Mjøndalen - Ready | Kampreferat (Eliteserien Menn)

Seriekamp onsdag 25.11.2020 kl. 19.00 Mjøndalen – Ready på Vassenga.

«De blå måtte slite skikkelig på Vassenga».

2020-11-26
Henning Madsen

Etter en velfortjent seier 3-0 (vi liker den «nullen») over Stabæk kan det være en utfordring å komme ned på landjorda igjen.

 

Mjøndalen er et lag som kan svinge en del resultatmessig – fra det perfekte til det ikke fullt så perfekte. Mjøndalen har bl.a. i år fått tilbake Alexander Cras fra Solberg og Alexander Serov fra Høvik. De åpnet med 4-4 i lokalderby mot Solberg, men røk kanskje noe overraskende 2-5 for Ullevål. Det siste hadde imidlertid vært litt av en kamp med høy temperatur på slutten. Ingen tvil om at Mjøndalen vil være ekstremt revansjesugent på poeng over Ready.

 

Readys lag

13 Markus Thommessen (keeper)

22 Christoffer Andersen Gott (keeper)

 

4 Albin Rønnkvist

6 Isac Jerner (kaptein)

7 Jacob Rønneberg

8 Iskander Nugmanov

9 Jesper Bergersen

15 Aksel Trygstad Lamache

17 Tim Johansson

21 Martin Bjerkely

44 Ask Askmann Nærby

69 Simon Carlsson

80 Martin Dregler

85 Stian Kavli

90 Fredrik Nordby

91 Felix Ljungberg

 

Støtteapparat: Tom Bjerkely, Håkon Andersen-Gott, Kjell Olaf Erikstad, Frode Wara og trener Lars Christian «Boschi» Sveen.

 

1.omgang

Selv med +10 grader på dagen var isforholdene overraskende bra på Vassenga.

 

I starten av kampen ser vi Ready bygge opp spillet helt etter boka og Mjøndalen klarer ikke å etablere noe utfordrende spill i Readys sone.

 

Etter 13 minutter kliner Readys nr. 17 Tim Johansson til et langskudd fra bortimot midtbanen som går over hodet på MIF-keeperen og rett i «kassa». Her var ikke keeper helt forberedt følte vi.

Mjøndalen – Ready 0-1.

«Yes» tenkte vi – helt etter regi-oppskriften – nå er det bare å ta frem kuleramma for å holde styr på alle Ready-målene.

 

Men i Mjøndalen ville man det annerledes. Etter 17 minutter får «Bruntrøyene» låne ballen av Ready og en markering glipper på Mjøndalens nr. 10 Alexander Serov. Han skyter fra skrå vinkel på «Totte» (nr. 22 Christoffer Andersen-Gott) sin høyre side og rett i mål. Det var da som bare ….

Mjøndalen – Ready 1-1.

 

Ready svarer og kommer seg igjennom MIF-forsvaret og skyter. Keeper gir returer og ligger og spreller på isen mens Ready og MIF-forsvaret kriger om ballen foran mål. Dommeren blåser av fordi vi ikke er snille med MIF-keeperen.

 

MIF har tydeligvis gjort leksen sin godt og ligger kompakt og lavt i forsvar under ledelse av nr. 22 Christoffer Askheim med 5-6 mann når Ready kommer. Ready får et strekk i laget fra forsvaret til angrep. Hvor ble det av midtbanen? Ergo blir det for få mann i angrep mot MIF-sitt tette forsvar. F.eks. blir nr. 8 Nugmanov gående å drible fra ned på høyresiden og tvers over banen til venstresiden uten å komme igjennom. Vi taper til slutt ballene uten å skape noe farlig.

 

MIF begynner å yppe seg betydelig mot Ready. Etter 23 minutter spiller MIF angriper nr. 21 Eirik Aaslid til den erfarne midtbanespilleren nr. 3 Patrik Døhlen Holm som skyter fra skrå vinkel – denne gang på «Totte» sin høyre ide. Goal.

Mjøndalen – Ready 2-1.

 

De lokale synes nå livet er betraktelig lysere i Mjøndalen og vi erfarer at enhver bandykamp har sitt eget liv. Verdensmester over Stabæk er man i knapt i en dag – og i hvert fall ikke 3 dager etterpå.

 

Resten av omgangen preges av et Ready som ikke finner ut av det kompakte MIF-forsvaret og farlige kontringer av MIF. På corner går ofte ballen til MIF nr. 10 Serov og han skyter alltid skummelt.

 

Endelig rett før pause danser Readys nr. 4 Albin Rønnkvist gjennom MIF-spillere og sender en crossball ned til nr. 90 Fredrik Nordby ved dødlinjen som setter ballen bak MIF-keeperen.

Mjøndalen – Ready 2-2.

 

Vi kan gå til pause med uavgjort og det kan egentlig Ready være mest fornøyde med synes vi.

 

 

2.omgang

Vi aner at Bocshi som tidligere MIF-spiller har gjort justeringer i pausen for at Ready skal fremstå som mer i «søndagsform». Det samme har vel også trenerne Gommerud og Arnesen gjort i nabogarderoben.

 

Rett etter pause slår MIF-spiller nr. 10 Serov et meget godt frislag, men også Ready er frempå flere ganger med skudd mot MIF-målet.

 

Etter 53 minutter kommer et langt fremspill til MIF-spiller nr. 10 Serov foran Readymålet. Serov fanger ballen med køllen og legger ballen elegant ned på isen som en «dau sild» og jager inn mot «Totte» i Readymålet. Han har en Readyspiller i hælene og skuddet blokkeres av Readyspillerens kølle. MIF-publikummet hyler opp og mener det var slag på kølla og soleklar straffe, men dommeren vinker spillet videre. Dette var uansett veldig nære på.

 

Ready presser på, men også MIF er farlige i Readys sone. Særlig MIF-spillerne nr. 11 Robin Cras og nr. 21 Eirik Aaslid.

 

Omsider på 75 minutter får vi en corner. Fast cornereksekutør nr. 4 Albin Rønnkvist finner nr. 90 Fredrik Nordby som gjør vårt første cornermål i årets serie. Det var høyst tiltrengt.

Mjøndalen – Ready 2-3.

 

Resten av omgangen spiller Ready mye ball, men Mjøndalen og særlig Cras er oppe på flere farlige raid. Vi må også lide oss gjennom 3 nervepirrende MIF-cornere til Serov. Kampen ebber likevel omsider ut med nok en Readyseier.

 

Ready klarte å dra det i land og det var alle vi fra hovedstaden fornøyde med. Vi fikk også Pingvinen.

 

Etter 3 kamper leder Ready tabellen med maksimale 6 poeng. Stabæk med en kamp mer spilt har 5 poeng. De hadde samme kveld spilt 6-6 i en rysare av en kamp mot Solberg. Vi noterer at Ullern også synes å ha solid kurs opp og frem.

 

Neste kamp for Ready blir fredag 27.11.2020 kl. 19.00 mot Høvik på Hauger/Rud.

 

Endelig kommer det hjemmekamp søndag 29.11.2020 kl. 18.00 mot nyopprykkede Skeid på Gressbanen.

 

Fra indre bane på Vassenga

Henning Madsen