Ready Herre - Drammen | Henning Madsen sammanfattar

Henning Madsen sammanfattar lørdagens kamp mot Drammen.

2020-01-20
Henning Madsen

Eliteseriekamp lørdag 18.01.2020 kl. 15.00 Ready – Drammen på Gressbanen.

Utdeling av seriegull. Et «slitent» Ready red inn en grei seier.

Da 3 dager etter Ullernkampen skulle laget i ilden på nytt. Denne gang var det mot Drammen som i mang en kamp har gitt oss kamp til døra og vel så det.

 

Først var det imidlertid utdeling av gullmedaljer til Ready-spillerne som seriemestere før kampstart. Selv om Ullern før denne kampen teoretisk kan ta oss igjen poengmessig (vi taper våre 3 gjenværende kamper og Ullern vinner sine 3 gjenværende kamper) kan Ullern maksimalt komme opp på poenglikhet og da gjelder visstnok resultater fra innbyrdes oppgjør som vi leder. Ergo var det klart for utdeling av medaljer for seriegull.

 

Knøttespillere sto espalier på veien fra garderobe til bane og det var høytidelig utdeling av medaljer og takk til lagledere, støtteapparat og andre hjelpere. Endelig seriegull til Ready!!!

 

Mange foreldre hadde ledsaget sine Knøttespillere til begivenheten så det var derfor godt besøk og god stemning på tribunene. At på til hadde et miserabelt vær fra morgenen gradvis snudd seg til opphold og mindre innslag av lysning og sol. Alt lå derfor til rette for en fin kamp.

Readys lag

13 Markus Thommessen (keeper)

22 Christoffer Andersen Gott (keeper)

 

4 Albin Rønnkvist

5 Ole Stordahl

6 Isac Jerner (kaptein)

7 Jacob Rønneberg

8 Iskander Nugmanov

15 Aksel Trygstad Lamache

21 Martin Bjerkely

44 Ask Askmann Nærby

69 Simon Carlsson

78 Peter M. Haug

80 Martin Dregler

85 Stian Kavli

88 Matti Väärälä

 

Vi spilte således uten nr. 17 Frikk Fossan, nr. 90 Filip Hallmén og nr. 91 Felix Ljungberg

 

1.omgang

Kun et og et halvt minutt ut i kampen måtte Drammens keeper Oliver Hereta ut i et «tigersprang» for å holde nullen. Raskt fikk man se Drammenskeeperens kvaliteter.

 

Rett etterpå fyker Drammens nr. 17 Didrik Land oppover på Readys halvdel og legger frem til nr. 33 «gjedda i sivet» Even Thiseth, men vi avverger i siste liten.

 

Etter 5 minutter er Ready på gang med nytt angrep og Drammenskeeper Hereta må gi corner. Corner legges av Readys nr. 4 Albin Rønnkvist som alltid i hele vinter. Den går til nr. 6 Isac Jerner som setter 1-0 til Ready.

3 minutter senere er det straffeslag til Drammen som nr. 33 Even Thiseth setter inn bak Markus Thommessen i Readymålet. Stillingen 1-1.

 

Så er det en del kjemping frem og tilbake. Etter 20 minutter får Drammens junior-fenomen nr. 75 Marius Mørch Andersen en pasning fra nr. 17 Didrik Land. Like greit å score tenker vidunderbarnet og setter 1-2. Drammen i ledelsen.

 

Hittil i kampen har Ready virket «litt ukonsentrerte» samtidig som Drammen er på. Samtidig sliter Drammen med å komme tett inn mot Readys mål og brytes ofte tidlig. Ready samler seg og etter en corner kommer en assist fra Readys nr. 8 Iskander Nugmanov til nr. 6 Isac Jerner og det er balanse i regnskapene med 2-2.

 

Når begynner Ready å spille mer ball og Oliver Hereta i Drammensmåler settes på krevende prøver, men holder buret rent. Mange lar seg imponere av hans lange utkast. Virker som om han kunne kaste helt ned til Holmendammen om han ville.

 

På rundt 30 minutter felles Readys nr. 44 Ask Nærby, men det ble ingen straffe. Ballen går videre til nr. 85 Stian Kavli som likevel setter ballen i mål med 3-2 til Ready.

 

Det var noen tøffe tacklinger fra begge lag i perioden uten at det på noen måte kan karakteriseres som ufint eller ufair spill. De som endte på benken ga uttrykk for at de opplevde dommerne litt ukonsekvente slik at de var litt usikre på hvor «lista lå». «Jeg må jo forsvare rommet mitt på banen», klaget Readys nr. 5 Ole Stordal etter en ufrivillig tur på benken. «Helt enig» - samstemmer vi. La oss også legge til for nye lesere at noen har en mere utsatte spilleposisjoner og -oppgaver på banen og risikerer gjennom dette lettere utvisninger.

 

Lagene går til pause med 3-2 ledelse til Ready.

 

 

2.Omgang

Drammens keeper har fått det østlige målet på banen. Der er minst 3 lyskastere mørke og det blir litt fjøslys-aktig. «Har dere satt på alt lyset?»; spør han. «Vi har satt på det vi har»; kan vi svare. Bra det går mot vår med lysere kvelder ellers må vi utstyre keeperen med hodelykt.

 

På 52 minutter får Albin Rønnkvist en pasning fra Iskander Nugmanov. Den går videre Readys nr. 88 Matti Tapani Väärälä som med sisu og kraft drar et langskudd fra skrå vinkel som nok kommer noe overraskende på Drammens keeper. Det blir nytt Readymål med 4-2. Drammens keeper ligger igjen på isen og gremmes over at den ballen fikk gå forbi.

 

Så er det mye spill frem og tilbake, men Drammen klarer ikke å spille seg til farlige sjanser før etter 68 minutter hvor en av Readys spillere må ta en tur på benken for fastholding. Drammen får staffe. Nr. 33 Even Thiseth lykkes ikke å sette denne bak Markus i Readymålet og stillingen forblir 4-2 til Ready. Da går piffen litt ut av Drammen. Hadde gjestene scoret på denne hadde det blir mer match igjen.

 

Etter 75 minutter er det Readycorner med retur som nr. Iskander Nugmanov setter i mål. Stillingen 5-2 til Ready.

 

Så følger noen utvisninger og litt cornere samt en diskusjon fra lagledersiden på andre siden av banen. Vi går glipp av de verbale gullkornene og det var kanskje best. På overtid ber dommeren en av Drammens lagledere (som egentlig er en veldig hyggelig mann) ta turen til garderoben for å vaske munnen sin med såpe. Ready rir kampen ut på ledelsen og vinner kampen 5-2.

 

Det var en grei kamp hvor vi, subjektive som vi er, følte at Ready egentlig hadde god kontroll mot et sympatisk og hardt kjempende Drammenslag. Imidlertid var nok våre spillere både mentalt og kroppslig noe utladet etter onsdagens elleville seier på Ullernbanen. Nå blir det kampfri frem til onsdag 29.01.2020 kl. 19.00 hvor vi skal spille mot «Særpingene» med Christer Lystad i spissen i Sarpsborg. Det blir ingen danseskole idet Solberg – Sarpsborg endte 7-5 i Solbergelva i går. Sarpsborg har gode spillere som Anton Olsson, Max Pherson og flere andre så vi skal få jobbe skikkelig for en mulig seier.

 

Deretter møter vi Stabæk på bortebane søndag 02.02.2020 kl. 16.00. Den kampen hadde vært mega-kuult å vinne.

 

 

Vel møtt til kamp!

 

Fra indre bane

Henning Madsen