Ready Herre - Ullevål | Kampreferat

Seriekamp onsdag 11.11.2020 kl. 19.00 Ready – Ullevål på Gressbanen.

«De blå» er ikke svekket av Covid 19.

2020-11-13
Henning Madsen

Etter superfinalen (som vi vant) for nøyaktig 14 dager siden har Gressbanen vært komplett isfri etter høljeregn. Som en «irriterende lillebror» har værgudene uavbrutt ødelagt alle forsøk på å etablere is. Først de siste dagene har det latt seg gjøre å stable en is på bena etter en kjempeinnsats av Tom Bjerkely, Birgitte Bjerkely, Alex Dietrichson, Kjell Erikstad, Peter Haug, Bendik Opstad, Peder Schjoldager og andre entusiaster. Stor takk – hva hadde Ready vært uten slike?

Nå var ikke akkurat de værmessige forutsetningene på topp i onsdagens oppgjør med småregn/yr, tåke og plussgrader. Dette skaper alltid litt homper på isen etter hvert. Akkurat det været som Mjøndalens trenere Gommerud og Arnesen karakteriserer som «førjulsbandy». Nå skulle vi også spille uten publikum, alle med 1 meters avstand (unntatt på banen) og med videooverføring. Dessverre funket ikke en eller flere kabler slik at det ble uten lyd og filmet innenfra. Dette blir bedre neste gang.

Som vanlig var åpningskampen mot Ullevål som vi har «pleid å slå», men slikt er aldri sikkert. Ullevål har i mange år jobbet godt i yngre årsklasser og disse blir eldre og kommer tilbake etter studier etc. Dessuten er det masse kompetanse i klubben - så se opp!

 

Readys lag

13 Markus Thommessen (keeper)

22 Christoffer Andersen Gott (keeper)

4 Albin Rønnkvist

5 Ole Stordahl

6 Isac Jerner (kaptein)

7 Jacob Rønneberg

8 Iskander Nugmanov

15 Aksel Trygstad Lamache (denne gang med nr. 19)

17 Tim Johansson (ny)

44 Ask Askmann Nærby

69 Simon Carlsson

80 Martin Dregler

85 Stian Kavli

90 Fredrik Nordby (ny). Røagutt fra Sandviken.

91 Felix Ljungberg

Støtteapparat: Tom Bjerkely, Håkon Andersen-Gott, Kjell Olaf Erikstad, Frode Wara og Peter M. Haug. Trener Lars Christian «Boschi» Sveen var forkjølet og lå hjemme og sendte hyppige forbedringsforslag til filmingen vår.

 

1.omgang

Ullevål hadde knapt tatt avslag og sendt ballen nedom Readys halvdel før Readys nr. 6 Isac Jerner raidet opp og ga videre til nr. 90 Fredrik Nordby og så var det mål etter 45 sekunder. That was fast!
Ready - Ullevål 1 - 0.

På rundt 5 minutter er Readys bolde kaptein nede på dødlinjen hos Ullevåls keeper Simen Lycke Kjøllmoen, men kommer ikke rundt en dyktig utrusende keeper. Det gjør derimot Ready 3,5 minutter senere hvor Readys nr. 91 Ljungberg spiller til fjorårets toppscorer nr. 8 Iskander Nugmanov som setter ballen i mål.
Ready - Ullevål 2 - 0.

Det går nøyaktig et minutt og 10 sekunder og da har nr. 44 Ask Askmann Nærby selv fikset ny scoring. Ask har uten tvil tenkt til å fortsette fremgangen fra i fjor.
Ready - Ullevål 3 - 0.

Ready er uten tvil hakket giftigere enn Ullevål og kommer igjennom gang på gang.
På rundt 15-16 minutter er det på nytt samspill mellom Jerner og Nugmanov som setter inn enda et nytt mål.
Ready – Ullevål 4 – 0.

Jøss – tenker vi. Med denne takten er det godt vi har regnskapskyndige Jan Bjørni i sekretariatet til å holde styr på målene, men nå begynner Ullevål å demme opp bedre for Ready.
På 17 minutter får Ullevål straffeslag etter Readyforseelse som nr. 11 Jesper Sagen kliner sikkert i mål bak Readys keeper Christoffer Andersen-Gott.
Ready – Ullevål 4 – 1.

Ullevål trengte dette og er nå mer med på notene, men klarer ikke å skape de helt store sjansene. Det er når Ready kommer hurtig opp på sidene etter å ha åpnet åpne opp litt vi er superfarlige på innspill. Vi har så mange gode spillere nå.

Spillet går mer frem og tilbake. Etter 30 minutter har Ullevål corner som det ikke blir noe av. Ready raider umiddelbart oppover med Jerner som legger inn til Nugmanov, men U-keeper Simen Lycke Kjøllmoen får en hånd på ballen. Det går imidlertid knapt et minutt før nr. 80 dyktige Martin Dregler legger en fin ball til nr. 85 Stian Kavli som drar til med et kanonskudd på ganske langt hold, men den er utagbar for keeper. Årets!
Ready – Ullevål 5 – 1.

Ikke før målet var feiret ble Kavli satt 10 minutter på utvisningsbenken etter såkalt voldsom tackling – les; at noen har snublet i bandykøllen hans e.lign.

Nå synes vi Ready slakker av på tempo og Ullevål får overta initiativet i spillet. Ready holder imidlertid skansen til pause.

Vi tar pause og filmer resultattavlen og ismaskinen – minutt for minutt – dette kan bli en “bestselger” til jul.

 

2.omgang

Det er gått 2 minutter og vi får se en oppvisning «a la Carte». Rask skøytegåing, dribling og pasning fra Nugmanov til Nordby og videre til Jerner. Måååål!

Ready – Ullevål 6 – 1.

Ready har ballen og presser på. På 58 minutter er Nugmanov igjen farlig frempå.

 

Rett etterpå er imidlertid Ullevål debutanten nr. 3 Aksel Stranden Lae igjennom med nr. 15 Timian Strømdahl Fossli som setter ballen i mål. Dette gikk så fort og overraskende at vi knapt fikk det med oss. Det virket som om Ready ble tatt litt på senga her. Well done Ullevål. Det bare viser hvor fort bandy går.

Ready – Ullevål 6 – 2.

 

På 54 minutter skyter Readys nr. 4 Albin Rønnkvist mens U-keeper ligger på alle fire på isen, men avverger. Det blir ikke noe av Readys corner.

 

Ready virker å ha god kontroll på kampen, men vi lar oss imponere av Ullevåls nr. 17 kapteinen Lasse Torkildsen som fighter noe voldsomt med Readyspillerne inn mot Readys mål. Lasse vil inn til mål og er åpenbart kjempesterk, men det blir for tett i Readyforsvaret.

 

På 68 minutter kommer Ready ned til dødlinjen og Albin Rønnkvist og Iskander Nugmanov overlister U-keeper Kjøllmoen.

Ready – Ullevål 7 – 2.

 

Så følger en lang periode med en utvisning, et farlig frislag og mange cornere.

 

På 82 minutter flippes det over og frem til Nugmanov som fanger ballen på kølla og legger den elegant ned som en «død sild» på isen og sender videre til dagens nr. 19 Aksel Trygstad som goaler.

Ready – Ullevål 8 – 2.

 

Resten av kampen blir mange cornere til begge lag, men ingen får uttelling. Kampen ebber ut.

 

 

Konklusjon:

Ready vant fortjent, men Ullevål er ikke tapt bak en vogn. I tillegg til Torkildsen synes vi både Tjomsland og Sagen fighter imponerende i angrep. Det er fortsatt tidlig i sesongen etter en særdeles trøblete forsesong for alle lagene i eliteserien.

Vi må imidlertid si at Ready ser veldig bra ut i år, minst, minst, minst like bra som i fjor. Flere spillere har også fått nye plasser og det gir dynamikk i laget.

Ready hadde i denne kampen 14 cornere uten mål mot Ullevål sine 7 cornere – også uten mål. Her ser vi frem til smarte trekk fra Boschi fremover i sesongen.

 

De øvrige lagene i eliteserien får sin første kamp på førstkommende fredag 13.11.2020 eller på søndag 15.11.2020 så her er det sikkert mulig å beundre andre oppgjør.

 

Neste kamp for Ready blir søndag kl. 14.30 på Bærum Idrettspark mot Høvik. Vi antar den blir overført på video så følg med på Readys og Høviks facebook. Høvik har trøblet litt med bredden på spillerstallen og har mistet Serov til Mjøndalen, men kamp er kamp. Heia Ready!

 

Fra indre bane – denne gang innendørs i sekretariatet

Henning Madsen