Ready - Skeid | Kampreferat (Eliteserien Menn)

Seriekamp søndag 29.11.2020 kl. 18.00 Ready – Skeid på Gressbanen

«De blå hadde tempo-overtak».

2020-11-30
Henning Madsen

Etter kamper både onsdag og fredag denne uken var det nå tid for hjemmekamp mot Skeid. Den gamle storheten fra Nordre Åsen har omsider kommet tilbake i «det gode selskap». Laget har nedlagt mange treningsøkter rundt Steinbuvannet og trappeløping i Linderudkollen i forberedelsene. Likevel har sesongstarten vært trøblete for laget med få treningsmuligheter på stor bane og avlyste kamper i innledningen. Hvorfor i all veden klarer ikke kommunen å prioritere en kunstbane på Nordre Åsen hvor man har et tradisjonsrikt, kompetent og aktivt bandymiljø med stort nedslagsfelt. I stedet velger man å plassere den i hutte-heita på Mortensrud?

I savn av egen bane hadde Skeid før kampen mot Solberg kun fått spilt en kamp i serien og avholdt en trening på stor bane. Den oppgaven løste laget hederlig med 5-7, men var det nok til å stå imot Ready?

 

Readys lag

22 Christoffer Andersen Gott (keeper)

72 Nils Brande (keeper)

 

4 Albin Rønnkvist

7 Jacob Rønneberg

8 Iskander Nugmanov

9 Jesper Bergersen

17 Tim Johansson

19 Jacob Person

21 Martin Bjerkely

44 Ask Askmann Nærby

69 Simon Carlsson

80 Martin Dregler

85 Stian Kavli

90 Fredrik Nordby

91 Felix Ljungberg, kaptein

 

Støtteapparat: Tom Bjerkely, Håkon Andersen-Gott, Frode Wara og trener Lars Christian «Boschi» Sveen.

 

1.omgang

Skeid tok avslag, men før noen hadde rukket å trekke pusten hadde Readys nr. 8 Iskander Nugmanov sikret seg ballen og raider oppover på Skeid sin høyre side. Innspill over mot venstre til nr. 91 Felix Ljungberg (ifølge dommere og live-data) som scoret. Vi mener at det var nr. 85 Stian Kavli som var der, men må åpenbart ha tatt feil.

Ready – Skeid 1-0.

Dette kom nok litt brått på for våre gjester.

 

Så følger en periode hvor Ready dominerer spillet og på den 3. corneren etter 15 minutter sender fast innlegger nr. 4 Albin Rønnkvist til nr. 7 Jacob Rønneberg som kliner ballen i mål.

Ready – Skeid 2-0.

 

Vi føler nok at Skeid ikke har fått anledning til å spille seg inn til å følge farten til Ready. Etter 15 minutter kommer innlegg fra nr. 4 Albin Rønnkvist til nr. 90 Fredrik Nordby som skyter inn mot høyresiden og forbi Henrik Kullerud Larsen i Skeidmålet.

Ready – Skeid 3-0.

 

Ready dominerer med et tempoovertak. Skeidspillerne får raskt offensive Readyspillere på seg og rekker ikke etablere noe spill. Det er mange elegante detaljer å observere og mange nesten-nesten mål.

 

På 34 og 37 minutter får vi to episoder med samspill mellom nr. 90 Fredrik Nordby (assist) og nr. 44 Ask Askmann Nærby (målscorer).

Ready – Skeid 5-0 som også blir pauseresultatet.

 

 

2.omgang

Etter 53 minutter får Skeid straffeslag for Readyforseelse i straffefeltet.

Skeids lagkaptein Jan Daniel Skrettingland lykkes ikke å plassere ballen bak Christoffer Andersen-Gott i Readymålet.

 

Minutter etterpå får Ready straffe og da er det nr. 17 Tim Johansson som skyter. Den gutten skyter på en måte som er verd inngangspengene alene.

Ready- Skeid 6-0.

 

Så tar Ready en slags uvarslet 15-20 minutters lang «timeout» hvor vi synes tempo faller ørlite og nok til at Skeid kommer mer med i spillet uten at de får omsatt dette i noen mål. Christoffer Andersen-Gott settes ikke på noen prøver han ikke håndterer.

 

Så begynner Ready å komme til hektene igjen og etter 80 minutter blir nr. 85. Stian Kavli felt av en utrusende Høvik-keeper. Straffe – på nytt med nr. 17 Tim Johansson. Unødvendig å si hvordan det gikk, men kvaliteten er upåklagelig.

Ready- Skeid 7-0.

 

På 83 minutter kommer en nydelig gjennomløpning av nr.80 Martin Dregler. Dessverre ender ikke denne i scoring, men vi du se på filmen – sjekk den.

 

På 85 minutter fastsetter nr. 90 Fredrik Nordby kampresultatet til 8-0 etter innspill fra nr. 9 Jesper Bergersen.

 

Det var en godt gjennomført kamp for Ready og et fornøyd publikum fikk pingvinen som fortjent.

 

Etter 5 kamper leder Ready tabellen med maksimale 10 poeng. Stabæk med en kamp mer spilt har 9 poeng etter å ha slått Mjøndalen med 7-2. Onsdagens motstander Ullern måtte opp i 9-7 for å slå Sarpsborg. Neste søndags rival Drammen vant 10-0 over Høvik.

 

Neste kamp for Ready blir Onsdag 02.12.2020 kl. 19.00 mot Ullern på Ullernbanen.

 

Neste hjemmekamp blir Søndag 06.12.2020 kl. 18.00 mot Drammen på Gressbanen.

 

Fra en kald indre bane

Henning Madsen