Stabæk - Ready Herre | Henning Madsen sammanfattar

Henning Madsen sammanfattar søndagens kamp mot Stabæk.

2020-02-04
Henning Madsen

Eliteseriekamp søndag 02.02.2020 kl. 16.00 Stabæk - Ready på Stabækbanen/Plassen.

Ikke sesongens beste kamp.

Det var siste serirunde og Ready kom fra en flott seier i Sarpsborg med 8-1. Ready var allerede seriemestere for lengst og ubeseiret. Stabæk var på en sikker 3. plass, men kunne avansere til 2. plass om Ullern fikk uavgjort/tap i Drammen og at Stabæk samtidig selv vant over Ready.

 

Det var ypperlig spillevær med sol og passe kaldt. Mange Readysupportere hadde møtt opp i håp om å se Ready slå Stabæk for andre gang denne sesongen. Stabæk har som kjent slitt en del denne sesongen med tap for både Solberg, Mjøndalen og Drammen – og selvfølgelig Ready. Det har vært tung kost å svelge for hjemmepublikummet og referatene i Budstikka har ikke vært nådige.

Readys lag

13 Markus Thommessen (keeper)

22 Christoffer Andersen Gott (keeper)

 

4 Albin Rønnkvist

5 Ole Stordahl

6 Isac Jerner (kaptein)

7 Jacob Rønneberg

8 Iskander Nugmanov

15 Aksel Trygstad Lamache

21 Martin Bjerkely

44 Ask Askmann Nærby

69 Simon Carlsson

78 Peter M. Haug

80 Martin Dregler

85 Stian Kavli

90 Filip Hallmèn

91 Felix Ljungberg

 

1.omgang

Stabæk var klart det mest aggressive laget i starten av kampen. Så aggressive at de fikk første utvisning etter allerede 6 minutter ved Nikolai Rustad Jensen. Rett etterpå blir Readys nr. 8 Iskander Nugmanov brutalt tacklet over vantet av nr. 6 Petter Løyning (tror jeg det var) og Iskander lander oppå vantet og får en skikkelig lårhøne. Dommerne gir utrolig nok ingen reaksjon. Iskander må senere forlate banen og kampen pga. skaden. Det setter oss tilbake.

 

Parallelt med dette får vi vite at Ullern allerede leder 2-0 over Drammen etter 6 minutter. Det betyr at Stabæks sjanser til 2. plass forsvinner.

 

Litt senere er det en misforståelse i Stabæk med et klønete tilbakespill til Stabæk-keeper. Readys nr. 44 Ask Nærby rekker nesten frem mens Stabæk-publikumet holder pusten med kulerunde øyne.

Nest mann over vantet er Albin Rønnkvist. Dette virker litt påtagelig. Petter Løyning får beskjed om å roe seg ned av Stabæks trenerbenk.

 

På 16 minutter er det en Readycorner med halvklarering av keeper og nytt skudd fra Ready. Vi ser ballen inne, men den reddes trolig på streken i alt kaoset.

 

Stabæk presser. Særlig utgjør Stabæks nr. 21 Fredrik Randsborg en kontinuerlig trussel for venstresiden. Kjapp og driblingssterk. Det er bare å ta av seg hatten! Stabækmålet som har ligget i lufta kommer etter 25 minutter fra nr. 24 Christian Randsborg etter pasning fra nr. 9 Nikolai Rustad Jensen. Stillingen 1-0. Det er en opprømt stemning på Stabæktribunen.

 

Tre minutter skyter Stabæks nr. 9 Nikolai Rustad Jensen fra skrå vinkel forbi Readys keeper. Pasningen kom fra arbeidshesten nr. 6 Petter Yngve Løyning. Stillingen 2-0. Hjemmepublikummet jubler.

 

Ready svarer direkte ved nr. 15 Aksel Trygstad Lamanche som setter 2-1 etter pasning fra nr. 91 Felix Ljungberg.

 

Minuttet etter svarer Stabæk ved nr. 10 Bjørn Buskquist som går gjennom alene og gjør 3-1.

 

Så er Ready igjennom, men nr. 85 Stian Kavli felles i Stabæks-straffefelt, men får ingen ting. Nr. 44 Ask Nærby får tak i ballen og skyter fra skrå vinkel, men forbi mål.

 

Lagene går til pause med 3-1 ledelse til Stabæk som har vært det mest påtente laget. Vi synes Ready har vært litt tamme. Fra Drammen får vi vite at Drammen har redusert til 2-1 mot Ullern og Stabæks eventuelle 2. plass er innen rekkevidde.

 

2.omgang

Det fortsetter som i første omgang. Stabæk presser mest, men Ready er ikke ufarlige. Vi savner en driblingssterk Iskader som kan komme igjennom hos Stabæk.

 

Fra Drammen kommer melding om at Drammen har utlignet til 2-2 og nå har Stabæk los på 2. plassen. Stabæk får mer å spille for.

 

På 60 minutter tackles Readys nr. 15 Aksel Trygstad soleklart av nr. 20 Brecheisen, men dommerne bare vinker spillet videre. Stabæk går opp og får straffe for noe vi ikke ser. Nr. 6 Petter Yngve Løyning scorer. Stillingen 4-1. Vi føler kampen er kjørt.

 

To minutter senere snubler en Stabækspiller i egne ben. Felix blir utvist og Stabæk får frislag. Vi er overhodet ikke med på dommeravgjørelsene.

 

Stabæk får en utvisning, men klarer likevel i undertall å gjøre 5-1 ved nr. 21 Fredrik Ravnsborg. Readytrener Lars Christian «Boschi» Sveen river seg i håret og tar time-out.

 

Ready kommer på banen med fornyet energi og kommer tidvis på offensiven. På 77 minutter er vi nære scoring på en corner. Samtidig har Ullern økt til 3-2 i Drammen. Stabæks håp om 2. plass er mindre.

 

Litt senere får vi en stygg episode hvor en Readyspiller blir hektet i armen og svingt rundt. En episode med betydelig skadepotensiale som bare gir frislag. At dommer Gjermund Strømnes lar dette gå så lett er helt uforståelig.

Ny Ullernscoring i Drammen til 4-2 gjør at Ullerns 2. plass synes klar. Nå går luften litt ut av kampen.

 

Deretter kommer en ny scoring av Stabæks nr. 10 Bjørn Buskquist som fastsetter resultatet til 6-1.

 

Resten av kampen blir tam og dommerne blåser av 2 minutter på overtid etter tillegg.

 

Konklusjon:

Ikke Readys beste og mest inspirerte kamp. Samtidig litt stang ut på alt fra sjanser til dommeravgjørelser. Vi må forbedre oss til sluttspillet. Stabæk var mest på og fikk betalt for det. Fortjent seier til Stabæk, men det er VI som er seriemestere!

 

Ullern blir nr. 2 i serien og Stabæk nr. 3 (det dårligste siden 2003). Øvrevoll Hosle rykker ned og nytt lag opp er den gamle storheten Skeid.

Høvik må spille kvalifisering mot Snarøya og det tror vi blir lett match for alle ringrevene fra Høvik.

 

NM sluttspill

Kvartfinalene er trukket;

Ready – Sarpsborg

Ullern - Ullevål

Stabæk – Drammen

Solberg - Mjøndalen

 

Det betyr hjemmekamp førstkommende onsdag og søndag, men bortekamp i Sarpsborg fredag. En utmerket dag for svenskehandel!

 

 

Vel møtt til kamp!

 

Fra indre bane

Henning Madsen