Eliteseriekamp 06.01.2019 kl. 16.00 Ready - Ullern på Gressbanen

Nyttårsraketten har passert månen på vei mot Mars!

2019-01-07
Indre bane: Henning Madsen

Det store nabo-oppgjøret etter en elendig bortekamp mot Ullern i slutten av november hvor vi i starten ble liggende under 0-5 og tapte til slutt 7-4. Jeg tror denne kampen var så pinlig at Patrik ikke orket å publisere kampreferatet. Dette skulle revansjeres – håpet vi, men ingen turte å være sikre på det.

 

Ullern kom fra et svært pinlig 0-6 tap for Sarpsborg som indikerte bortimot kollaps, men uheldige kamper kommer og går. Tipper de var ekstra tente for i kveld

 

Det var nok en gang ikke noe å si på spilleforholdene på Gressbanen. Dagens dommertrio var 2*Toverud og Uttisrud.

 

Ready spilte med;

Keeper Christoffer Andersen-Gott, reserve Marcus Thommesen

Half’er: Henrik Solie, Jacob Rønneberg, Aksel Rødseth, Martin Bjerkely, Ole Stordahl og Felix Ljungberg

Midtbane: Aksel Trygstad, Martin Dregler, Filip Hallmèn og Jonathan Wang-Norderud.

Spisser: Isak Jerner, Viktor Honeth, Pekka Niska og Matti Väärälä 

Jeg tror spillerposisjonene er sånn ca. riktig, men det er coach Patrik som lager «spelplanen».

 

Begge lagene gikk ut i stor fart på isen. Ullern spiller flott bandy så dette tegner til å bli en bra match. Begge lag er oppe hos hverandre og prøver å skape sjanser.

 

Etter 12 minutter felles Ullerns nr. 22 Nikolai Schau av en liggende Readyspiller i Readys felt. Ullern premieres med straffe som nr. 36 Didrik Strømme setter sikkert i mål. Ikke den åpningen vi drømmer om. Stillingen 0-1.

 

Det er vanskelig å tildele noen av lagene sjefs-initiativet i kampen. Begge jobber hardt og det gåes masse på skøyter.

 

På 18 minutter klarer Ullerns nr. 7 «Readydødaren» Henrik Brune å krangle seg igjennom Readyforsvaret og setter ballen inn bak Readykeeper Christoffer Andersen-Gott. Flott prestasjon av Henrik, men i overkant passivt av oss. Stillingen er 0-2.

 

Patrik tar øyeblikkelig time-out.  

 

«Når Ullern er på 100% holder det ikke at vi er på 90%», sier Peter M. Haug på Readybenken.

 

Så følger 10 minutter med innbitt kjemping fra begge lag uten at Ready får redusering. Ullern både forsvarer seg og angriper bra. «Svarte» tenker vi – skal dette bli en slik kamp hvor vi aldri får uttelling?

 

Ikke før tanken er ferdigtenkt har Ready corner med Matti Väärälä som Felix Ljungberg kliner i mål. Redusering 1-2 – også vi som alt for sjeldent scorer på corner.

 

Det går 3,5 minutter og det er nytt hjørneslag som Isak Jerner setter i mål etter assist fra Jacob

Rønneberg. Utligning til 2-2, men det stopper ikke der når «vår Herre er i godlune mot Ready». Det går knapt ett minutt før Readys nr. 90 Filip Hallmèn i det 33 minutt setter inn 3-2. Fantastisk snuoperasjon på 5 minutter. Stillingen ved pause er 3-2.

 

Ut i 2. omgang er det Ullern som må jage scoring og vi får kontringsmuligheter.

 

Lagenes taktikk synes å være følgende;

 • Ullern er raskt tilbake med hele laget i forsvar og gjør det svært trangt å komme igjennom. Aggressive på Readys ballfører.
 • Ready spiller en del over hele banen for å strekke Ullernlaget ut slik at raske løpere som Ljungberg, Jerner, Trygstad med flere får bedre gjennombruddsmuligheter.

 

12 minutter ut i 2. omgang jager Readys nr. 12 Jonathan Wang-Norderud ballen mot Ullernmålet og kolliderer med en fremrusende keeper Christofer Silius. Keeper blir truffet i kneet og tar en spektakulær salto og deiser i isen. Huffa da! Han jamrer seg og det ropes på båre, men heldigvis kommer Silius seg på bena. Kneet har fått en smell, men bandyspillere har det ikke med å sutre i utide så han fortsetter spillet. Jonathan får 10 minutter på benken.

 

På 16 minutter tackles Readys nr. 6 Isak Jerner av Ullerns Georg Helle som også får 10 minutter slik at Jonathan får selskap på benken.

 

På 21 minutter får Isak Jerner en pasning av Matti Väärälä slik at han suser inn foran målet og setter 4-2. En hardt prøvet Silius i målet får seg en ny smell når Isak fyker forbi.

Stillingen 4-2. Jada!

 

Her går det unna. På 24 minutter settes en Ullerncorner i mål av nr. 18 Truls Larsen. Stillingen 4-3.

 

På 26 minutter gjør Readys Aksel Trygstad hele jobben selv og fyrer av et langskudd som Silius ikke tar. Stillingen 5-3.

 

Det kjempes bra fra begge lag, men vi synes at Ready har et overtak. Dessuten leder vi 5-3. Ullern må jage og får dårligere tid for hvert minutt som går.

 

Det blir en utvisning på hvert lag og Ullern tar en time-out, men ellers er det jevn kjemping med sjanser innemellom. Flest blå sjanser.

 

På overtid 45+ minutter kommer det en Readycorner som slåes av Matti og som Felix setter i mål. Stillingen 6-3.

 

Minuttet senere dribler Ullerns nr. 21 Simon Stockinger inn en redusering til 6-4.

 

Kampen blåses av og Ready har vunnet fortjent mener vi. Alle fra Ready var veldig glade og publikum fikk pingvinen. Hard jobbing fra hele laget betaler seg. Well done – Patrik.

 

Lagene har nå 3 kamper igjen.

 • Stabæk har fortsatt ikke gjort noen feil og vunnet alle kamper.
 • Solberg vant sin kamp i dag mot Konnerud og ligger fortsatt 3 poeng foran Ready.
 • Drammen spilte bare uavgjort mot Mjøndalen og det fører til at Ready har rykket ifra med 1 poeng.
 • Ullern ligger på stedet hvil.
 • Sarpsborg og Ullevål har rykket ifra Mjøndalen og Høvik.
 • Høvik ligger på kvalik-plassen.
 • Konnerud virker stadig mer fortapte på bunnen.

  

For de blå fra Gressbanen venter nå tøffe kamper.

 • Mjøndalen borte onsdag 09.01.2019 kl. 20.00.
 • Stabæk borte søndag 13.01.2019 kl. 15.00.
 • Stabæk hjemme lørdag 19.01.2019 kl. 16.00.

 

Mjøndalen har i det siste levert flere gode resultater og kamper. Ready må i denne kampen levere sitt beste om det skal bli noen poeng. Still opp på Vassenga på onsdag og hei de blå frem til en 2-poenger. Vi har definitivt trua. Vel møtt.

Fra indre bane

Henning Madsen