Indre bane: Høvik vs Ready

Så var det bortekampen mot Høvik. Lagene møttes på Gressbanen for ca. 1. måned siden og spilte 7-7. Nå hadde begge lag betydelig flere kamper under bena og vi var klare for en skikkelig Readyseier.

2018-12-17
Indre bane: Henning Madsen

Begge lag har hatt litt svingende resultater. Ready har knotet fælt bl.a. mot Konnerud og Ullern. Høvik har tapt for Ullevål, men slått f.eks. Konnerud svært overbevisende.

Blant Høviks spillerne bør nevnes russerne nr. 8 Iskader Nugmanov, nr. 9 Maxim Pyanov og nr. 10 Alexander Serov samt kapteinen nr. 15 Alexander Pladsen som dirigerer i midtforsvaret. Han flytter man ikke på.

De som kom til Høvikbanen (via Veritas pga veiomlegging) til kampstart kl. 18.00 fikk seg nok en overraskelse for der skjedde intet. Snø på banen hvor bikkjer og barn lekte. Kampen var flyttet til Haugerbanen med ny kampstart kl. 18.30 grunnet «krakkelering» i isen. Mildere vær gjorde at isen sprakk noen steder og det dannet seg lumske sprekker som man kunne hekte skøyta ned i. Vi trenger ingen situasjoner med vridningsskader eller røkne korsbånd – så det var sikkert en fornuftig avgjørelse. Dermed var det bare å gi gass til Haugerbanen og håndtere diverse omkjøringer i Sandvika-tunellen. Vi ankom ved avslag.

Kveldens dommere var Lasse Holm, Gjernmund Strømnes og Fredrik Bjørseth. Det var ca. minus 1 og snøvær.

 1. omgang

Allerede etter 2.40 var Readys nr. 15 Aksel «Trøkken» Trygstad igjennom på Høvik-keepers høyre side og legger fra skrått hold perfekt inn foran mål og vi får den i goalen. Målet annulleres fordi dommeren mener at noen av Readyspillerne har scoret med kroppen.

5 minutter senere er det «klabb og babb» foran Readys mål og Høviks nr. 10 Alexander Serov setter inn 1-0.

På 9 minutter må Høviks keeper ned på alle fire for å redde Readyskudd.

Det legger seg fort snø på isen og spillet begynner fort å bli langpasninger inn foran mål.

Ready er flere ganger oppe med halvsjanser og etter et kvarter har vi et farlig skudd like utenfor.

Ved 24 minutter bestemmes det å spille 3 * 30 minutter. Omgangen ebber ut. Det er pause og 1-0 til Høvik.

Spillerne fra begge lag blir enig om 3 * 30 minutter med Lasse Holm.

2. omgang

Det blir full fart på nymåkt is og etter 2 minutter får Readys nr. 15 Aksel «Trøkken» Trygstad revansj etter assist fra nr. 88 Matti Väärälä. Stillingen 1-1. Det var jaggu fortjent.

Det snør mer og mer. Blekket i notatene flyter utover og alt blir bare smørje. Etter noe parlamentering med kampens supervisor Sudharath Kumar Ravi Sunder (en veldig hyggelig kar) og speakerbua får vi stå under taket mellom spillerboksene. Imidlertid med streng beskjed om å holde oss i ro og ikke snakke med lagledere og spillere.

Etter 10 minutter i denne omgangen blir det Readycorner som Høvik-keeeper tar lett. Han kaster langt ut – helt opp til Christoffer i Readymålet. Christoffer setter i gang nytt Readyangrep som ender i et bra Readyskudd som Høvik-keeperen elegant redder. Slik forgår kampen. Snøen legger seg fort på isen og inviterer ikke til finspill. Høviks raske russere som har utrolig fart og driblekapasitet forsøker seg på raid, men ballen blir fort hengende igjen i en liten snøhaug og dermed brytes de.

Dermed blir det mer spill med lange pasninger opp i feltet. Forsvaret må da dempe ballen med kroppen eller kølla, men passe på at returen ikke snappes av motstanderens angripere som da suser forbi med ballen mot mål. Motsatt må ikke motstandernes angrep og midtbane være for hissige på grøten. Får de ikke tak i ballen kommer motstanderen inn i bakrommet og får god plass til kontrings angrep – så her er det pest eller kolera. Spretten til ballen på isen med varierende snø etter høyer innspill etc er heller ikke den samme. Her må man være våken.

På 15 minutter i andre omgang er det omsider sidebytte.

Mååålll! På 19 minutter kommer Ready nr. 90 Filip Hallmèn til scoring etter assist fra nr. 9 Jesper Bergersen. Stillingen 1-2.

Ready er frempå flere ganger i fortsettelsen og Høvik-keeperen ligger og formelig svømmer på isen, men rir presset av. Det blir ny pause og stillingen er 1-2. Vi leder.

 3. omgang

Vi synes snøværet har avtatt noe. Det synes også Høvik Iskander Nugmanov som går rett i angrep og Ready må gi corner. Når Høviks nr. 8, 9 og 10 er i angrep skal ethvert forsvar følge godt med i timen. 

Etter 3.30 tar Readys nr. 91 Felix Ljungberg fart og danser rumba med hele Høviklaget som får en grundig bandyleksjon. Felix går fra egen banehalvdel alene forbi alle mann men felles rett foran mål. Om ikke det var straffe er jorden flat og månen en gul ost, men dommeren dømmer frislag eller corner eller hva det nå ble uten Ready-resultat.

På nesten 8 minutter kommer Høviks nr. 17 Ola Nes Stokke på Christoffers venstre side – helt ute ved vantet og fyrer av et laaaangt skudd fra skrå vinkel som fyker i mål. Hva i … han må ha blitt dekket, skuddet kom overraskende og Høvikspilleren fikk skikkelig dreis på skuddet. Uansett ble det altså mål og stillingen 2-2.

Når blir det veldig fart i spillet begge veier med to lag som begge vil ha poeng.

På 14 minutter gjør Filip Hallmèn det samme som Felix gjorde. Skjærer tvers igjennom Høviks forsvar og runder keeper som en varm kniv i smør, men rekker ikke å sette ballen i åpent mål pga stor fart. Nærmere scoring er det ikke mulig å komme. 

På 17 minutter er det tett foran Readys mål og Høviks nr. 9 Maxim Pyanov ligger nede (han falt rimelig lett), men får ikke noe.

På 18 minutter er Ready oppe hos Høvik som kontrer og nr. 7 Salin scorer etter assist fra lagkaptein Alexander Pladsen. Stillingen 3-2.

Minuttet etter er Readys nr. 15 Jacob Rønneberg igjennom hos Høvik og setter ballen i mål fra skrått hold. Fantastisk scoring. Stillingen er 3-3.

Et par minutter senere er Readys Jerner og Hallmèn igjennom, men Høvik-keeperen redder.

På 26. minutter får Høvik en omdiskutert straffe som nr. 9 Maxim Pyanov setter utagbart i mål. Stillingen 4-3. Samtidig blir også Trygstad utvist for et-eller-annet.

Høvik holder ut og vinner således kampen 4-3. Gjett om de var glade for det!

Dette var et ultra irriterende og urettferdig tap. Vi hadde initiativet gjennom hele kampen, flest sjanser og var uheldige i noen dommeravgjørelser. Det var heftige diskusjoner med dommerne etter kampen uten at det endret på noe som helst. Det var et slukøret lag som forlot isen – og vi forstår dem godt. Vi var best, men fikk ingen poeng. Det føltes urettferdig.

Da gjelder bare å slipe knivene til førstkommende onsdag 19.12.2018 når Sarpsborg kommer til Gressbanen med kampstart kl. 19.00.  Kom på å se evigunge Christer Lystad (i sitt 47. år) fra Sarpsborg, som har «gjenoppstått» opptil flere ganger i norsk bandy, herje med Ready.

Fra indre bane

Henning Madsen