Ready dommer i bandy VM!

Ready er ikke bare representert blant spillerne i årets Bandy VM. Andreas Jebsen Mikkelsen er en av de få utvalgte som får lov å representere Norge som dommer. Vi har snakket med Andreas om hvordan det er å dømme VM og de beste spillerne i verden!

2019-02-01
Patrik

Hvor lenge har du vært dommer og hvordan startet du?

Jeg begynte å dømme 7er på Gressbanen da jeg var 14 år gammel for å tjene litt ekstra penger. Så tok jeg gradvis flere kurs og ble forbundsdommer i 2011 da jeg var 20. Jeg hadde et lite opphold tre sesonger mens jeg studerte, men startet igjen for fullt forrige sesong.

Hvordan ser dagene ut som dommer under VM?

Dersom man skal på isen er det avreise til arenaen og forberedelser i god tid sammen med resten av teamet. Etter kamp er det evaluering av kampen sammen med dommerveilederen som har fulgt kampen. Her får man tilbakemeldinger på hva man kan gjøre bedre og man snakker om spesielle situasjoner som har oppstått. Utenom kamp er det en del fritid, så man rekker å se flere av de andre kampene, slappe av og bli kjent med dommerne fra andre land. 

Hvilke andre norske dommere er valgt ut for å dømme VM?

Jeg er her med Sander Raggan fra Haslum.

Du er vanligvis dommer i den norske Eliteserien. Hva er forskjellen på å dømme VM kontra den norske serien?

Den største forskjellen er nok at de beste lagene har et høyere tempo. Det er enda viktigere å ha riktig plassering og bevegelse under kampen når tempoet er høyere. 

Hva er det beste med å være dommer?

Det beste er de jevne og tøffe matchene hvor man sammen med teamet sitter igjen med en følelse av at det har gått veldig bra. Når en jevn kamp er over og ingen av lagene fokuserer på dommerne, vet man at man har gjort en god jobb.

Hvordan forbereder man seg til kamp som dommer?

Vi spiser i god tid i forkant, så reiser vi til arenaen med teamet. Ved ankomst prater vi med dommerveileder om hvordan vi tror kampen kommer til å bli, hvilke situasjoner som kan oppstå. Så kommer laglederne inn til et kort møte før oppvarming. Før vi går på isen er det skifting og en siste prat, så går vi ut til kamp. 

 

Vi takker Andreas for at han tok seg tid og på Ready er vi stolte av Andreas innsats til nå og ønsker stort lykke til med kampene som gjenstår! Til nå har Andreas dømt VM kampene Finland-Kazakhstan, Russland-Kazakhstan og USA-Tyskland. Vi håper selvsagt på å se Andreas og Sander som dommere i finalen i morgen! Hvem som dømmer finalene er enda ikke klart og de offentliggjøres først cirka to timer før kampstart.