Høvik - Ready | Kampreferat (Eliteserien Menn)

Seriekamp fredag 27.11.2020 kl. 19.00 Høvik – Ready på Hauger

«De blå fikk sving på sakene i 2. omgang».

2020-11-30
Henning Madsen

Etter å ha slitt oss til en seier mot Mjøndalen på Vassenga var det Høvik som stod for tur i ny kamp på Hauger. Denne gang i minusgrader og de påståtte bare – 3 grader føltes etter hvert svinekaldt for publikum utover i kampen. Vi var vel nærmere 10 supportere fra Ready og omtrent de dobbelte fra Høvik.  

 

Høvik har de siste årene tapt to av sine beste spillere Iskander Nugmanov til Ready og i år Alexander Serov til Mjøndalen. Jeg minnes en seriekamp mot Høvik for nærmere 3-4 år siden på samme bane i et forferdelig snøvær. Herr og fru Jerner samt undertegnede var eneste tilskuere fra Ready. Det lavet ned og kampen ble egentlig en parodi med 3*30 minutter som med måking i pausene likevel ikke klarte å forhindre håpløse spilleforhold. Kampen bestod kun av høyere lyrer frem til spisser. Det var mål-likhet til rett før slutt hvorpå Serov og Nugmanov tar et smart frislag som ender i Readymålet. Høvik-seier. Det var et ill-sint Readylag som gikk i garderoben med brukne køller i kjølvannet og alle ønsket vel nevnte Høvikspilleres hode på en stake, men det var den gang, som Alf Prøysen så treffende sa.

 

Høvik har hatt tap 8-3 for Sarpsborg, tap 7-1 mot Ullern, men seier 6-2 over årets nyopprykket i serien Skeid.

 

Readys lag

13 Markus Thommessen (keeper)

22 Christoffer Andersen Gott (keeper)

 

4 Albin Rønnkvist

5 Ole Stordahl

7 Jacob Rønneberg

8 Iskander Nugmanov

9 Jesper Bergersen

15 Aksel Trygstad Lamache

17 Tim Johansson

21 Martin Bjerkely

44 Ask Askmann Nærby

69 Simon Carlsson

80 Martin Dregler

85 Stian Kavli

90 Fredrik Nordby

91 Felix Ljungberg

 

Støtteapparat: Tom Bjerkely, Håkon Andersen-Gott, Birgitte Bjerkely, Frode Wara og trener Lars Christian «Boschi» Sveen.

 

1.omgang

Innen vi hadde fått betalt på Vipps og registrert QR-kode hadde Ready allerede scoret to ganger etter 4 og 4 minutter med henholdsvis nr. 8 Iskander Numanov og nummer 90 Fredrik Nordby.

Høvik – Ready 0-2.

 

Minuttet etterpå lar vi Høviks nr. 9 Maxim Pyanov komme opp på Readykeeper Markus Thommesen sin høyre side og får skyte knallhardt i goalen.

Høvik – Ready 1-2.

 

Etter bare 10 minutter kommer Høvik opp på Readys venstre side hvor Høviks nr. 7 Nicolai Fredriksen spiller frem nr. 9 Pyanov som nå på nytt skyter i goalen.

Høvik – Ready 2-2. Ikke helt den utviklingen vi har regnet med etter Readys start.

 

Så følger en lang periode hvor Ready stanger i Høvik-muren. Vi har hele 7 cornere og etter 38 minutter kommer Readys nr. 4 Albin Rønnkvist ned mot dødlinjen og sentrer til nr. 90 Fredrik Nordby som scorer fra utrolig skrå vinkel.

Høvik – Ready 2-3.

 

Det skjer ikke mer mot pause og publikum går for å varme seg. Selv satte vi oss i el-bilen og satte alt på full guffe.

 

 

2.omgang

Nå kom det et «nytt» Readylag på isen som gir full gass og spiller skikkelig ball. Vi får spredt Høviklaget over hele banen og det gir oss de nødvendige åpninger.

 

Før et halvt minutt er gått har Readys nr. 8 Nugmanov spilt frem til nr. 4 Albin Rønnkvist.

Høvik – Ready 2-4.

 

5 minutter senere går Readys nr. 91 Felix Ljungberg ned mot Høvik-målet og legger inn til nr. 90 Fredrik Nordby.

Høvik – Ready 2-5. Nå er vi på sporet.

 

Så følger et kvarter med 4-1 i cornere til Ready og etter 20 minutter kommer Høvik i angrep og blir slik vi oppfatter det presset ut av Ready, men Høviks nr. 7 Fredriksen vender og skyter i mål.

Høvik – Ready 3-5.

 

Ready svarer umiddelbart etter 1 og 2 minutter. Nr. 8 Iskander Nugmanov dribler gjennom Høvik-forsvaret og skyter mellom resterende forsvar.

Høvik - Ready 3-6.

 

Nr. 80 Martin Dregler skøyter delvis gjennom alene og setter skuddet opp i hjørnet.

Høvik – Ready 3-7.

 

Høvik tar en timeout, men likevel blir det heretter bare Ready.

 

På 76 minutter går nr. 4 Albin Rønnkvist ned langs dødlinjen og inn til nr. 85 Stian Kavli.

Høvik Ready 3-8.

 

På 85 minutter får nr. 85 Stian Kavli på nytt ballen fra nr. 69 Simon Carlsson. Stian skrår inn mot mål og vipper ballen høyt oppe i motsatt hjørne.

Høvik – Ready 3-9.

 

På 86 minutter er det innspill fra Ready på streken foran Høviks mål. Ballen ruller frem og tilbake, men Høvik får måkt den ut etter hvert.

 

På 87 minutter går nr. 90 Fredrik Nordby inn fra siden og finter ut Høvik-keeperen.

Høvik – Ready 3-10.

 

På 90 minutter spiller nr. 44 Ask Askmann Nærby inn til nr.85 Stian Kavli. Der er mølje foran Høvikmålet, men vi Kavli får ballen inn og fastsetter sluttresultatet.

Høvik – Ready 3-11.

 

En godt gjennomført kamp i 2. omgang. Et fornøyd gjennomfrossent publikum fikk pingvinen.

 

Etter 4 kamper leder Ready tabellen med maksimale 8 poeng. Stabæk med en kamp mer spilt har 7 poeng etter å ha satt Ullern på plass med 7-2 seier.

 

Neste kamp for Ready blir Søndag 29.11.2020 kl. 18.00 mot Skeid på Gressbanen. Skeid kommer fra et ganske imponerende 5-7 tap på Solbergbanen og jeg tipper vi vil møte et heltent lag fra Nordre Åsen med mål om kompakt forsvar og kjappe kontringer. SA-SA-SA.

 

Endelig kommer det bortekamp Onsdag 02.12.2020 kl. 19.00 mot Ullern.

 

Fra en kald indre bane på Hauger

Henning Madsen