Kvartfinale 2 & 3 | Henning Madsen sammanfattar

Henning Madsen sammanfattar kvartinfale 2 & 3 mot Sarpsborg.

2020-02-12
Henning Madsen

Kvartfinale 2:

NM 2. kvartfinale fredag 07.02.2020 kl. 19.00 Sarpsborg – Ready i Sarpsborg.

Ready hadde mest dyktighet og flaks.

Fredag var det 2. kvartfinale i Sarpsborg. Ready hadde allerede sikret seg første seieren i første kampen på hjemmebane. Nå var det bortekamp hos «stolt og blå» på Stadion i Sarpsborg.

 

Når man skal så langt syd som Sarpsborg fikk vi både anledning til å besøke Felleskjøpet i Fredrikstad for å skaffe en viktig del til vår private vedproduksjon og effekturere en pålagt lang handleliste med såkalte livsnødvendigheter på andre siden av grensen. Trailerkontroll og litt navigeringsplunder i mørket førte til at vi først ankom kampen til annen omgang. Da ledet Ready 2-1 etter ikke alt for imponerende spill i følge rapportene. Readymål av Ask (24 min.) og Iskander (32 min.), mens hjemmelaget hadde redusert rett før pause ved nr. 6 Per Johan Krosse.

 

Banen i Sarpsborg er helt klart mindre enn Gressbanen. Det gjør at spillet blir tettere og nærkampene flere. Dessuten er det ingen stor forskjell på indre og ytre bane. Vi stod helt klart på indre ved siden av Sarpingenes trenerbenk. De var rimelig engasjerte og hadde stadig gode råd til dommerne. Stort sett avslo dommerne denne enestående sjansen til å forbedre seg selv. Forøvrig er Sarpsborg Kommune litt bedre enn Oslo Kommune til å skaffe lys på banen. Her virket alle lyspærene.

 

Det er imidlertid vanskelige isforhold i Sarpsborg. Isen er bløt grunnet været og «Stolt og blå» fra Sarpsborg har presset på seg for å få seier. Det å komme til Gressbanen til tredje kamp med to tap er blytungt. Sarpingene jobbet derfor desperat på – de MÅTTE gjøre det i dag.

Readys lag

13 Markus Thommessen (keeper)

22 Christoffer Andersen Gott (keeper)

 

4 Albin Rønnkvist

5 Ole Stordahl

6 Isac Jerner (kaptein)

7 Jacob Rønneberg

8 Iskander Nugmanov

15 Aksel Trygstad Lamache

18 Frikk Fossan

21 Martin Bjerkely

44 Ask Askmann Nærby

69 Simon Carlsson

78 Peter M. Haug

80 Martin Dregler

85 Stian Kavli

91 Felix Ljungberg

 

Filip Hallmèn var køllebærer.

 

2. omgang

På 52 minutter kommer Sarpsborg med en utrolig fin dragning som vi reddet til corner. Corneren setter imidlertid Sarpsborgs nr. 99 Emil Øby Olsen i mål etter assist fra nr. 4 Lars Anton Olsson.

Utligning til 2-2. Publikum og trenere er henrykte.

 

Readys nr. 4 Albin Rønnkvist er raskt oppe med et farlig skudd, med Sarp-keeper redder.

 

Et par minutter senere kommer en høy ball som Readys nr. 15 Aksel Trygstad tar ned med kanskje litt for høy kølle. Sarpingene hyler som besatt og dommeren gir 10 minutter for «Ulovlig spill avgjørende fordel».

 

På 61 minutter får Ready hjøreslag som nr. 4 Albin Rønnkvist setter. Nr. 8 Iskander Nugmanov tråkler seg igjennom og får lirket inn i mål. Goal !!!!

Stillingen 2-3 til Ready. Østfoldingene fortviler.

 

Om ikke det er nok kommer vi tilbake på nytt og Readys nr. 8 Iskander Nugmanov sender videre til nr. 6 Isac Jerner som fyrer av et meget godt skudd. Sarp-keeper redder mesterlig. Hurra for ham.

 

«Stolt og blå» fra Sarpsborg jobber desperat for utligning og trenerbenken appellerer til høyere makter. I dette tilfellet tar øyensynlig Vår Herre ikke språkdrakten så alvorlig slik at de faktisk blir hørt. Byen store sønn nr. 22 Christer «Crille» Lystad gjør en ufarlig situasjon plutselig veldig farlig og setter inn utligningen til 3-3. Stemningen på Stadion er euforisk blant hjemmepublikum. Det er nå gått ca. 69 minutter og Sarpsborg jager for seier. Ready har på ingen måte situasjonen under kontroll. Trener Boschi gauler ut beskjeder.

 

På 71 minutter har Readys nr. 8 Iskander Nugmanov ballen foran Sarpingenes mål og trekker over mot keepers høyre side. Av en eller annen grunn følger ikke forsvaret med og tetter den åpenbare luken – hallo? Iskander får dermed en åpen korridor inn til mål og setter inn Readys 4. scoring for kvelden.

Stillingen 3-4. Det hjalp på våre nerver.

 

Nå er det stadig tøffere tak på banen siden Sarpsborg jager utligning på nytt. De satser på høye baller inn i Readys målgård og det er hard kjemping. Ready må være forsiktige så de ikke gir returer eller feller spillere. Det er mye dytting og kjemping. Trenerbenken brøler stadig!

 

På 80 minutter felles Iskander av nr. 4 Lars Anton Olsson og blir liggende. Vi frykter gjentakelse av skaden mot Stabæk, men han stavrer seg opp igjen. Olsson får 10 minutter på benken.

 

Så er det et par cornere og noen utvisninger og så er kampen over. Sarpingene er mildt sagt irriterte. Det har de all grunn til. De var nære på og kampen stod og vippet – med litt flaks og marginer kunne de dratt en seier i land. «Du kjører med tight margin» utbryter vi når Boschi strener forbi på isen på vei til garderoben. «Et mål er nok!» får vi til svar.

Resultater 1. kamp kvartfinale;

Sarpsborg - Ready 3-4

Ullevål – Ullern 2-3 (Ikke alt for overbevisende av Ullern heller)

Drammen - Stabæk 1-8

Mjøndalen - Solberg 2-10

 

 

Kvartfinale 3

 

NM 3. kvartfinale mandag 10.02.2020 kl. 19.30 Ready -Sarpsborg på Gressbanen.

 

Ready back on track!

 

Grunnet forferdelig dårlig vær på søndag ble kampen bestemt flyttet til mandag. Det var en fornuftig og god sportslig avgjørelse. Det å spille i regnvær når ballen stopper i vannpytter etc. på banen blir bare tull og null sportslig utbytte.

 

 

 

Det var flotte forhold på Gressbanen og Alex hadde kjørt og polert isen etter alle kunstens regler. Lysforholdene er litt mer tvilsomme. Byråden må øyensynlig tro at lyskasterne i østre hjørne går på diesel og har allerede besluttet utfasing.

 

Readys lag

 

13 Markus Thommessen (keeper)

 

22 Christoffer Andersen Gott (keeper)

 

 

 

4 Albin Rønnkvist

 

5 Ole Stordahl

 

6 Isac Jerner (kaptein)

 

7 Jacob Rønneberg

 

8 Iskander Nugmanov

 

15 Aksel Trygstad Lamache

 

18 Frikk Fossan

 

21 Martin Bjerkely

 

44 Ask Askmann Nærby

 

69 Simon Carlsson

 

85 Stian Kavli

 

88 Matti Tapani Väärälä

 

90 Filip Hallmèn

 

91 Felix Ljungberg

 

 

 

Peter M. Haug var filmfotograf på taket og Martin Dregler mønstret på tribuen.

 

 

 

1. omgang

 

Her følte vi med en gang at Ready var mer på hugget i denne kampen. Farten, innsatsen og besluttsomheten var på et helt annet nivå enn i de siste kampene.

 

 

 

Etter 5 minutter er Readys nr. 90 Filip Hallmén igjennom alene og setter kveldens første mål.

 

Stillingen 1-0.

 

 

 

På 10 minutter kommer Readys nr. 4 Albin Rønnkvist inn fra keepers høyre side og skyter inn fra skrå vinkel.

 

Stillingen 2-0.

 

 

 

På 18 minutter gjør Sarpsborgs nr. 91 Ivan Fedorkov en rimelig tøff tackling av Readys nr. 91 Felix Ljungberg og belønnes med 10 minutter på benken. Han slapp å sitte lenger for to minutter senere går Nr. 8 Iskander Nugmanov alene igjennom og setter 3-0 til Ready.

 

 

 

Begge lag spiller offensivt, men Ready lar ikke Sarpsborg komme helt igjennom.

 

 

 

På 43 minutter runder Iskander keeperen til Solberg ogå setter ballen opp i nett-taket. Stillingen 4-0.

 

 

 

På 46 minutter (grunnet time-out) har Ready corner og den går fra nr. 4 Albin Rønnkvist til nr. 6 Isac Jerner. Måååål! Stillingen 5-0 og det blir pause.

 

 

 

2. omgang

 

Egentlig er kampen kjørt for Sarpsborg om ikke en meteor fra verdensrommet skulle treffe Gressbanen, men gjestene fra Sarpsborg gir ikke opp og fighter på.

 

 

 

Vi føler imidlertid at Ready har et godt grep om kampen, men det kommer kontringer fra gjestene.

 

 

 

På 51 minutter er Sarp igjennom og ballen ligger og snurrer på Readys mållinje, men ingen får dyttet den over mål før Ready får måkt den ut.

 

 

 

Ready spiller modig med høy fart og stor selvtillit. Utrolig gøy å se på.

 

 

 

På noen og seksti minutter blir det nytt mål til nr. 6 Isac Jerner. Stillingen 6-0.

 

 

 

På 68 minutter felles nr. 15 Aksel Trygstad og blir liggende, men dommeren blåser ikke. Ballen overtas av Albin Rønnkvist og ender hos Filip Hallmén som gjør 7-0. Etter denne episoden ligger både Sarpsborgkeeper og nr. Lars Anton Olsson rett ut på isen i mannefall.

 

 

 

På 72 minutter kommer en høy ball inn i Sarpsborgfeltet. Dempes på brystet av Sarpsborgspiller, men returen snappes av nr. 90 Filip Hallmén som nok en gang går rett inn og gjør ny scoring.

 

Stillingen 8-0.

 

 

 

På 77 minutter er det ny corner til Ready. Den går fra nr. 4 Albin Rønnkvist til nr. 21 Martin Bjerkely som kliner ballen i mål. Stillingen 9-0. Mamma er fornøyd i speakerbua.

 

 

 

På ca. 84 minutter får Sarpsborg et straffeslag. Det tas av Sarpsborgs nr. 20 Ola Christensen Braathe, men ender i tverrliggeren og returnerer ut på banen. Det er fortsatt 9-0.

 

Rett etterpå kommer imidlertid Sarpsborg igjen og nå reduserer nr. 91 Ivan Fedorkov til 9-1 etter assist fra nr. 4 Lars Anton Olsson.

 

 

 

På 87 minutter er det frislag og litt tumulter som ender med at Readys nr. 90 Filip Hallmén fastsetter sluttresultatet til 10-1. Kampen ebber ut.

 

 

 

Dermed har Ready fått 3 strake seire mot et hardt kjempende Sarpsborg. Ready er videre til semifinalen og Sarpsborg har brutalt fått «sommerferie» som vi sier. All heder til våre motstandere som gav alt helt til dommeren blåste. Vi ser frem til nye heftige oppgjør i neste sesong – og bedre lys på Gressbanen.

 

 

 

I denne kampen må vi si at Ready virkelig var gode slik vi kjenner dem på sitt beste. Det trenger vi i semifinalen.

 

 

 

Resultater 2. kamp kvartfinale;

 

Ready - Sarpsborg 10-1

 

Ullern – Ullevål 4-5 (Obs!Obs! Ullern ut i 4. kamp på Ullevål tirsdag)

 

Stabæk - Drammen 14-4 (Ingen svakhetstegn fra Bærumslaget)

 

Solberg - Mjøndalen 8-6 (Siste kampen rapporteres ikke å være spesielt god av Solberg, men dog 3-0 i seiere)

 

 

 

Semifinaler etter vinterferien rundt 24. februar 2020.

 

 

 

Vel møtt til kamp!

 

 

 

Fra indre bane

 

Henning Madsen