Kvartfinale 1 | Henning Madsen sammanfattar

Henning Madsen sammanfattar onsdagens kvartfinale 1 mot Sarpsborg.

2020-02-07
Henning Madsen

NM kvalifisering onsdag 05.02.2020 kl. 20.00 Ready - Sarpsborg på Gressbanen.

Ready berget seieren.

Så var det første kvartfinalekamp i NM-sluttspillet. De 8 beste lagene trekkes med seeding. Ready trakk nr. 7 Sarpsborg. Kvartfinalen spilles først til 3 seiere med to dagers mellomrom mellom hver kamp. Her trengs «stayer-evne».

 

Det var ypperlige spilleforhold med passe kaldt og blank is. Sarpingene stilte med legenden Christer Lystad i spissen og holdt en imponerende oppvarming på naturisbanen – som foreløpig er uten is i år. Christer mest nøye av alle. «Crille» har NM gull med både Sarpsborg og Stabæk. Han har gull med Västerås og bronse som profesjonell med ryssiske Zorkij samt 132 landskamper for Norge - mange som kaptein. Har også vært landslagstrener. Omtrent alt dette er rekorder. Han fortsatt kjempegod og han må tåle at vi skriver at han er i sitt 48. år og beviser at alder bare er et tall. Det er bare å la seg imponere. Her er det definitivt ett og annet å se og lære på isen. F.eks. hans smarte plassering og dirigering på banen under spillets gang eller hvordan «av-knappen» er veldig «på» i kamp - for å si det slik.

 

Seriekampen Sarpsborg – Ready 29. januar hadde vært en skikkelig batalje som Ready vant 8-1, men det var mange utvisninger. Sarpsborgs 115 minutter mot Readys 15 minutter. En stund hadde Sarpsborg bare 6 utespillere, men de er skikkelige «fightere» og gir alt alltid. Dette blir ny match hvor intet er avgjort på forhånd. Vi kan i hvert fall ikke regne med hjelp fra Sarpsborg.

Readys lag

13 Markus Thommessen (keeper)

22 Christoffer Andersen Gott (keeper)

 

4 Albin Rønnkvist

5 Ole Stordahl

6 Isac Jerner (kaptein)

7 Jacob Rønneberg

15 Aksel Trygstad Lamache

18 Frikk Fossan

21 Martin Bjerkely

44 Ask Askmann Nærby

69 Simon Carlsson

78 Peter M. Haug

80 Martin Dregler

85 Stian Kavli

88 Matti Väärälä

91 Felix Ljungberg

 

Vi var uten Iskander Nugmanov som hadde tribuneplass og Filip Hallmèn.

 

1.omgang

Vi håpet på seier og ble ikke skuffet i starten. Allerede etter 50 sekunder skyter Ready i stanga til Sarpsborg og halvminuttet senere kan Isac Jerner spasere ganske enkelt gjennom et hull i Sarp-forsvaret og sette 1-0.

Sarpingene fortviler ikke og går rett opp i angrep foran Readys mål og mener seg berettiget til straffe, men får det ikke. Virkelig heftig åpning på kampen og vi ser frem til en kuul kamp.

 

På 10 minutter får Østfoldingene corner hvor nr. 4 cornerlegger Lars Anton Olsson finner nr. 79 Max Pherson som setter ballen i mål. Det er ikke første gang de scorer sammen. Stillingen 1-1.

 

Så skjer det ett eller annet. Ready begynner å spille ball – mest i egen sone. Vi spiller og spiller og spiller. Noen ganger får Sarpsborg låne ballen, men ingen av lagene er utpreget farlige foran mål om de kommer så langt. Det skjer lite.

 

På 35 minutter felles Sarpsborg nr. 22 Christer Lystad og faller ned på korsryggen. Det så vondt ut og var tydeligvis også veldig vondt, men han biter tenna sammen og stavrer seg opp og i gang igjen.

 

Samme spillet fortsetter.

 

På 44 minutter blir Readys Isac Jerner tacklet ganske tøft av Sarpsborgs nr. 23 Per Anders Olsson. Han får 10 minutter på benken.

 

Lagene går til pause på 1-1. Gjesp!

 

2.omgang

Det fortsetter som i første omgang.

 

På 20 minutter får Ready et straffeslag som ikke går inn. Better luck next time.

 

På 33 minutter kommer det Albin Rønnkvist-show fra Ready som skøyter seg elegant gjennom og forbi hele Sarpsborg og setter 2-1. Virkelig en oppkvikkende opplevelse i en ikke for spennende kamp. Dette var en utrolig viktig scoring for Ready.

 

På 40 minutter blir Sarpsborgs nr. 8 Aleksei Popov sendt i garderoben etter å ha pådratt seg sin 3. utvisning i kampen. Sarpsborg må fortsette med 1 mann mindre.

 

Det settes inn en skikkelig sluttspurt fra begge lag. Sarpsborg risikerer en del for å utligne og Ready er farlige på kontringer, men ingen av lagene lykkes. Det er tøffe tak på isen og vi tenker det er tryggest på sidelinjen. Det er en skikkelig front mot front kollisjon mellom Readys nr. 7 Jacob «Jakken» Rønneberg og Sarpsborgs nr. 22 Christer «Crille» Lystad. Hvem som kom over i feil kjøreretning er uklart, men det smalt skikkelig og vi er glad for at vi ikke var imellom.

 

Særlig mer skjer ikke og Ready vinner 2-1. Da har vi det viktige 1. stikk. Publikum får pingvinen.

 

Resultater 1. kamp kvartfinale;

Ready – Sarpsborg 2-1

Ullern – Ullevål 8-4

Stabæk – Drammen 7-1

Solberg – Mjøndalen 4-0

 

Fredag kl.19.00 er det bortekamp i Sarpsborg. En utmerket dag for svenskehandel!

Søndag kl.18.00 er det hjemmekamp på Gressbanen.

 

 

Vel møtt til kamp!

 

Fra indre bane

Henning Madsen