Supert spill – supre forbilder

Klubbpatriotismen kokte og jubelropene var mange da Ready-spillerne fikk hver sin gullmedalje rundt halsen etter å ha vunnet årets bandy-toppserie. Spillerne fremstår også som viktige forbilder i klubbens MITT VALG satsing.

2020-02-17
Torger Bjørnstad - Lions Slemdal

Denne sesongen har Ready vunnet 16 av 17 kamper og står med 33 av 34 mulige poeng. Nå spiller klubbens A-lag kamper i sluttspillet som en av de største favorittene til å vinne Kongepokalen.

A-lagspillerne er viktige forbilder, ikke minst for alle barn og unge som spiller bandy i klubben. Derfor betyr det mye at de tar aktivt del i klubbens satsing og samarbeide med Lions Slemdal om MITT VALG. Både A-laget og resten av spillerne markerer det tydelig med store logoer på draktene.

Da seriespill i bandy ble introdusert for første gang i Norge i 1912 var Ready den ledende klubben. Den gangen som 7-er idrett og i løpet av de neste årene vant klubben 13 av 16 norgesmesterskap før norsk bandy bestemte å ende modell til 11-er idrett.

Deretter kjempet og kjempet Ready for å vinne serien, men lykkes ikke før i 2015 – altså 87 år senere.

En foregangsklubb

Vel fortjent nyter Ready seirene og det faktum at klubben igjen er tilbake på toppen. Men Ready definerer seg selv også som en breddeklubb med 500 medlemmer og et mål om å gi et tilbud til alle – også de som av ulike årsaker har vanskelig for å bli en del av idretten.

– Ready har et bevisst forhold til oppgaven de har påtatt seg overfor barn og unge. Derfor er MITT VALG programmet viktig, sier daglig leder av bandyavdelingen Are Hvaal.

– Foreldre får ikke med seg alt – eller skal kanskje heller ikke få med seg alt. Barn og unge må få lov å utforske litt. Vårt miljø gir muligheten for ekstra læring som alle barn og unge har godt av. Ta kulturen som har utviklet seg i sosiale medier. Det er så lett å gjøre galt når man ikke vet hvordan sosiale medier fungere. Det er viktig å vite hva man gjør på den fronten og i et miljø utenfor hjem og skole, er det kanskje lettere å være åpen om det man ikke forstår og trenger gode forklaringer på, forklarer Are Hvaal.

Et slikt perspektiv viser hvorfor er MITT VALG programmet er så viktig.

Du kan lese mer MITT VALG i idretten her: https://www.determittvalg.no/idrett/