Ready - Sarpsborg | Kampreferat (Eliteserien Menn)

Seriekamp søndag 13.12.2020 kl. 16.00 Ready – Sarpsborg på Gressbanen

«De blå klarte brasene i førjulsoppgjør».

2020-12-14
Henning Madsen

Etter sliteseire mot Mjøndalen og Drammen samt et tap mot Solberg ønsket mange Readysupportere en knekk oppover på resultatkurven i kamp mot Sarpsborg. Dette var et tidligere utsatt oppgjør hvor Sarpsborg-laget hadde vært i koronakarantene.

 

Det var godt oppmøte innenfor reglene på Gressbanen samt gode spilleforhold og klart vær. Førjulstiden med yr og regn er nå blitt en vane og la ingen demper på humøret.

 

Videre må vi beklage at det heller ikke denne gangen kom kommentatorlyd på opptaket fra Gressbanen, men det jobbes intenst med å få det til.

 

Readys lag

13 Marcus Thommessen (keeper)

22 Christoffer Andersen Gott (keeper)

 

4 Albin Rønnkvist

5 Ole Stordahl

6 Isac Jerner, kaptein

7 Jacob Rønneberg

8 Iskander Nugmanov

9 Jesper Bergersen

15 Aksel Trygstad Lamanche

17 Tim Johansson

21 Martin Bjerkely

44 Ask Askmann Nærby

69 Simon Carlsson

85 Stian Kavli

90 Fredrik Nordby

91 Felix Ljungberg

 

Støtteapparat: Tom Bjerkely, Håkon Andersen-Gott, Frode Wara, Kjell Erikstad og trener Lars Christian «Boschi» Sveen.

 

1.omgang

Etter avslag og noen få ballberøringer av Sarpsborg får Readys nr. 6 Isac Jerner ballen av nr. 4 Albin Rønnkvist. Isac går alene gjennom hele Sarpsborgs midtbane og forsvar og måker ballen i mål. Det er maksimalt gått et minutt. Sarpsborgspillerene protesterer på om ballen var inne, men assistentdommer står ved siden av mål og markerer direkte.

Ready – Sarpsborg 1-0.

 

Innen 15 sekunder er gått etter avslag følger en ny kjempesjanse for Ready. Dette synes lovende tenker vi.

 

På 4 minutter suser Sarpsborgs nr. 88 Andrei Gerasimov gjennom hele Ready som litt tafatte står og ser på. Dette var for lett sier min sidemann i bua. Alle vet jo at russeren Gerasimov har bøtta inn mål i sesongen så han må passes på, men bevares – han er kjempegod.  

Ready – Sarpsborg 1-1.

 

Begge lagt fighter om initiativet i kampen, men det er Readys initiativ. Etter ca. 6 minutter sender Isac Jerner ballen til nr. 15 Aksel Trygstad Lanmanche som driller seg igjennom og skyter fra høvelig langt hold i krysset.

Ready – Sarpsborg 2-1.

 

Det går 10-12 minutter til og det diskuteres stadig om lysforholdene på Gressbanen som Glommalaget ikke er fornøyde med. Dommerne tar en timeout og dommerkonferanse. Dommerne avslår tydeligvis protesten og setter spillet i gang igjen. Det parlamenteres på banen, men til ingen nytte. Spillet går videre.

 

Så etter 22 minutter kommer en nydelig pasning fra Readys nr. 4 Albin Rønnkvist til nr. 44 Ask Askmann Nærby og Ready kan notere nytt goal i protokollen.

Ready – Sarpsborg 3-1.

 

Minuttet etter kommer nr. 15 Aksel Trygstad Lamanche på nytt på skuddhold. Sarpsborgkeeper halvklarerer og returen fanges av nr. 8 Iskander Nugmanov som lager ny Readyscoring.

Ready – Sarpsborg 4-1.

 

Det går kun et minutt til og Sarpingene svarer. Hvem andre enn “legenden” Christer Lystad setter enkelt redusering.

Ready – Sarpsborg 4-2. Det der er for lettvint stønner min sidemann.

 

Men Readylaget er på hugget. På 27 minutter sender nr. 69 Simon Carlsson avgårde nr. 90 Fredrik Nordby med ball nedover sidelinjen på Sarsborgkeepers høyre side. Fredrik drar seg nedover og trekker litt innover og skyter fra god distanse, men likevel i mål.

Ready – Sarpsborg 5-2. Sarpsborg bytter keeper.

 

På 32 minutter kommer det et fantastisk langskudd fra nr. 91 Felix Ljungberg hvor Sarpe-keeper henger strak i lufta og styrer til corner. Kjempeskudd og kjemperedning. Corneren får vi ikke noe ut av.

 

Når spiller Ready kjempebra og styrer kampen.

 

På 34 minutter slår nr. 4 Albin Rønnkvist en kjempepasning nedover til nr. 90 Fredrik Nordby som kjemper seg ned til dødlinjen og legger inn. Der kommer nr. 5 Ole Stordahl i posisjon, men ballen spretter og påfølgende urent treff på kølla gjør at ballen hopper over mål fra kloss hold. Shit happends. Den goalen hadde Ole fortjent.

 

Rett etterpå er det frislag utenfor Sarpe-målet som Ready og nr. 17 Tim Johansson tar litt kjapt. Det stryker like utenfor målet.

 

På 38 minutter suser Sarpsborgs nr. 88 Gerasimov gjennom hele Ready som de skulle være kjegler og er alene med Readykeeper Christoffer Andersen Gott. Readykeeper gjør en superredning og det blir ingen redusering.

 

Cornermåååål! På 39 minutter har Ready corner som alltid legges inn av nr. 4 Albin Rønnkvist og denne gang finner han nr. 17 Tim Johansson som kliner inn 6-2 til Ready. Vi gillar cornermål.

 

På 48 minutter. Omgangstid og tilleggsminutter slåes det en lyre frem til Readys nr. 90 Fredrik Nordby. Det skytes og keeper avklarer i siste sekund. Ballen går til corner og jammen havner cornerinnlegget fra Albin igjen hos nr. 90 Fredrik Nordby som blir kreditert ny scoring.

Ready – Sarpsborg 7-2 og det er pause. Vi er veldig fornøyde med Readylaget, men nå må vi ikke slippe Sarpingene inn i kampen i neste omgang.

 

2.omgang

2. omgang er bare 3 minutter gammel og på nytt har  Ready corner. Det gis retur på skuddet og returen skyter nr. 9 Jesper Bergersen kontant i mål.

Ready – Sarpsborg 8-2.

 

Sarpsborg får en utvisning og Ready havner i overtall. Dette forhindrer ikke gjestene til ubeskjedent å gjøre redusering med Sarpsborgs nr. 7 Petter Nicolaisen som skjærer igjennom etter assist fra nr. 4 Lars Anton Olsson. Billig? Nei – sidemannen og jeg er enige om at det får være grenser for sjåvinisme. Det var både våkent, dyktig og smart.

Ready – Sarpsborg 8-3.

 

Ikke nok med det. På 64 minutter har gjesten corner. På nytt innlegg fra Sarsborgs nr. 4 Lars Anton Olsson til Sarpsborgs nr. 99 Emil Øby Olsen som skyter i mål og dermed ny redusering.

Ready – Sarpsborg 8-4.

 

Nå synes vi Sarpsborg har fått boltre seg vel mye og tenker kanskje Boschi burde ta en time-out og mane til maksimal innsats nok en gang. Vi orker ikke tanken på nervepåkjenningen ved å se en klar Readyledelse forvitre på slutten. Imidlertid kommer det mer fart i Readylaget igjen og sakte men sikkert overtar vi initiativet i kampen igjen.

 

På 73 minutter får vi jammen dagens 3. cornermål til Ready i samme kamp. På nytt er det nr. 91 Felix Ljungberg som skyter innlegger fra Albin i mål.

Ready – Sarpsborg 9-4.

 

Ti minutter senere får vi et skudd som halvklareres i Sarpsborgmålet. Sist på ballen blir Readys nr. 44 Ask Askmann Nærby med assist fra nr. 5 Ole Stordahl.

Ready – Sarpsborg 10-4. Dette blir sluttresultatet og kampen ebber ut.

 

Konklusjon:

Vi var best i første omgang og tidvis fenomenale. I 2. omgang lot vi Sarpsborg får mer spilleplass før vi giret opp på slutten. Dette var en fin seier med et godt resultat over et godt lag. Sarpsborg har flere gode resultater i høst om vi ser bort fra kampen mot Stabæk som må være svakeste i klubbens historie. De er mye bedre enn akkurat det. Begge russerne er kjempegode, Ohlsson brødrene, Max Pherson og flere andre dyktige spillere.

 

Fra dagens kamp tenker vi aller mest tilbake på 3 cornermål og et til etter halvklarering. Det skjer ikke ofte, men la det gjerne bli en vane.

 

Etter en del jevne kamper og et tap trengte vi en god seier. Det fikk vi.

 

Neste kamp for Ready blir Onsdag 16.12.2020 kl. 19.00 mot Ullern på Ullernbanen. Møt opp i god tid.

 

Ullern har en litt ymse resultatliste i det siste; 1-7 tap for Solberg, 7-4 tap for Mjøndalen uavgjort mot nyopprykkede Skeid og uavgjort mot Drammen. Ullern og trener Sletta er nok sultne på en seier nå.

 

Fra indre bane

Henning Madsen