1. Kvartfinale 19.01.2019 kl. 13.00 Ullern - Ready på Ullernbanen

Ullern vant knepent, men Ready kan bedre!

2019-01-21
Indre bane: Henning Madsen
Så var det klart for 1. kvartfinalekamp mot Ullern. Siste seriekamp mot Stabæk endte med 3-7 tap etter at Ready holdt følge til 3-3 til 40 minutter i første omgang. Så kom et fantastisk soloraid av Stabæks Nicolai Jensen og en elegant nedtagning og scoring på langt fremstill av Bjørn Buskquist slik at Stabæk kunne gå til pause med 5-3 ledelse. I 2. omgang scoret de to ganger til uten at vi lykkes å få ballen i Stabæks mål. En ikke så gæren kamp, men vi manglet det lille ekstra og noen marginer på vår side.

Dette tapet i siste serieomgang førte til at Ready som lå på 3. plass etter Stabæk og Solberg ble forbigått av Drammen med 2 poeng, Ullern med 1 poeng og endte på 5. plass i serien. De 8 beste lagene går til kvartfinale. Ready trakk Ullern, Stabæk fikk Mjøndalen, Drammen fikk Sarpsborg og Solberg fikk Ullevål. 

Dermed skulle vil spille kl. 13.00 i dagslys på Ullernbanen. Ready virket godt forberedte og etter de første 10 minuttene konkluderer vi med at Ready har full kontroll i spillet og at Ullern ikke skaper noe som helst. Ikke før vi har konkludert så dribler Ullerns nr. 7 Henrik Brune seg gjennom Readys forsvar og scorer enkelt. Bra av Henrik, men tafatt av oss konkluderte tribunen med.

3 minutter senere oppstå en lignende situasjon hvor Ullern er på vår halvdel, en av våre detter på rumpa og Ullern skyter et langskudd som går oppe i Christoffer Andersen-Gott sitt høyre hjørne. Stillingen 2-0, men alt for lette mål.

På 16 minutter gjør Readys Filip Hallmèn jobben og reduserer til 2-1.

6 minutter senere får Ready frislag på 40 meter (kanskje tar vi litt hardt i?) men Readys nr. 77 Pekka Niska viser finsk SISU i praksis og skyter knallhardt opp i keepers høyre hjørne. Stillingen 2-2.

På 27 minutter kommer Ullerns nr. 15 med en etterslenger på Readys nr. 90 Filip Hallmèn. Det finner ikke Filip seg i og det blir litt «dytting». For å være på den sikre siden setter dommeren begge på benken. Bra vurdert.

På 32 minutter får Ullerns nr. 17 Nicolai Linnes Pedersen ballen alene med Christoffer i Readymålet, men Christoffer blokkerer med leggskinnene. Imidlertid klarer vi ikke å få ballen ut og Ullerns nr. 18 Truls Larsen scorer på returen. «Går det ikke an å bare mæle ballen ut?» Stillingen 3-2.

5 minutter senere får ullerns nr. 36 Didrik Strømme stå udekket og gå lett gjennom, finte ut keeper og sette ballen i mål. Det føles for lett for Ullern. Stillingen 4-2.

Rett før pause går Ullerns nr. 7 Henrik Brune lett igjennom og setter 5-2 til pause.

Andre omgang starter nesten direkte med en svak klarering i Ullerns forsvar hvorpå Readys nr. 90 Filip Hallèn griper sjansen, men klarer ikke å overliste Christofer «Sillen» Silius i Ullernmålet.

Så får Ullerns nr. 17 Nicolai Linnes Pedersen 10 minutter for voldsomt slag og Ready frislag. Keeper gir retur, i skyter på nytt i stanga, men Ullern rir situasjonen av.

På 7. minutter i 2. omgang gjør Ullern et langt og høyt fremspill som Readys forsvar demper ned på kølla, men Ullerns nr. 19 Mikkel Hæger snapper ballen og gjør 6-2. Dette er uflaks, krise og det som verre er.

2 minutter senere kommer det et susende Readyskudd som stryker forbi Ullernmålet. Sillen kaster seg langflat, men slapp med skrekken. Ready har nå fått opp dampen.  Vi spiller mye ball.

På 20 minutter får Ready frislag som havner i Ullerns målgård som Pekka Niska sketter i mål bak «Sillen» fra Ullern. Stillingen 6-3.

På 25 minutter hindres Ready nr. 6 Isak Jerner på vei mot scoring og vi får straffe. Vårt finske vidunderbarn Pekka Niska får dessverre ikke plassert skuddet og det blir ikke scoring.

Ready presser, men så skjer det en misforståelse i Readyforsvaret som Ullerns nr. 7 Henrik Brune griper fatt i, men vipper over målet. Puhh!

Så Readys nr. 7 Jacob Rønneberg fra forsvar og gjør hele jobben selv og reduserer til 6-4. Det er godt 37 minutter i 2. omgang.

Nå er Ullern på hæla, men har tiden på sin side.

På 45 minutter har Ready corner som slås av nr. 91 Felix Ljungberg til Nr. 6 Isak Jerner. Den går rett i mål. Ny redusering. Stillingen 6-5

Dessverre løper tiden ut og kampen ender 6-5 til Ullern som får et første napp i kvartfinalen. Returoppgjør på Gressbanen 21.01.2019 kl. 19.00. Kvartfinalen er som kjent første lag til 3 seiere.

Øvrige resultater;

Stabæk – Mjøndalen 8-0

Solberg – Ullevål 6-1

Drammen – Sarpsborg 4-3 (Her scorer Drammen seiersmålet på corner i siste spilleminutt.)

En personlig subjektiv konklusjon fra tribunen etter kampen. Ullern fikk flere unødvendig lettvinte mål, vi hadde ikke mye marginer på vår side og vi kan mye bedre enn dette. Det bør vi også vise på Gressbanen på mandag kl. 19.00 ellers så kan det bli en rekordtidlig sommerferie på laget i år.

Med publikum som vår 12. mann er vi meget optimistiske. Vel møtt.

Fra indre bane

Henning Madsen