Eliteseriekamp 04.01.2019 kl. 19.00 Ready - Solberg

Rakettstart for Ready i nytt år!

2019-01-07
Indre bane: Henning Madsen

Årets første kamp gikk på Gressbanen. Nå var motstanderen Solberg som har vist gode resultater i år. Uavgjort mot henholdsvis Ready (3-3) og Mjøndalen, tap for Stabæk, men resten seire. På tross av dette frykter vi ikke Solberg. Vi kjenner laget «ut og inn» etter mange oppgjør. Solbergs spillestil er lett å like. Raske løpere med stor fart og soliditet i sisterekken med Marius Austad som suveren dirigent. Derfor var det med ganske store forventninger vi gikk til kamp og håpet at det «peneste laget» dog ville vinne.

 

Det var perfekte spilleforhold på Gressbanen. Dagens dommertrio var 2*Toverud og Fernandes.

 

Ready spilte med;

Keeper Christoffer Andersen-Gott, reserve Marcus Thommesen

Half’er: Henrik Solie, Aksel Rødseth, Martin Bjerkely og Felix Ljungberg

Midtbane: Aksel Trygstad, Frikk Fossan, Martin Dregler, Filip Hallmèn og Jonathan Wang-Norderud.

Spisser: Isak Jerner, Jesper Bergersen, Viktor Honeth, Pekka Niska og Matti Väärälä 

Jeg tror spillerposisjonene er sånn ca. riktig, men det er coach Patrik som lager «spelplanen».

 

Begge lagene gikk ut i stor fart på isen og allerede etter litt over 2 minutter goaler Readys nr. 91 Felix Ljungberg etter assist fra Isak Jerner. Stillingen 1-0.

 

Vi har knapt rukket å notere ferdig før det etter 5 minutter kommer et langt utkast fra Readykeeper Christoffer Andersen-Gott til Felix Ljungberg som benytter sjansen og fyrer av et lavt langskudd fra skrått hold. Ikke akkurat en lumpe, men heller ikke av Felix sine beste skudd, men den går «jaggumeg» inn. Stillingen 2-0. Den kom nok litt overraskende på Tobias Fevang i Solbergmålet. Solbergs forsvarsdirigent Marius Austad sukker hørbart. 

 

Ready er nå skikkelig på og vi registrerer en jobbing i hele laget som oser vilje til å ville vinne. Solberg jobber med å få i gang sitt kjente spill. Etter 9 ½ minutter får Solbergs kaptein og scoringsmaskin nr. Sondre Kristoffersen ballen helt oppe ved Readymålet, demper og skyter. Readys keeper er beredt og blokkerer skuddet. Vi kan avsløre at Christoffer Andersen-Gott skulle stå en meget god kamp i Readymålet. Bandy handler jo ikke bare om hvor mange mål du scorer, men også om hvor mange du slipper inn. Samtidig snubler Marius Austad i egne skøyter og faller på rumpa – skulle det bli en slik dag for Solberg?

 

Etter 15 minutter går Readys Aksel Trygstad igjennom og Fevang i Solbergmålet må gi en farlig retur.

 

På 20 minutter slår Readys nr. 91 Felix Ljungberg corner til nr. 6 Isak Jerner som goaler i Solbergmålet. Stillingen 3-0. Stemningen på Gressbanen er økende og på Gratishaugen stiger rakettene opp mot himmelen. Vil dette vare?

 

To minutter senere er Ready på nytt kjempenær scoring. Nr. 15 Jonathan Wang-Norderud legger pasning til Felix Ljungberg som skyter, Jonathan går keeperreturen, men Fevang i Solbergmålet får satt seg på ballen.

 

Unge Jonathan Wang-Norderud var tydeligvis tiltenkt en rolle som å følge og forstyrre Solbergs ballfører. En oppgave han løste perfekt og som gjorde at Solbergs spill ikke fløt, en irriterende stor knott som er der hele tiden og er umulig å bli kvitt. Bra jobba. 

 

På 24 minutter scorer Readys nr. 77 Pekka Niska etter pasning fra Felix Ljungberg. Stillingen 4-0. Ready ruler virkelig på banen. Solberg tar time-out.

 

Vi kan bare konstatere at Solbergs spill ikke sitter overhodet. Det er oppsiktsvekkende mye feilpasninger og dårlig mottak innen laget. De jobber hardt på egen banehalvdel for å få ballen og laget i gang. Muligens er dette dagen hvor alt skal gå på tverke – uansett hva man gjør?

 

Ready spiller derimot med økende selvtillit. Lange fremspill følges nå opp av flere mann. Spillere går offensivt inn i Solberg-sonen dribler og legger igjen til andre Readyspillere på vei inn. Dette funker!

 

På 35 minutter er Ready igjen helt fremme ved Solbergmålet og vi lukter scoring, men det ender i corner. Vi synes Solberg begynner å få sving på spillet, men Ready er hele tiden farlige. Klarer vi å holde 4-0 til pause eller kommer det 1 eller 2 Solberg-scoringer? Vi frykter det innerst inne, men på 38 minutter skøyter Readys Henrik Solie seg mesterlig gjennom Solbergforsvaret og bare en fantomredning fra Fevang i Solbergmålet avverger scoring.

 

På 43 minutter gjør Readys nr. 9 Jesper Bergersen hele jobben selv og stillingen blir 5-0.

På 46 minutter får Felix Ljungberg skyte udekket fra mellomlangt hold og stillingen blir mirakuløst 6-0. Det er ikke til å tro! Lagene går til pause.

 

Går det an å rote vekk dette? Vi minnes mannen som hoppet ut fra skyskraperen. I det han passerte 2. etasje sa han; «So far – so good».

  

Idet lagene går på isen til 2. omgang sier Pekka til meg at; «Nå skal vi jobbe noe så inni h…..». Med den innstilling kan det ikke gå galt.

 

Solberg går aggressivt ut og de trenger en tidlig scoring – ja ikke bare en, men ganske mange. Det åpner for kontringsmuligheter for Ready. Solberg jager mål og er stressa for hvert minutt det ikke blir redusering.

 

På 17 minutter er det Readycorner og Solberg halvklarer og ballen detter ned og danser på streken. Det var nære 7-0.

To minutter kommer det et godt Solbergskudd og Christoffer i Readymålet må halvklarere. Det kommer nytt kjempeskudd, men Christoffer redder mesterlig. Vi holder nullen.

 

Tiden jobber for Ready.

 

På 24 minutter får vi straffe som nr. 77 Pekka Niska skyter sinnsykt hardt i mål.

Stillingen 7-0.

 

På 25,5 minutter felles Ready nr. 88 Matti Väärälä i straffefeltet av Solberg som får 10 minutter på benken. Pekka setter straffen i stanga så den neste bøyer seg. Fortsatt 7-0.

 

På 34 minutter reduserer Solbergs midtbanespiller nr. 23 Christoffer Nålby til 7-1. Det hjelper ikke mye når Readys Filip Halmèn 4 minutter senere suser gjennom Solbergforsvaret og legger igjen til Isak Jerner som putter sluttresultatet til 8-1.

«Helsvart i Oslo» er overskiften på Solbergs nettsider. Det skal sies at Solberg var preget av en del sykdomsforfall, men det var ikke akkurat noe B-lag som var på banen. Solberg hadde ikke dagen og virket liksom tomme for energi. Sånt skjer av og til de beste og trenger neppe rippe opp i noen av våre egne mislykkede kamper. Jeg bare føler på meg at vi møter Solberg i sluttspillet og da blir det muligheter for revansj for «Solberg-ælvingene» som det korrekt heter.

 

Ready spilte med stor fart og flere mann oppe som ballfører kunne sentre og legge igjen til – ikke bare disse høye lyrene til en enslig mann. Det var jobbing 100% alle mann – vanskeligere var det ikke.

 

Dette var et resultat som får de fleste i bandy-Norge til å heve øyebrynene og vi skal tillate oss å være fornøyde med oss selv. Well done – Patrik.

 

Lagene har nå 4 kamper igjen.

  • Stabæk har fortsatt ikke gjort noen feil og vunnet alle kamper.
  • Solberg har også bare seire med unntak av en uavgjort mot Ready og Mjøndalen samt et tap for Stabæk og Ready (vi bare nevner det).
  • Drammen leverer flere gode kamper.
  • Ullern har i de 3 siste kampene tapt for henholdsvis Stabæk, Solberg og Sarpsborg (Sarpsborg overraskende 6-0!). «Laget er gått opp i liminga», sa en av Solbergspillerne. Det får vi eventuelt se på førstkommende søndag i kampen mot Ready.
  • Ullevål, Mjøndalen og Høvik kjemper pt. om å unngå «kvalikplassen».
  • Konnerud virker noe fortapt på bunnen og kan begynne å tenke på OBOS-ligaen neste år.

  

For de blå fra Gressbanen venter nå bare tøffe kamper.

  • Ullern hjemme søndag 06.01.2019 kl. 16.00.
  • Mjøndalen borte onsdag 09.01.2019 kl. 20.00.
  • Stabæk borte søndag 13.01.2019 kl. 15.00.
  • Stabæk hjemme lørdag 19.01.2019 kl. 16.00.

 

Skal du bare se på en bandykamp i år så kom søndag på Gressbanen kl. 16.00 og se Ready prøve krefter med Ullern. Vi har definitivt trua. Vel møtt.

Fra indre bane

Henning Madsen