Semifinale 5 | Ready Herre til finale

Henning Madsen sammanfattar semifinale 5 mot Solberg

2020-03-04
Henning Madsen

NM 5. semifinale tirsdag 03.03.2020 kl. 19.00 Ready - Solberg på Gressbanen.

Gigantenes oppgjør ble ulidelig spennende.

Bare for å rekapitulere. Både kvart- og semifinale skal spilles førstemann til 3 seire dvs. at hver runde kan ende med 5 kamper. Kampene går hver annen dag. I kvartfinalen gjennomførte Ready med 3 strake seire mot et utfordrende Sarpsborg. I semifinalen stod Solberg for tur som hadde vært igjennom kvartfinale med 3 strake seire mot erkerivalen Mjøndalen fra gale/riktige side av Elva alt ettersom man ser det.

 

I første kampen mandag i forrige uke på Gressbanen viste Solberg stor dyktighet og beseiret Ready med 2-5. Ready kom bakpå i starten og ble halsende etter. Dermed fikk Solberg utfolde seg kombinert med godt forsvarspill.

 

I den andre kampen onsdag i forrige uke på Solberg var det Readys tur med eminent spill på Solbergbanen. Mye lykkes og vi går av banen med 6-1 seier foran et tallrikt og sjokkert hjemmepublikum.

 

Fredagskvelden på Gressbanen ble på nytt en festlig forestilling og Ready imponerte hjemmepublikum med 5-2 seier.

 

Mange tenkte nok at seieren var bortimot i boks når vi entret Solbergbanen på søndag for den 4. kampen med 2-1 i seire. Vi har alltid vært gode på Solbergbanen så dette skulle vi «ri inn». Det trodde øyensynlig også en del fra Solberg idet oppmøtet var merkbart mindre enn på onsdagen. For Solberglaget var dette også vinn-eller-forsvinn så de stod med ryggen mot veggen. Solberg tacklet presset med bravur og vant 3-0 over et Ready som ikke lykkes med å utfordre Solbergs keeper nevneverdig eller pirke ballen over mållinjen. Vi hadde mange sjanser, men det ville seg ikke. Det var ikke vår dag den dagen - så fortjent Solbergseier og en skrape i lakken for vår gode record på Solbergbanen.

 

Dermed var det duket endelig oppgjør tirsdag kveld i den 5. kampen. Nå skulle det avgjøres om man så skulle ta ekstraomganger og straffekonkurranse i bruk. Det var litt ufyselige forhold på Gressbanen med snøvær og blest. Banen måtte til og med måkes. Slik skulle altså sesongens nest siste kamp avgjøres på sesongens første ordentlige vinterdag. Flere av mine medhjelpere fra guttelaget stilte som vanlig uten hansker eller votter og måtte lide for det.

 

Readys lag

13 Markus Thommessen (keeper)

22 Christoffer Andersen Gott (keeper)

 

4 Albin Rønnkvist

5 Ole Stordahl

6 Isac Jerner (kaptein)

7 Jacob Rønneberg

8 Iskander Nugmanov

15 Aksel Trygstad Lamache

18 Frikk Fossan

21 Martin Bjerkely

69 Simon Carlsson

78 Peter M Haug

85 Stian Kavli

88 Matti Väärälä

90 Filip Hallmèn

91 Felix Ljungberg

 

1. omgang

Vinden stryker på langs over banen og enten har du medvind eller motvind. Ready starter med motvind og det er en ulempe, men vil bli en fordel i 2. omgang.

 

Det er et tallrikt publikum som telles nesten 250. Mange fra Solberg. Noen gutter/juniorer fra Solberg rigger opp eget banner langs gjerdet og heier aktivt på laget under hele kampen og lager forbilledlig cup-stemning. Solbergs supportere er i grunnen mye bedre til å heie samt desidert best i Norge til å kommentere kampen og dommeren. Her har de litt beskjedene og tilknappede tilskuerne fra Ready en hel del å lære. Det er aldri for sent å lære og for de som har smugtittet mot slutten av denne artikkel kan det by seg ny sjanse allerede i inneværende sesong og da tenker jeg ikke bare på KnøtteCupen kommende lørdag 7. mars.

 

Vind og litt snø på banen inviterer ikke til mye ballspill langs isen for omhyggelig oppbygde angrep slik at det blir en del høye lyrer opp i feltet. Solberg har medvinden og etter 11. minutter får de en corner som Solbergs nr. 9 Petter Moen kliner inn etter opplegg av nr. 91 Marius Austad.

Stillingen 0-1.

 

I spillet som følger prøver Ready å bite seg fast på Solbergs halvdel, men bygger Solberg seg opp til flere gode sjanser og kunne ledet både med 2 og 3 mål ved litt flaks. Godt forsvarsspill og keeperspill fra Ready forhindrer dette. Det er også noen gode Readysjanser, men Solberg er gode og har et lite overtak. Det må vi bare innrømme.

 

På 30 minutter raider Solberg nedover mot Ready. Felix Ljungberg faller og feier ballen ut av målgården. Det blir dømt straffe pga. «liggende spill». Solbergs nr. 7 Sondre Kristoffersen er staffeeksekutør og med vinden i ryggen skyter han hårfint på siden av målet. Fortsatt bare 0-1.

 

2 minutter senere kommer endelig frelseren fra Kazakhstan nr. 78 Iskader Nugmanov etter opplegg fra nr. 5 Ole Stordahl og setter 1-1. Det trengte et smånervøst Readypublikum virkelig.

 

Livet er imidlertid ubarmhjertig og en Solbergcorner i 42 minutt gir retur som vindunderbarnet nr. 7 Sondre Kristoffersen dundrer inn bak Markus Thommessen i Readymålet.

Solberg på nytt i ledelsen 1-2 som også blir pauseresultatet.

 

Pause:

Et noe betenkt Readypublikum går til pause, men gjestene er betydelig mer oppkvikket. Vi satser på at medvind samt en porsjon gode råd (les:kjeft) fra trener Boschi i pausen gjør susen for Readylaget. Vi har så absolutt trua.

 

2. omgang

Nå får Ready vinden i ryggen og det er en fordel. Vi jobber for å tilrive oss et initiativ i kampen.

 

På 58 minutter synker imidlertid vår puls omtrent til null idet Solbergcorner ved nr. 91 Marius Austad til den eminente nr. 22 Eirik Bø Johnsen sitter i klint Readygoalen. Lagets tredje cornergoal. Solbergledelse 1-3 og en tredel av andre omgang er allerede spilt. Dette blir klart veldig vanskelig. Det vi som har vinden i ryggen som skulle ha scoret nå – ikke Solberg.

 

Det er ikke vanskelig å se på Solberglaget og deres supportere at de nå øyner en seier med NM-finale som belønning. For Ready er det bare å svelge skuffelsen, bite tenna sammen og jobbe på. Ingen andre enn oss selv kan hjelpe oss nå.

 

Ready jobber agressivt, men blir eksponert for kontringer. På 65 minutter har vi en corner som synes inne, men det blir ikke dømt mål.

 

Det går over 75 minutter og bare et kvarter igjen. Vi ligger under 1-3 og det haster som besatt. «La oss få en Ready-redusering til 2-3 så det blir litt kamp igjen – er det for mye å be om?» Vår appell til høyere makter blir hørt i løpet av et minutt for hvem andre enn Mr. Ready himself nr. 78 Peter M. Haug kommer til unnsetning når nøden er som størst. Det er masse kaos foran målet til Solberg-keeper Fevang og PMH er sist på ballen. Stillingen 2-3. Jesus – dette var en psykologisk viktig scoring.

 

Dette tenner Ready. Det er lys i tunellen og det er ikke et motgående expresstog fra Solberg så lenge vi har en nogenlunde kontroll på deres kontringer, men tiden løper desperat fort. Solberg føler imidlertid klart presset – for nå presser Ready skikkelig på.

 

På 88 minutter er det frislag foran Solbergkeeper Fevangs mål. Det blir retur og siste mann på ballen er Readys nr. 85 Stian Kavli. Gressbanen eksploderer i 3-3. Nå har vi muligheter for ekstraomganger etc. Ready rir på medgangsbølgen og føler seg uovervinnelige.

 

Nå er det Ready som styrer det lille som er igjen av kampen + tilleggstid. Solberg er på hæla. Solbergs trener tar timeout, men umiddelbart etter dette bygger Ready opp nytt angrep. Readys nr. 4 Albin Rønnkvist dribler seg forbi Solbergs midtbane og skyter fra litt skrått hold på 20 meter. Albin, langskudd og Fevang har vist seg å ikke være noen god kombinasjon for Solberg. Ballen suser inn i nettmaskene og vi er omsider i ledelsen 4-3. Det er nesten ikke til å tro !!!

 

De resterende 3 tilleggsminuttene byr ikke på noen overraskelser. Solberg klarer ikke å mobilisere til redusering raskt nok etter en slik kalddusj og dommeren blåser av kampen.

 

Vi er i finalen!!!! Det er elleville jubelscener og Solberg må bare ta tapet som en mann. Skikkelig, skikkelig surt fordi de hadde finalen i lomma en stund, men Ready rappet klærne mens de badet. Dette kunne gått begge veier, men toppidrett er resultatmessig brutalt. Vi mener med 2-2 i kamper og 3-3 på 88 minutter - kan det bli jevnere og mer spennende? Begge lag ga alt og ingen av dem bør være misfornøyd med egen innsats, men marginene var på de blå sin side i dag. Vi takker et fantastisk Solberg-lag for litt-av-en-kamp og ser frem til nye fighter i neste sesong både hjemme og på Solberg. Next time…

 

Finalen spilles mot Stabæk lørdag 14. mars kl. 18:00 (la oss huske å skru av kjøleanlegget denne gangen også)

 

Vel møtt til NM-finale og la oss «gå mann av huse»!

 

Fra indre bane

Henning Madsen