Ready - Mjøndalen | Kampreferat (Eliteserien Menn)

Seriekamp fredag 15.01.2021 kl. 20.00 Ready - Mjøndalen på Gressbanen

«Bare nesten seier til de blå-kledde».

2021-01-16
Henning Madsen

Opprinnelig kamp onsdag 13.01.2021 var blitt utsatt grunnet testing av noen spillere for Covid-19. Så det var duket for nyoppsatt kamp. Det var minus 9 grader og ellers fine forhold. Gjestene fra Mjøndalen kom fra minus 16 og opplevde vel besøket som en temperaturmessig opptur.

 

I seriekampen sist søndag hadde Stabæk slått Ready og sikret seg et grep om førsteplassen. Så går de imidlertid hen og taper for Solberg og dermed blir det hele mer åpent. Så synd for Stabæk tenkte sikkert mange fra Ready som med dette fikk en ny sjanse.

 

Gjestene fra Mjøndalen har imidlertid undertegnede den største respekt for. De har levert kjempebra resultater den siste måneden og banket Høvik 16-1 og Sarpsborg 10-1. Det ser veldig overbevisende ut på papiret. Denne kampen blir derfor ingen «walk in the park».

 

Det var litt mindre oppmøte av supportere enn vanlig fra begge lag på Gressbanen – grunnet temperaturen.

 

Readys lag

13 Marcus Thommessen (keeper) – stod i mål

22 Christoffer Andersen Gott (keeper)

 

4 Albin Rønnkvist

5 Ole Stordahl

6 Isac Jerner, kaptein

7 Jacob Rønneberg

8 Iskander Nugmanov

9 Jesper Bergersen

17 Tim Johansson

21 Martin Bjerkely

44 Ask Askmann Nærby

69 Simon Carlsson

80 Martin Dregler

85 Stian Kavli

90 Fredrik Nordby

91 Felix Ljungberg

 

Støtteapparat: Tom Bjerkely, Håkon Andersen-Gott, Frode Wara, Kjell Erikstad og trener Lars Christian «Boschi» Sveen.

 

1. Omgang

 

Det er to spilleklare lag som tar fatt på kampen under flotte forhold. Det er stor fart på isen og det kalde været gjør at skarpe skøyteskjær høres langt avgårde.

 

Allerede etter to og et halvt minutt får Mjøndalen corner, men ikke’no problem for Ready.

 

På drøye 5 minutter fighter Mjøndalens nr. 10 Alexander Serov ned på Readys venstre side og legger inn til nr. 11 Robin Cras som sender gjestene i ledelsen. Dette var illevarslende. Mye av Mjøndalens offensivitet skulle nettopp dreie seg om disse to.

Ready – Mjøndalen 0-1.

 

Så følger Readys nr. 6 Isac Jerner på med et godt skudd mot Mjøndalens keeper nr. 13 William Nordskag som avvverges. Deretter spiller Mjøndalens nr. 10 Alexander Serov seg fri innover i Readys felt. Det blir et farlig frislag, men vi avverger.

 

På drøye 10 minutter sender Readys nr. 9 Jesper Bergersen ballen videre Ready-halfen nr. 91Felix Ljungberg. Til høyre for Mjøndalens mål setter han inn et fryktelig langskudd som smeller i metall inne i goalen. Måååål. Dette trengte vi nå.

Ready - Mjøndalen 1-1.

 

Så følger en periode hvor spillet bølger frem og tilbake. Ready prøver ofte å spille seg gjennom med nr. 8 Iskander Nugmanov eller med lyrer frem til nr. 90 Fredrik Nordby. Mjøndalen jobber seg fremover med 2* Cras og en alltid ultrafarlig Serov.

 

Når kampen runder 25 minutter spiller Serov Mjøndalen fri og det er farlig – farlig, men Markus Thommessen avklarerer mesterlig i Readymålet. Puuuh! Rett etterpå, etter at Ready har mistet ballen, er det Mjøndalens nr. 11 Robin Cras sin tur til mesterlig å spille inn til nr. 9 Kristian Andersen som sender gjestene i ledelsen. En veldig flott prestasjon.

Ready – Mjøndalen 1-2.

 

Trener Boschi og Ready tar time-out. Vi må krige mer sier Jan og undertegnede oppe i bua. Det gjør Ready også og strevet gir seg betalt på 31 minutter. En perfekt lyre fra Readys nr. 91 Felix Ljungberg til nr. 90 Fredrik Nordby som er bak MIF-forsvaret gir goal og utligning.

Ready - Mjøndalen 2-2. Vi trekker et lettelsens sukk i bua.

 

Litt senere raider Mjøndalens Patrik Døhlen Holm ned mot Readys mål og det begynner å bli farlig. Readys nr. 9 Ole Stordahl gir ham en vennskapelig omfavnelse dommeren forveksler med holding og setter Ole 10 minutter på benken, men det blir ikke mål.

 

På drøye 40 minutter kommer det en ny perfekt lyre fra Felix til Fredrik. Selv om han nesten er passert til side for målet fyrer Fredrik av et backhandskudd som blir et praktfullt mål. Endelig er vi i ledelsen.

Ready – Mjøndalen 3-2.

 

På 43 minutter har Ready corner og den kliner nr. 17 Tim Johansson i måååål!

Ready – Mjøndalen 4-2. Den time-outen betalte seg.

 

Om vi er ukonsentrerte og tror det allerede er pause eller hva vet jeg ikke, men nå spiller Mjøndalens nr. 8 Filip Johnsen en perfekt lyre over Ready til en ventende nr. 10 Alexander Serov. Han goaler sikkert – selv om vi syntes det luktet off-side.

Ready – Mjøndalen 4-3. Det målet skulle vi gjerne vært foruten.

 

Lagene går til pause.

 

 

2. Omgang

 

Ikke lenge etter starten av andre omgang sender Mjøndalens nr. 8 Filip Johnsen ballen til nr. 11 Robin Cras som soloraider ned på Readys venstre side og skyter fra ganske skrått hold i stanga og inn.

Ready – Mjøndalen 4-4 og kampen er like åpen som når den startet.

 

Ready er på hugget og har en farlig sjanse til siden for Mjøndalen-målet. Like etter tackles Readys nr. 8 Nugmanov og Mjøndalen nr. 77 Alexander Cras settes på benken. Spill fra nr. 9 Jesper Bergersen til nr. 6 Isac Jerner resulterer i et kjempeskudd i MIF-goalen.

Ready – Mjøndalen 5-4. Dette går riktig vei.

 

Ny tackling av Numanov – denne gang holding. Med ny MIF-utvisning. Da blir det vanskeligere å angripe.

 

Readys nr. 4 Albin Rønnkvist spiller fram nr. 8 Nugmanov på Mjøndalens høyre side og han scorer.

Ready – Mjøndalen 6-4. Dette går som smurt.

 

Ready «koster på» og det er sjanser og cornere i fleng. På 70 minutter får vi straffe og den skal nr. 17 Tim Johansson ta. Da er det lov å ha forhåpninger. Nå kan vi bokstavelig talt punktere kampen, men den gang ei. Skuddet går utenom mål.

 

Mjøndalen tar time-out. Der må det ha blitt sagt noe lurt.

 

På nærmere 78 minutter får de et frislag som vippes over Readymuren til en umarkert nr. 10 Serov som sikkert scorer.

 

På 80 minutter spiller Mjøndalens nr. 9 Kristian Andersen videre til nr. 21 Erik Aaslid som skyter mellom bena til Ready-keeperen. Vi fortviler.

Ready – Mjøndalen 6-6.

 

Når får Ready hastverk og det blir uoptimalt spill. Vi får noen utvisninger og det er bare å innrømme at Mjøndalen var millimetere fra å score på overtid. Huff og huff!

 

Kampen blåses av og mange lurer på hva det var som egentlig skjedde. Vi lå jo så bra an, men sånn er det. Vi etterlyser kanskje en timeout på slutten for en liten pause for å holde hodet klart og fokus oppe – selv om dette neppe var grunnen. Mjøndalen var lure og flinke.

 

 

Konklusjon:

Nå er tabellsituasjonen den at Stabæk leder tabellen med 23 poeng. Bak følger Solberg og Ready med 21 poeng, men begge lag med en kamp mindre spilt. Seier gir som kjent 2 poeng så det er meget jevnt i toppen.

 

Neste kamp for Ready blir søndag 17.01.2021 kl. 13.00 mot Sarpsborg i Sarpsborg. Det blir sikkert en utfordrende kamp. Selv om vi spilte uavgjort mot Mjøndalen som nylig slo Sarpingene 10-1 er det ikke matematikk i bandy på den måten. Dette kommer til å bli en krevende kamp, men den skal vi vinne.

 

Fra indre bane

Henning Madsen