Stabæk - Ready | Kampreferat (Eliteserien Menn)

Seriekamp søndag onsdag 11.11.2020 kl. 19.00 Ready – Ullevål på Plassen (Stabækbanen).

«De blå fikk nok et stikk på Plassen».

2020-11-22
Henning Madsen

Etter serieåpning onsdag 11. november mot Ullevål med seier 8-1 hadde vi ny kamp på søndagen mot Høvik på Hauger. Den kampen regnet bort. Neste hjemmekamp onsdag 18. november mot Sarpsborg ble avlyst fordi Sarpsborg-laget er i Covid-19 karantene. Ergo gikk Ready glipp av 2 kamper før oppgjøret mot Stabæk. Ville dette sette oss dårligere stilt?

 

I denne perioden gjorde været alt det kunne for at isen på Gressbanen skulle skrumpe til et minimum. Det lå nesten an til at man måtte legge is for 3. gang, men værgudene kom oss til unnsetning i siste liten torsdag 19. november.

 

På tirsdag 17. november hadde damelaget sin sesongstart mot Ullevål akkurat som herrelaget. Verdens kjekkeste og flotteste jenter fra Ready gikk herrelaget en høy gang og vant 17-1 i sin sesongstart. Mitt u-uttalte mål denne sesonger er å få med meg flere av damelagets kamper. Det laget fortjener virkelig alles støtte. Kom på kampen eller se på overføring – avhengig av hva som blir lov.

 

Mens Ready kamper har blitt avlyst har Stabæk både fått gjennomført kamp mot Sarpsborg og Drammen. Sarpsborg ble ekspedert 24-1 på Plassen. Det var et overraskende passivt Sarpsborglag i forhold til hva vi har opplevd dem og et Stabæklag som var skikkelig påtent til kampens slutt. Her fikk mange Stabækspillere lettkjøpte poeng til scoringstabellen. Mot Drammen var det betydelig jevnere, men Stabæk goalet 4 ganger på kampens siste 6 minutter og vant dermed overbevisende 9-3.

 

Forholdene for kveldens kamp var perfekte. Fin blank is. Ready Bandys leder Richard Brande hadde gjort en flott jobb med å skaffe Readysupportere billetter til kampen slik at vi utgjorde et korrektiv til Stabæksupporterne.

Readys lag

13 Markus Thommessen (keeper)

22 Christoffer Andersen Gott (keeper)

 

4 Albin Rønnkvist

6 Isac Jerner (kaptein)

7 Jacob Rønneberg

8 Iskander Nugmanov

9 Jesper Bergersen

13 Marcus Thommessen

15 Aksel Trygstad Lamache

17 Tim Johansson

21 Martin Bjerkely

44 Ask Askmann Nærby

69 Simon Carlsson

80 Martin Dregler

85 Stian Kavli

90 Fredrik Nordby

91 Felix Ljungberg

 

Støtteapparat: Tom Bjerkely, Håkon Andersen-Gott, Kjell Olaf Erikstad, Frode Wara og trener Lars Christian «Boschi» Sveen.

 

 

 

1.omgang

Det burde være unødvendig å si at dette er en veldig viktig prestisjekamp mellom 2 ledende lag i eliteserien. Etter knepent tap på hjemmebane i «superfinalen» var Stabæk utvilsomt keene på seier.

Begge lag gikk ut i høyt tempo. Her kommer det til å bli skikkelig spill og det ble det. Vi er så heldige å stå ved siden av Ready-entusiast Sverre Horn og da blir det upåklagelig og munter cup-stemning med en gang.

 

Stabæk får corner etter bare 3,5 minutter, men bommer på innlegget.

På ny Stabæk-corner etter 7 minutter får de godt treff, men Readys nr. 7 Jacob Rønneberg blokkerer ypperlig.

På 8 minutter raider Stabæks nr. 17 Killingstad ned mot Readys dødlinje med nr. 7 Jacob Rønneberg jagende hakk i hæl. Readykeeper Christoffer Andersen-Gott ruser ut, men likevel klarer Killingstad et godt skudd som treffe stanga ved stolperoten. Det var hårfint nærme scoring.

 

Det går litt mer tid og Ready får ballen mer, men kommer ikke gjennom et godt fungerende Stabækforsvar.

 

På 17 minutter får vi frislag ved Stabækmålet pga. liggende Stabækspiller som spiller. Vi gjør et godt skudd som keeper slår til corner. Den ender i ikke’no.

 

Når vi runder 21 minutter kommer Stabæks nr. 49 Fremstad med skudd inn fra siden, men Readykeeper kaster seg og avverger. Minutter etter kommer nytt skudd fra skrå vinkel som krever ny Tiger-redning fra Ready, men vi holder nullen.

 

På 28 minutter får Ready corner og det blir flere skudd med følgende returer. Stabækforsvaret må ta skuddet med kroppen.

 

På 30 minutter er det Stabæks tur i tilsvarende situasjon. Flere returer og ballen ligger og snurrer foran mål, men til slutt får Ready måkt ballen ut. Det har vært en del situasjoner nå hvor en Stabækscoring ikke hadde vært ufortjent. Ready har imidlertid vært både dyktige og heldige i forsvar. Du har ikke store marginer å gå på mot Stabæk. Sover du i mer enn 0,25 sekunder får du baklengsmål.

 

På 36 minutter får en av Readys aller mest fremgangsrike spillere denne sesongen nr. 69 Simon Carlsson tak i ballen og tråkler seg forbi flere Stabækspillere og legger ned mot dødlinjen til Readyspiller. Ballen sendes inn i feltet foran mål og det blir mål. Dømt selvmål av Stabæk.

Stabæk – Ready 0-1. Heia Simon!

 

Så blir Readys nr. 8 Iskander Nugmanov hektet skikkelig av Stabæks nr. 15 Sauar som får fortjente 10 minutter på benken.

 

Resten av omgangen styres hovedsakelig av Ready og vi går til pause med 0-1 ledelse. Dette er veldig tilfredsstillende.

 

Stabæk startet omgangen best, men Ready forsvarte seg godt. I slutten av omgangen kom Ready mer med. En edruelig dom fra undertegnede er uavgjort omgang – så vi er heldige som fikk uttelling.

 

 

2.omgang

Etter at ballen har trillet litt på isen går Ready nr. 9 Jesper Bergersen nedover langs siden og sentrer knallhardt i midten inn til nr. 6 Isac Jerner. Isac driller enkelt av Stabækforsvaret og setter ballen bak Stabæk-keeper. Dette gikk så fort at Readypublikum fikk hakeslepp. De stod bokstavelig og måpte før jubelen brøt løs. Ny Readygoal.

Stabæk – Ready 0-2. Dette er presis den utviklingen vi vil ha.

 

Nå er «de blå» fra Gressbanen virkelig på hugget. Et skikkelig skudd fra Jesper Bergersen blåser rett over målet. Nytt skudd følger like etter fra Readys nr. 90 Fredrik Nordby.

 

Vi nærmer oss 60 minutter og Stabæk jobber intenst med å få initiativet i kampen og utligning, men de møter et Ready som er flinke til å komme hjem og alle mann bak ballen. Dermed blir det for trangt når de skal lirke ballen inn foran mål. Vi synes heller ikke Stabæk er så nøyaktige i pasning og spill som vi pleier å se dem og i dag er det ikke regnevær med masse vann på isen. Dessuten er Ready «livsfarlige på kontringer».

 

Når vi runder litt over 70 minutter er Ready farlig fremover, men felles ureglementert. Nytt frislag til Ready. Vi aner en viss frusterasjon i Stabæk og dette gir utslag i litt flere holdinger og tacklinger.

På nytt kommer en ureglementert felling fra Stabæks nr. 15 Sauar som bentackler Readys nr. 15 Aksel Lanmanche Trygstad. Ti minutter i fryseboksen. Det straffer seg når de blir en og etter hvert to mann mindre på banen.

 

På nærmere 80 minutter kommer et nydelig gjennomspill. Readys nr. 4 Albin Rønnkvist har ballen fremme i Stabækforsvaret og Readyspillere kommer susende opp på siden. Albin venter med å sentre til Stabækspillerne velger side – og Albin sender til motsatt side for der kommer Fredrik Nordby susende opp og inn foran målet og setter ny Ready-goal! Dette var bare så elegant og stilig. Stabæk- Ready 0-3.

Readyfansen jubler ekstatisk. Stabækfansen kan jeg ikke huske å ha hørt i denne kampen, men jeg så at de var der.

 

Stabæk tar en time-out, men det hjelper ikke. De siste 10 minuttene av kampen går hen uten de større hendelser. Ready vinner fortjent med 3 mål mot «zero».

 

Readyfansen fikk selvfølgelig pingvinen.

 

Konklusjon:

Dette var litt av en bandykamp som jeg mener Ready vant fortjent i 2 omgang. Stabæk hadde mange gode sjanser – særlig i 1. omgang. Litt lykkeligere Stabækmarginer kunne sikkert gitt en annet kampforløp, men…..

 

Vi synes Ready spilte en kjempegod kamp og viser imponerende kvaliteter. Det var utrolig bra innsats og fighting i alle ledd. Vi var svært kollektivt gode i forsvar og der slet nok Stabæk med å knekke koden. Vi var også farlige på kontringer. Flere svært gode keeper-prestasjoner også. Dermed fikk vi stikk nr. 2 i år på Stabækbanen – men de kommer garantert tilbake.

 

Neste kamp for Ready blir onsdag 25.11.20202 kl. 19.00 mot Mjøndalen på deres hjemmebane Vassenga. Vi aner foreløpig ingen ting om overføring eller billetter her.

 

Deretter følger ny kamp fredag 27.11.2020 kl. 19.00 mot Høvik på Hauger/Rud.

 

Endelig kommer det hjemmekamp søndag 29.11.2020 kl. 18.00 mot nyopprykkede Skeid på Gressbanen.

 

Fra indre bane på Stabæk

Henning Madsen