Semifinale 2 | Henning Madsen sammanfattar

Henning Madsen sammanfattar semifinale 2 mot Solberg

2020-02-28
Henning Madsen

NM 2. semifinale onsdag 26.02.2020 kl. 19.00 Solberg - Ready i Solbergælva.

Ready var best i Solbergelva

Etter mandagens forsmedelige tap 2-5 på hjemmebane var det kun seier som var godt nok på bortebane. Av en eller annen merkelig grunn presterer Ready alltid utmerket på bortebane i Solbergælva. Det er dessverre ofte hjemme vi mislykkes mot Solberg.

 

For en gangs skyld var vi tidlig ute til kampen, men jaggu-meg var parkeringsplassen allerede full av lokale tilskuere. Lokalpatriotismen i Solberg kan komme som et sosialantropologisk sjokk på uerfarne. Her er alle mann kledd i klubbfarger fra topp til tå. Entusiasmen er meget sterk og får ganske klart verbalt uttrykk. Her spares det ikke på konfekten til dommere og bortelag. Når Kåre Willoch sier; «Alt med måte» er man nok i Solberg mer opptatt av å bli utvetydig oppfattet.

 

Selvfølgelig har jo vi også vår egen supportergruppe «Ready Ultras» som består normalt av 3 stykker, men som kan mønstre det dobbelte om det virkelig står mye på spill.

 

Dessuten må vi benytte sjansen til å gratulere Solberg med et flunka nytt klubbhus som var kjempefint. Her var det kafe i 2. etasje med store vinduer ut mot banen. En del av referatet for 1. omgang ble faktisk til her. I et slags VIP-rom med utsikt over banen hadde tydeligvis noen sponsorer hyggelig servering av mat og drikke i glass med stett. En perfekt innledning til kamp etter mitt syn. Vi så langt etter en ledig plass der.

 

 

Readys lag

13 Markus Thommessen (keeper)

22 Christoffer Andersen Gott (keeper)

 

4 Albin Rønnkvist

6 Isac Jerner (kaptein)

7 Jacob Rønneberg

8 Iskander Nugmanov

15 Aksel Trygstad Lamache

18 Frikk Fossan

21 Martin Bjerkely

44 Ask Askmann Nærby

69 Simon Carlsson

80 Martin Dregler

85 Stian Kavli

88 Matti Väärälä

90 Filip Hallmèn

91 Felix Ljungberg

 

1. omgang

Lagene kjørte i gang i høyt tempo. Dette er to gode skøytelag og Solbergbanen er suveren.

 

Allerede etter 8 minutter får Readys nr. 90 Filip Hallmèn en pasning fra nr. 8 Iskander Nugmanov. Filip presses ut til siden av forsvaret, men piler nedover mot dødlinjen til Solbergkeeper Tobias Fevang sin høyre side og fyrer av et skudd fra relativt skrått hold. Så går den pinadø forbi Fevang og inn! Hva skjedde?? Keeper ser litt molefonken ut.

Stillingen 0-1. Akkurat den starten vi ville ha og hjemmepublikum ikke ville ha.

 

To minutter senere vipper Readys nr. 90 Filip Hallmèn tilside for mål. Farlig situasjon og noe sier oss at Solbergs keeper Ole Tobias Fevang skal få kjørt seg i denne matchen.

 

På 13.30 minutter er det en meget skummel Readycorner. Solbergs keeper gir retur, men den går ikke inn. Solbergpublikum er klart bekymret for utviklingen av omgangen.

Bare et og et halvt minutt senere er det ny Readycorner. Denne gangen går skuddet forbi keeper, i stanga og ut. Hele Solberg holder pusten. Ingen tvil om at Ready styrer kampen.

 

Solberglaget jobber seg desperat oppover banen og prøver å etablere spill på Readys halvdel, men et kompakt Readyforsvar presser dem ut gang etter gang.

 

På 21 minutter er det ny Readycornet og denne gang setter Readys nr. 21 Martin Bjerkely ballen i mål.

Stillingen 0-2. Det er stille som i graven på stadion.

 

Ready er stadig frempå resten av omgangen og er alltid farlige. Vi synes at hjemmelaget skaper lite og de får ikke etablert noe spill fremme. Det virker som de ikke har noen strategi eller at det skyldes at de stadig får spillet brutt opp av Ready. Readys forsvar er som mur.

 

Rett før pause på 43 minutter løftes en høy ball over Readyforsvaret til Solbergs nr. 5 Emil Gulbrandsen. Emil får tatt den elegant ned og skal vippe forbi Markus Thommessen i Readymålet, men unge Thommessen blokkerer mesterlig og opparbeider stor annerkjennelse på stadion blant de innfødte. Well done Markus.

 

Pause.

Ready har opparbeidet seg initiativet og ledelsen i kampen. Solberg er merkelig tamme. De kommer ikke frem på Readys halvdel. Det å spille ball på egen banehalvdel blir det ikke mange mål av. «Det var mer fart i dem på mandag» sier fru Nålby fra Drammen.

Vi bevilger oss en vaffel i pausen og tilreisende fra området rundt Holmendammen er svært førnøyde med kampens utvikling så langt, men 0-2 er ikke all verden i bandy. Det må leveres på topp i en omgang til.

 

2. omgang

Omgangen er knapt begynt før Readys nr. 90 Filip Hallmèn går ned på siden og legger inn til nr. 6 Isac Jerner som setter ballen inn bak keeper.

Stillingen 0-3 og Solberg publikum setter pausevaffelen i halsen.

 

Så følger 2 Solbergcornere og i den andre corneren får Solbergs nr. 22 Eirik Bø Johnsen skikkelig klem på skuddet og reduserer til 1-3. Det går et sukk gjennom stadion – endelig. Mer i vente?

 

NO. Minuttet etterpå får Ready annullert et mål. Ready er på hugget.

 

Vi er stadig kjempefarlige i Solbergfeltet. Solbergs keeper settes stadig på prøver og ligger mer nede på isen og redder enn han står oppreist i denne sekvensen av kampen. På 57 minutter har Filip Hallmèn fintet ut forsvaret og sklir forbi målet alene med keeper. Fevang spreller som en fisk på kroken som strekker henda alle retninger, men Filip venter, venter og venter til keeper er utslitt før han vipper iskaldt over Fevang.

Stillingen er 1- 4. Vi noterer at de første begynner å gå fra stadion.

 

Solbergs trener tar en time-out for å få Solberg over på offensiven. Det tegnes, fortelles og manes til ytterligere innsats. Belønningen kommer minuttet senere. På 61 minutter kommer Ready på en enkel og rask kontring. Readys nr. 69 Simon Carsson til nr. 4 Albin Rønnkvist og stillingen blir 1-5.

 

Solberg prøver stadig å etablere seg høyere opp på banen, men blir samtidig sårbare for kontringer. Slik skjer alltid når man jager utligninger.

73 minutter og Readys nr. 15 Aksel Trygstad til nr. 4 Albin Rønnkvist. Albin skyter fra minst 40 meter og «jammenmeg» går også denne ballen i mål.

Stillingen 6-1. Kampen er i realiteten over. Keeper henger med huet og gremmes.

 

Solberg fortsetter imidlertid innsatsen, men knekker ikke koden for å komme gjennom hos Ready. Det blir stadig mer glissent på stadion og kampen ebber ut med solid Readyseier. Det var en helt fortjent seier ut fra spillet.

 

Det som skulle blitt en lokal jubelkveld ble til jubel for Ready i stedet. Stemningen i garderoben var upåklagelig. Vi følte at dette ble en slags reprise av mandagen med motsatt fortegn. Nå var det Solberg som kom bakpå og måtte jage utligninger. Spillet knøt seg og på slutten av kampen kunne Ready gjøre omtrent hva de ville. Topp innsats av alle og bra «gameplan» Boschi.

 

Dermed blir det stor oppmerksomhet for den 3. semifinalen som spilles på Gressbanen igjen på fredag 28.02.2020 kl. 19.00. Møt opp. Solberg vil stille med fornyet energi og for Ready er utgangspunktet at å tape på hjemmebane en gang til - ikke er tema. Det er duket for et skikkelig toppoppgjør.

 

Uansett resultat på denne blir det også en 4. kamp på Solberg søndag 01.03.2020 kl. 18.00 (merk tidspunktet).

 

Vel møtt til kamp!

 

Fra indre bane

Henning Madsen