Ready - Drammen | Kampreferat (Eliteserien Menn)

Seriekamp søndag 06.12.2020 kl. 17.00 Ready – Drammen på Gressbanen

«De blå har tradisjonelt jevne oppgjør mot Drammen – intet unntak i dag heller – for å si det mildt».

2020-12-07
Henning Madsen

Etter at onsdagens kamp mot Ullern ble avlyst fikk vi god tid til å forberede oss mot vår «gamle rival» Drammen. Personlig har jeg i serie og NM-kamper opplevd både opp- og ned turer mot Drammen både på Marienlyst og i fjøslystet (som drammenserne så spydig elsker å kalle det) på Gressbanen. Vi må nok bare i den sammenheng konstatere at bandykompetansen og -tradisjonen er større i Drammen Kommune enn i Oslo. Tilbake til våre oppgjør – de er alltid jevne og ofte preget av både nerve og engasjement. Kveldens kamp ble intet unntak.

 

Forholdene på Gressbanen var slett ikke dårlig, men yr/regn som tiltok utover i 2. omgang gjorde isen litt nuppete og ballen spratt litt mere.

 

Videre må vi beklage at det heller ikke denne gangen kom kommentatorlyd på opptaket fra Gressbanen, men det jobbes intenst med å få det til.

 

Readys lag

22 Christoffer Andersen Gott (keeper)

72 Nils Brande (keeper)

 

4 Albin Rønnkvist

5 Ole Stordahl

6 Isac Jerner, kaptein

7 Jacob Rønneberg

8 Iskander Nugmanov

9 Jesper Bergersen

17 Tim Johansson

21 Martin Bjerkely

44 Ask Askmann Nærby

69 Simon Carlsson

80 Martin Dregler

85 Stian Kavli

90 Fredrik Nordby

91 Felix Ljungberg

 

Støtteapparat: Tom Bjerkely, Håkon Andersen-Gott, Frode Wara, Kjell Erikstad og trener Lars Christian «Boschi» Sveen.

 

Vi spilte med;

Backrekken: Johannson, Rønnerberg og Carlsson (Bjerkely)

Halfene: Dregler, Ljungberg

Midtbane: Bergersen, Rønnkvist og Nugmanov (Stordahl)

Spisser: Jerner, Nordby (Nærby, Kavli)

 

1.omgang

Etter bare 3,5 minutter får en offensiv Ready nr. 5 Ole Stordahl innspill fra nr. 4 Albin Rønnkvist og setter standarden med mål til Ready.

Ready – Drammen 1-0.

 

Det går ikke lag tid før «unge» Stordahl igjen er på farten og alene sørger for nok en goal.

Ready – Drammen 2-0.

Sjelden har jeg sett Ole Stordahl bedre enn nå og i en posisjon han åpenbart trives med. Dette var en tøff åpning for Drammen og det skulle egentlig bli verre.

 

Drammens eminente nr. 55 Marius Mørch Andersen ble et kvarter ut i kampen tacklet av Readys Nugmanov innenfor feltet og fikk fortjent staffe. Imidlertid klarte ikke «Musa» som de lokalt kaller ham å overliste Christoffer Andersen-Gott i Readymålet. Fortsatt 2-0 til Ready.

 

Så følger en rekke hjørneslag på begge sider, men på 24 minutter får Readys nr. 90 Fredrik Nordby ballen fra nr. 9 Jesper Bergersen. Fredrik Nordby jobber seg opp langs dødlinjen og setter ballen mellom Drammenskeeper Oliver Hereta og «stanga». Vi kjenner Heretas kvaliteter og lurer fortsatt hvordan Fredrik fikk det til.

Ready – Drammen 3-0.

Vi føler at vi virkelig behersker spillet og rundspiller Drammen. Med denne farten kan dette bli ganske stygt for Drammen - tenkte vi. Det må øyensynlig Drammenstrener Ronny Nørgaard også ha tenkt og tok derfor time-out. Der sa han åpenbart noe veldig lurt fordi nå skiftet kampen litt karakter.

 

Drammen presser på og får 4 cornere på rad mot Readys sine «nada». På 35 minutter slår Drammens nr. 61 Erik Alfredsson en lyre over Readys midtbane til «gjedda i sivet» nr. 10 Even Thiseth. Han har de samme kvalitetene som Ole Gunnar Solskjær – demper, snur og goaler. Even gjør presis det samme - demper, snur og goaler. Nesten synd for Even at han valgte bandy fremfor fotball. Tror ManU betaler mye bedre enn fru Nålby i Drammen (som er null kroner tipper vi) for å si det sånn, men bandy er jo mye morsommere.    

 

Rett før pause er igjen Even siste mann på ballen som ender bak Christoffer Andersen-Gott i Readymålet.

Ready - Drammen 3-2 og Drammen er med igjen i kampen. Vi fortviler over Ready/målet/verdens urettferdighet etc., men må samtidig smile for dette er akkurat oppskriften på et jevnt oppgjør.

 

 

2.omgang

Kort ut i 2. omgang setter Albin Rønnkvist alene 4-2 til Ready.

 

Etter 55 minutter er Drammen igjennom nede hos Ready og det er utrolig at det ikke blir mål sett fra vår vinkel, men så har vi jo en fantastisk keeper.

 

20 minutter ut i omgangen kommer Readys nr. 8 Iskander Nugmanov gjennom hele Drammensforsvaret, går langs død-linjen og krangler ballen inn bak Hereta i Drammensmålet.

Ready – Drammen 5-2. Da er saken både biff og karbonade tenker vi med Drammens skremmeskudd når de gikk fra 3-0 til 3-2. Nå cruiser vi inn til solid sier.

 

På 25 minutter fikser Drammens nr. 55 Marius Mørch Andersen biffen selv og alene med egen scoring. Ready – Drammen 5-3. Ja-ja tenker vi. Det var jo hyggelig for ham.

 

Vi er imidlertid ikke like begeistret når hans kollega nr. 71 Mathias Farnes kliner inn et fenomenalt frislag i Ready-goalen.

Ready – Drammen 5-4.

 

Før minutter er gått setter nr. 55 Marius Mørch Andersen inn enda et mål. Han er ikke fornøyd med verken biff eller karbonade, men vil lage frikasse av vertene på Gressbanen. Drammen jubler for utligning. Ready – Drammen 5-5. Det var en skikkelig kald-dusj

 

Boschi tar time-out for nå må det jobbes. Vi skal ha Ready «two points». Ready gir jernet, men det gir Drammen også.

 

På 88 minutter kommer en høy lyre inn i Drammensfeltet og selv om vi ikke ser helt tydelig i alt kaoset ble det avblåsning og straffe for ureglementert nedtagning av ballen. Drammen er naturligvis ikke enige og dialogen ender med en Drammensutvisning i tillegg til den som gjorde forseelsen.

Readys nr. 17 Tim Johansson er sikker som Dovrefjell og kliner straffen utagbart i mål.

Ready – Drammen 6-5.

 

På 90 minutter jager Drammen utligning opp i Readys målgård. En Drammenspiller felles og Drammen vil utvilsomt ha straffe, men dommerne er ikke enig. Dette gir ny Drammensutvisning etter protester mot den lokale ordensmakten.

 

Kampen varer en kort stund til og dermed er det slutt. Ready vinner 6-5 i et jevnt oppgjør.

To ganger hadde vi en bekvem ledelse – trodde vi.

 

Drammensspillerne fortviler for – både steng pådømmelse av egen straffe – samt manglende pådømmelse av staffe mot Ready. Ikke vanskelig å forstå at dette føltes både surt og urettferdig.

 

Konklusjon:

Jeg tenker personlig at vi tidvis spilte fantastisk i denne kampen, men var litt slappe noen ganger. Drammen var effektive. Alle kamper har sitt eget liv og bandy er ikke matematikk. Vi skulle ikke hatt mye uflaks på slutten og det var Drammen som hadde gått jublende av banen, men 2 poeng er 2 poeng. Gode lag HAR litt flaks. Vi er fortsatt ubeseiret i serien etter 6 kamper. Vi tror videre at Drammen vil havne høyt opp på tabellen ved sesongens slutt.

Selvfølgelig fikk publikum pingvinen.

 

Neste kamp for Ready blir Onsdag 09.12.2020 kl. 19.00 mot Solberg på Solbergbanen.

 

Neste hjemmekamp blir Søndag 13.12.2020 kl. 16.00 mot Sarpsborg på Gressbanen.

 

Fra indre bane

Henning Madsen