Semifinale 1 | Henning Madsen sammanfattar

Henning Madsen sammanfattar semifinale 1 mot Solberg

2020-02-25
Henning Madsen

NM 1. semifinale mandag 24.02.2020 kl. 19.00 Ready - Solberg på Gressbanen.

Første seier til Solberg

Etter 14 dagers pause siden kvartfinalen mot Sarpsborg var det duket for første semifinale mot Solberg. Med all respekt å melde til Østfold så er Solberg litt andre bollær enn Sarpsborg.

 

I midten av november slo vi Solberg i serien 5-4 på hjemmebane før vi i den søte førjulstid gjorde kort prosess med hjemmelaget 6-2 på Solbergbanen og forlot hjemmesupporterne i tilnærmet sjokktilstand. Solberg har hatt ambisjoner om å vippe Stabæk av pinnen i denne sesongen, men det har vært Ready og Ullern som har vært i føringen. Skal noe mer gjøres av «Solbergælvingene» (det er det de sier der) i denne sesongen kan man vel si at «nu bør det skje».

 

Det var upåklagelige spilleforhold på Gressbanen og det var undertegnedes to favorittlag som entret isen. Solbergsupportene hadde møtt tallrikt frem og Drammens leder Julie Nålby hadde kommet for å se på «barnet nr. 23» spille. Ready Ultras var også på plass med fyrverkeri innen rekkevidde for å hylle Readyscoringer. Dette burde bli en fartsfylt kamp.

 

Det var til og med flotte lysforhold på Gressbanen etter at kommunen siden forrige kamp har erstattet alle sloknede lyspærer i lysmastene. Bravo!

 

Readys lag

13 Markus Thommessen (keeper)

22 Christoffer Andersen Gott (keeper)

 

4 Albin Rønnkvist

6 Isac Jerner (kaptein)

7 Jacob Rønneberg

8 Iskander Nugmanov

15 Aksel Trygstad Lamache

18 Frikk Fossan

21 Martin Bjerkely

44 Ask Askmann Nærby

69 Simon Carlsson

78 Peter M. Haug

80 Martin Dregler

85 Stian Kavli

90 Filip Hallmèn

91 Felix Ljungberg

 

1. omgang

Lagene kjørte i gang i høyt tempo. Tidlig får Readys nr. 15 Aksel Trygstad et godt skudd, men til side for mål. Rett etter gjør Solbergs utrettelige nr. 22 Eirik Bø Johnsen en imponerende dragning opp foran Readymålet, men stoppes i siste liten.

 

På 20 minutter er Ready forbi Solbergforsvaret, men Solbergs keeper Ole Tobias Fevang redder mesterlig. Unge Fevang gjorde en meget god kamp – bare så er det er sagt.

 

Det er Ready som fører kampen i denne omgangen så langt. Solberg har store problemer med å komme særlig over midten og Solbergs nr. 7 Sondre Kristoffersen blir gående håpløst alene.

Det skyldes nok også at både Sondre og kollega nr. 5 Emil Gulbrandsen fikk hver sin tidlige utvisning og da hadde Drammen nok med å demme opp for Ready.

 

Vi ventet, ventet og ventet på Readyscoring. For nå er Ready i støtet og presser Solberg. Endelig i 35. minutt er Readys nr. 85 Stian Kavli sist på ballen og sender Ready i ledelsen. Stillingen er 1-0.

 

Rett etterpå scorer faktisk Solberg, men målet annulleres. Nå er det imidlertid Ready som får to mann på benken ved Kavli og Fossan.

 

På 42 minutter får Solberg corner og Ready velger å la to mann stå tilside for mål for «å løpe frem», men det blir da noe glissent i målet. Vi frykter scoring og det sørger også Solbergs nr. 9 Petter Moen for etter innslag av nr. 91 «Mr. Solberg himself» Marius Austad. Stor supporterjubel.

Stillingen 1-1.

 

Rett etterpå snapper Solbergs nr. 7 Sondre Kristoffersen ballen og gjør alene nytt mål. Enda større supporterjubel fra Solbergfansen.

Stillingen 1-2.

 

Dermed snudde Solberg på under ett minutt en Readyledelse. Sånn kan det gå!

 

Pause.

Ready hadde opparbeidet seg ledelsen og trykket i omgangen, men så endres ledelsen av diverse omstendigheter. Solberg var også raske til å komme kollektivt tilbake i forsvar og Readys eneste vei var rundt, forbi og inn foran mål. Det er alltid krevende. La det også tilføyes at spillere fra begge lag var frustrert over diverse dommeravgjørelser. Det virket ikke som om dommerteamet hadde en helt samkjørt linje.

 

2. omgang

Solberg gikk veldig offensivt og fartsfylt ut i denne omgangen. Det er mange spennende situasjoner og nesten-mål. Vi må være så generøse at vi kan si at Solberg fører kampen på dette tidspunktet.

 

Dommerne dømmer ganske overraskende i en del situasjoner. Noe slåes hardt ned på – annet får passere. Det er enkelte tøffe situasjoner og harde tak, men ikke noe grisespill. Det er tross alt semifinale og det er verd å blø for.

 

Både på 60 og 65 minutter er Ready svært nære utligningen, men det er først i 70. minutt at Readys nr. 8 Iskander Nugmanov utfordrer Solbergforsvaret på høyresiden for deretter å sentre til nr. 4 Albin Rønnkvist som går mot venstre og fyrer av et skudd som går direkte i mål selv om keeper Fevang ligger langflat i lufta. Jiiippyy!

Stillingen 2-2.

 

Ready jager scoring og ledelse, men Solberg oppnår corner og den legges av nr. 91 Marius Austad. I tumultene som følger setter Solbergs nr. 7 Sondre Kristoffersen denne rett i mål. Nok en gang Solbergledelse. De tilreisende fra provinsen jubler hemningsløst.

Stillingen 2-3.

 

Minuttet senere (74) er det dyktig Solbergangrep og skudd mot Markus Thommessen i Readymålet som halvklareres. På nytt setter Solbergs nr. 7 Sondre Kristoffersen ballen i Readymålet. Readysupporterne depper og Solbergælvingene er bare et stort glis.

Stillingen 2-4.

 

Ready tar timeout. Ready jager utligninger og det skytes i hytt og gevær på det meste som byr seg. Det blir mye forsøk på enkeltløp og det blir selvfølgelig rom bakover for kontringer fra Solberg.

 

Solbergs nr. 19 Eirik Solberg plasseres på benken etter såkalt «voldsomt slag». «Det er jammen ulidelig spennende å se kampen herifra»; erklærer den sympatiske Eirik.

 

I omtrent nest siste ordinære spilleminutt går Solbergs nr. 5 Emil Gulbrandsen på kontring og fastsetter sluttresultatet til 2-5 i Solbergs favør. Spikeren i kista. Tilreisende supportere fikk virkelig valuta for penga.

Slukøret må vi bare konstatere nederlaget. Vi var i føringen, men tapte initiativet grunnet diverse omstendigheter. Vi kom bakpå og måtte jage utligning – det skapte muligheter for Solberg – som de tok vare på. Det er bare å gratulere et flott lag.

Samtidig var det ingen ting å si på Readyinnsatsen, men det gikk bare ikke vår vei i dag. Nå venter oppgjør på Solbergbanen onsdag 26.02.2020 kl. 19.00 (lokal tid). Vi har en meget god record borte på Solbergbanen og vi er superoptimist. Kom og støtt årets seriemestere på vei til «The double». Bandykamp på Solbergbanen er uansett en sosiologisk opplevelse i lokalpatriotisme av de helt sjeldne.

 

Den 3. semifinalen spilles på Gressbanen igjen på fredag 28.02.2020 kl. 19.00.

 

Vel møtt til kamp!

 

Fra indre bane

Henning Madsen