Indre bane: Eliteseriekamp 25.11.2018 kl. 19.00 Solberg - Ready i Solbergelva

Så var det sesongens første kamp mot Solberg. Som kjent hadde Ready i tillegg til seriekampene hele 5 semifinalekamper i NM cup’en mot Solberg i forrige sesong. 

2018-11-26
Patrik

Det var 5 kamper med spilling hver annen dag hvor 3 av de var på bortebane. Ready tapte den siste og avgjørende 0-1. Det er bare å si at det var jevnt.

Det var med blandede forhåpninger vi reiste den etter hvert så kjente veien til Solbergbanen. Nytt på Solberg siden sist er at nr. 91 Marius Austad (stor, høy og mørk i backrekken) er blitt spillende trener. Austad-navnet er både synonymt og tradisjonsrikt med Solberg Bandy på Solberg. For øvrig bygger klubben nytt klubbhus mellom den store og den lille kunstisbanen og det snakkes om innendørs ishall.

Ready var denne gangen uten Jesper Bergersen og Filip Hallmèn grunnet sykdom. Derfor spilte Aksel Trygstad på Filips nr. 90. På Solbergs side var det stor sett «samme gjengen og spillet» vi kjenner fra før. Vi tippet på en jevn kamp.

Kveldens dommere var Eriksson, Stensrud og Mila.

Etter 7 minutter kommer Ready nr. 91 Felix Lundberg flott gjennom med det endre bare med coprner. Skuddet til side for mål.

Etter 9 minutter vippet Solbergs nr. 91 Marius Austad frem til nr. 7 Sondre Kristoffersen som ble alene med Readykeeperen Christoffer Andersen-Gott og satte elegant 1-0 ved å løfte skuddet over en fremfusende «Totte’s» venstre skulder. Stillingen 1-0. For eventuelle lesere som ikke kjenner Solberg er nr. 7 Sondre Kristoffersen lagets scoringsmaskin og kan sammenlignes med Stabæks Bjørn Buskquist.  

Minuttet senere er Readys nr. 6 Isak Jerner igjennom, men blir hindret. Hva med en straffe?

Ready er nå i en god periode. Isak Jerner og Pekka Niska (ikke Niskanen) er på topp, men kjemper mot et Solbergforsvar med nr. 2 Lars Erik Grøtterud, nr. 9 Petter Moen, nr. 16 Erik Lunden og nr. 19 Eirik Solberg samt nr. 91 Marius Austad. De er uhyre kjappe til å komme i posisjon og det blir for trangt å komme gjennom i første trekk. Derfor må ballen både spilles (for å tøye ut forsvaret) på tvers og presist frem for å komme gjennom.

På 16 minutter får vi et fint raid med Isak til Pekka og deretter til Felix som skyter slik at Solbergkeeperen Stian Østfold må kaste seg.

Omgangen fortsetter slik at etter Solbergscoringen kommer Ready mer på offensiven. Deretter følger et kvarter med veldig bra Solberg spill hvor de har ballen mye. Omgangen avslutter med et mer offensivt Ready, men stillingen er fortsatt 1-0. Så var det vaffel og kaffe i det gamle klubbhuset som visstnok allerede er solgt på rot til fordel for nytt klubbhus.

I andre omgang kommer et offensivt Readylag på isen.

Allerede etter 48 minutter scorer Readys nr. 85 Viktor Honeth. Stillingen 1-1.

Få minutter senere hektes Isak Jerner i Solbergfeltet og får frislag. Skuddet direkte i Solbergmuren. Ready har nå etablert et lite overtak synes vi, men ikke før det er notert er Solberg igjennom og alene med Readykeeperen, men klarer mirakuløst ikke å score.

Ready presser på og har etablert seg i Solbergfeltet.

På 70 minutter får Felix Ljungberg frislag etter utenfor straffefeltet til Solberg og man danner ikke mur for at keeper skal ha fri sikt. Felix setter skuddet direkte i mål. Stillingen 1-2. Hurraaa!

To minutter senere kommer en ny Readysjanse når Felix spiller frem Isak Jerner som mesterlig gjør 1-3. Jippyy!! Nå begynner Solberg-ælvingene å mumle nervøst sammen. To Readymål på bare to minutter. De ikke for tallrike Solberg-publikummet maner Solberg til full innsats og det hjelper. Solberg girer opp og kast alt i angrep. Vi håper derimot at klokka skal gå fortere.

Solberg har tydeligvis på ulike scoringsstrategier. Det ene er å flippe høyt inn i målgården. Det andre er å spille seg innover for så å spille bakover til et mellomlangt skudd på mål. Begge skaper utfordrende situasjoner for Readyforsvaret å rydde opp i.

På 83 minutter er Solberg nr. 23 Christoffer Nålby igjennom og rett mot en fremadstormende Readykeeper. Nålby snubler i Readykeeperen og rekker ikke å sette ballen i mål. DET – var nære redusering.

Minuttet senere kommer selvfølgelig Solbergs nr. 7 Sondre Kristoffersen igjennom etter assist fra nr. 19 Eirik Solberg. Redusering til 2-3.

Klokka tikker mot slutt. Ready er også frempå og offensivt Solbergspill skaper kontringsmuligheter. Det legges til 4 minutter.

I bortimot siste spilleminutt kommer Solberg inn i Readygården og det er full mølje foran mål. Solberg skyter 2 ganger, men får ikke ballen i mål. Ready får heller ikke ballen ut. På tredje forsøk setter Solbergs nr. 91 Marius Austad himself ballen bak Christoffer Andersen Gott. Om noen dommer klarte å se noe i den mølja er en prestasjon fordi folk stod, falt, knuffet, skjøt og blokkerte. Alt skjedde lynraskt på bare 2-3 sekunder. Readyspillerne var rett før målet på tredje skuddet raskt oppe med henda og signaliserte avblåsning. Etter målet stormet spillerne rundt dommerne og mente at målet burde annulleres fordi det skulle vært blåst tidligere, men nei – glem det! Men så ble et klart nei til et kanskje. Den 4. dommeren - en såkalt supervisor ble konsultert fra sidelinjen. Det ble en laaang prat mellom to av dommerne og supervisoren. Tilslutt ble målet likevel godkjent. Typisk! Kampen ble like etter avblåst. Dermed ble resultatet 3-3.

Det var et mildt sagt irritert Readylag som gikk i garderoben og en enda mer irritert kaptein Isak Jerner. Alle fra Ready var både skuffet og forbannet. Vi hadde jo seieren praktisk talt i lomma.

Referenten fra Solberg mente at uavgjort var heldig for Ready. Han mener at Solberg burde avgjort i første omgang. Da lurer jeg på om – med alle respekt å melde - om vi var på samme bandykampen. Det var en jevn kamp, men det var lange perioder med Readyovertak også. Vi eide også 2. omgang inntil slutten. Solberg skal være uhyre fornøyde med 3-3.

Det som er positivt er at Readyspillet var meget bra. Det var to meget gode lag som møttes i en underholdende kamp. En seier hadde brakt oss opp på 2. plass på tabellen, men fortsetter vi med det spillet vi viste i går kommer vi dit. Vi ligger nå på 4. plass etter Stabæk og Solberg. Likt med Ullern, men med dårligere målforskjell.

Dette kan vi pynte på mot Ullern førstkommende onsdag 28.11.2018 kl. 19.00 på Ullernbanen. Da blir det lokal-Derby så møt opp og hei «de blå» frem til seier. Det er deg det kommer an på!

Fra indre bane

Henning Madsen