, lokalt kalt «gjedda i sivet», som er første mann oppover i motstanderens felt fra Drammen. Han er også den som mottar de lange utkastene fra Drammens faste keeper Oliver Hereta. Imidlertid er Hereta operert i foten og måtte bivåne kampen fra tribunen. Dermed ingen lange utkast i dag.

Spillerne og kampen går seg litt i gang og allerede etter 2 minutter har Ready et skudd på mål, men uten scoring.

Etter 7 minutter mister Drammen ballen til Readys nr. 91 Felix Ljungberg som setter et bra skudd i vinkelen som Drammenskeeperen redder. Drammen kommer tilbake og Drammens nr. 21 Erik Lundgren tackles i Ready-feltet. Det kommer imidlertid ingen fløyte eller armer i kryss – så spillet fortsetter. Ready kontrer med innspill fra Readys nr. 6 Isak Jerner foran Drammensmålet, men ingen av Readyspillere når frem.

Endelig etter 18 minutter kommer pasning fra Readys nr. 90 Filip Hallmèn til nr. 6 Isak Jerner som gjør 1-0 til «de blå». Bare 3 minutter senere kommer et nytt stort Ready-gjennombrudd og vi var i ferd med å skrive scoring, men det ble det utrolig nok ikke.

På 28 minutter slår Drammens nr. 7 Morten Engen høyt inn til nr. 75 Marius Mørch Andersen i Readyfeltet som demper på brystet og utligner til 1-1 for Drammen.

Få minutter senere svarer Readys nr. 77 Pekka Niska med å sette corner slått av nr. 88 Matti Väärälä i mål. Stillingen 2-1.

På 34 minutter scorer Readys nr. 77 Pekka Niska på nytt og stillingen er 3-1. Når begynner vi å få kontroll på kampen.  Nå gjelder det å holde intensiteten og fokus oppe.

2 minutter senere skjer det som ikke bør skje. Det kommer Drammenskudd på Readymålet som halvklareres av keeper Andersen-Gott. Ready skal feie ballen ut, men bommer – rett og slett bommer på ballen. Unge Palmberg fra Drammen bommer ikke og reduserer til 3-2.

Etter ytterligere 2 minutter (38) kommer et fremspill fra Stian Stærkeby til nr. 33 Even Thiseth «gjedda i sivet» som ikke gjør noen feil og setter 3-3. Så blir det etter hvert pause. Vi følte at Ready hadde dabbet litt av på slutten og gav fra seg initiativet. Kanskje det hjelper med en vaffel i pausen?

 

Ready var heltent til 2. omgang

I 2. omgang kommer et heltent Readylag ut på isen. Allerede etter et halvt minutt sørger Readys Hallmèn for 4-3. Jippyyy!

5 minutter senere kommer en super Readycorner som Drammenkeeperen ligger langflat på streken og redder.

Få minutter senere har vi skudd i nettveggen. Nå fremstår Ready slik vi liker det.

Omgangen skrider fremover med Readypress, men Drammen holder også koken. Spesielt må vi fremheve Stian Stærkeby og Didirk Land på hver sin langside. De går noe vanvittig på skøyter og er vanskelige for Readyforsvaret å få skikkelig has på. Thiseth, Lundgren, Bergstrøm og Andersen er også stadig fremme. Her må vi passe på.

På 20 minutter er Thiseth fra Drammen igjennom fremme, men avblåses for hårfin off-side.

På 22 minutter hektes Isak Jerner og vi får frislag. Her setter nr. 77 Pekka Niska ballen i mål etter pasning fra nr. 88 Matti Väärälä. Stillingen 5-3. Så blir noen tumulter etterpå og «den blide Matti» må forlate banen. «Perkele».

Så kommer det en bråte Readysjanser på rekke og rad inntil Readys nr. 9 Jesper Bergersen scorer etter et langt utkast fra Christoffer i Ready-målet. Stillingen 6-3.

I omtrent siste spilleminutt får Ready corner som slåes av nr. 91 Felix Ljungberg. Den setter Readys nr. 14 Rødseth i mål og fastsetter sluttresultet til 7-3. En begeistret speaker tilkjenner A-lagets økonomiansvarlige Morten Rødseth scoringen, men må senere korrigere til sønnen Aksel Rødseth. Detter blåser dommeren av kampen og laget kan ta pingvinen for publikum.

Dette var en flott kamp med en 2. omgang vi vant 4-0. Dette lover bra for på søndag venter Solberg på Solbergbanen. Her har vi vunnet før og kan absolutt vinne igjen. Solberg har ikke vært så gode hittil i år, men slo Ullevål i siste kamp 14-1 så da har de vel fått opp «dampen». Det vedder jeg på!

Jeg føler vi har rehabilitert oss etter de forsmedelige Konnerud-tapet. Det kan imidlertid berettes at Konnerud fortsatte suksessen med å slå Mjøndalen 6-4 sist søndag inntil de på onsdag møtte Stabæk. Da tapte de 19-1 etter å ha holdt stand ca. et kvarter i hver omgang. Deretter har Stabæk scoret ca. hvert 3. minutt så keeperen har tydeligvis hatt det «hett rundt ørene». 

Fra indre bane

Henning Madsen