Ready - Stabæk | Kampreferat (Eliteserien Menn)

Seriekamp søndag 10.01.2021 kl. 14.00 Ready - Stabæk på Gressbanen

«De hvitkledde fra Bekkestua var best».

2021-01-11
Henning Madsen

Så var det duket for 2. seriekamp mot Stabæk. Forholdene for kampen var helt ideelle.  Klart vær med sol, minus, vindstille og fin is.

 

I tillegg hadde Norsk Elitebandy full sending fra kampen med Jørgen Styrmoe og Marius Austad (tidl. Solberg kaptein) som kommentatorer og Even Lübeck (skriver om bandy i Dagsavisen og spiller for Høvik) som utereporter. Ergo var det ikke plass til oss i speakerbua så vi måtte bivåne kampen fra indre bane som vanlig.

 

Ready slo Stabæk glatt 0-3 på bortebane i forrige seriekamp lagene møttes, men det var imidlertid det beste jeg har sett Ready noensinne spille. Stabæk var ikke like fornøyde over å ha blitt sendt i garderoben mål-løse på hjemmebane. De som tror at Stabæk således er lett match for Ready må tro om igjen. Riktignok har vi 3 seire i de 4 siste kampene, men Stabæk har kvaliteter som gjør at vi må spille på vårt aller beste for å kunne vinne. Man kan derfor si at ryktet om “Dr. Høgevolds (nr. 8 og kaptein) og hans pasienter/disiplers død er sterkt overdrevet” som det heter i litteraturen.

 

Dette er de to ledende lagene i serien som møtes. I realiteten ligger Ready 1 poeng foran Stabæk slik at dagens vinner vil skaffe seg et avgjørende forsprang om man ambisiøst og hypotetisk legger til grunn at begge lag skulle vinne sine resterende kamper. Det er slett ikke automatikk i dette, men det sier noe om kampens viktighet.  

 

Det var godt oppmøte av supportere fra begge lag på Gressbanen.

 

 

Readys lag

13 Marcus Thommessen (keeper)

22 Christoffer Andersen Gott (keeper) - stod i mål

 

4 Albin Rønnkvist

5 Ole Stordahl

6 Isac Jerner, kaptein

7 Jacob Rønneberg

8 Iskander Nugmanov

9 Jesper Bergersen

17 Tim Johansson

21 Martin Bjerkely

44 Ask Askmann Nærby

69 Simon Carlsson

80 Martin Dregler

85 Stian Kavli

90 Fredrik Nordby

91 Felix Ljungberg

 

Støtteapparat: Tom Bjerkely, Håkon Andersen-Gott, Frode Wara, Kjell Erikstad og trener Lars Christian «Boschi» Sveen.

 

1. Omgang

Idet Readys nr. 90 Fredrik Nordby tok avslag gikk Ready direkte i angrep. Dette var to lag som var ytterst motiverte på å komme i gang. Vi fikk assosiasjoner om ku-slepp på våren. Det var full innsats fra første skøytetak.

 

Ready satser ofte på å spille over til Stabæks bakrom på en ventende nr. 90 Fredrik Nordbye. Stabæk går frem på sidene i rasende tempo med for eksempel Fredrik Ransborg og/eller Nicolai Jensen. Dessuten ligger nr. 49 Marius Fremstad på topp.

 

Det gikk fort unna og her fikk man se bandy på sitt beste. Allerede etter 4 minutter er Stabæk fremme og skyter, men Readys keeper nr. 22 Christoffer Andersen-Gott fanger ballen enkelt.

 

Så følger sterkt Readypress med bl.a. 3 hjørneslag etter hverandre på under 2 minutter. Det siste hadde et meget godt skudd.

På 13 minutter kommer det en ny kjempesjanse for Ready. To minutter senere et nytt langskudd fra Readys nr. 8 Iskander Nugmanov som en dyktig Stabæk-keeper avklarer.

 

Ready har nå hatt hovedpresset og initiativet i kampen og burde slik sett hatt en ledelse. Tempo og fighting er av ypperste klasse, men Stabæk er i høy grad med.

 

På 23 minutter fremspiller nr. 80 Martin Dregler til Iskander Nugmanov som forfølger ballen og felles av en fremrusende Stabæk-keeper. Det burde vært soleklar straffe om ikke nr. 91 Fredrik Nordby hadde satt returen i mål.

Ready - Stabæk 1-0. Nå har vi akkurat fått den starten vi ønsker med å ha satt press på Stabæk - dette må vi utnytte.

 

Vi observerer imidlertid til vår bekymring at Ready lar Stabæk få mer initiativ i spillet. De får spille mer ball og flytter spillet fremover på vår banehalvdel. Ikke bra – ikke bra. Stabæk biter seg fast i initiativet i kampen. Stabæks nr. 9 Nicolai Rustad Jensen får ballen av nr. 21 Fredrik Ransborg på egen banehalvdel. Derfra setter han fart og simpelthen rundspiller hele Ready og setter elegant utligning. Han burde vært stoppet, men det er bare å ta av seg hatten. Det er gått 29 minutter.

Ready - Stabæk 1-1.

 

Det er hard kjemping frem og tilbake på banen. Etter 39 minutter kommer Stabæk nedover mot Ready på vår høyre side mot dødlinjen og ballen sender bakover og innover mot mål. Der kommer Stabæks nr. 21 Fredrik Ransborg og kliner inn ledelse til Stabæk.

Ready - Stabæk 1-2.

 

Tre minutter senere kommer en hendelse det vil bli snakket mye om. Ready får corner og ingen av skytterne treffer eller skyter. Ballen går rett forbi alle og plukkes ikke opp av noen Readyspillere. Det gjør derimot Stabæks nr. 15 Ole Sauar som sammen med nr. 18 Jesper Tho rusher oppover mot Readys mål med Readyspillerne nr. 17 Tim Johansson og nr. 44 Ask Askmann Nærby hakk i hæl. Ole Sauar skyter, men Tim Johansson blokkerer, imidlertid får Jesper Tho skutt direkte på returen og dermed er Stabæk i ledelsen 1-3. Dette var veldig dumt for oss.

 

Det skjer ikke så mye mer enn stillingskjemping utover i omgangen og frem til pause. Gjestene kan gå til pause med 1-3 ledelse.

 

2. Omgang

Ready går ut med friskt mot for å revansjere seg etter nedturen i andre halvdel av første omgang. Nå skal Ready omsette sjanser til mål. Spillet bølger frem og tilbake mellom lagene.

 

På 62 minutter kommer Stabæks nr. 8 Petter Løyning oppover fra egen halvdel og møtes av Readyspillere, men i stedet for å vende eller sentre forserer han videre og sender en perfekt ball til nr. 49 Markus Fremstad som kan gå imellom to Readyspillere til Readymålet og øke ledelsen ytterligere.

Ready - Stabæk 1-4. Dette begynner å bli stygt.

På hjørneslag to minutter senere får endelig  Ready klem på skuddet. Nr. 17 Tim Johansson reduserer til 2-4.

 

Suksessen for Ready skal imidlertid ikke fortsette. Ytterligere to minutter senere felles Stabæks nr. 9 Nicolai Jensen foran Readys mål etter påstått bentackling. Ready får 10 minutter og Stabæk får straffe. Den klarer imidlertid ikke Stabæks nr. 49 Markus Fremstad ikke å sette så det er fortsatt 2- 4 og forhåpninger for Ready i kampen. Ready jobber nå veldig på for utligning.

 

De forhåpningene slukkes på 76 minutter. Stabæk kommer i angrep mot Ready, men stoppes og Stabæk-spilleren faller. Ballen går utover mot siden, men der kommer nr. 10 Bjørn Buskquist som "opp av troll i eske”. Skuddet til Bjørn halvklareres av Totte i Readymålet, men fra andre siden kommer nr. 21 Fredrik Ransborg som plukker returen og øker ledelsen ytterligere til 2-5.

 

Etter hvert tar Ready timeout .

 

Det går på overtid og Ready har ikke resignert. Ready presser på og det blir skudd mot Stabækmålet. Keeper ligger nede og svømmer og det er kamp om ballen som fortsatt er fri. Til slutt får nr. 6 Isac Jerner pirket ballen over mål. Det fastsetter sluttresultatet Ready - Stabæk 3-5.

 

Konklusjon:

Det var en kamp vi i realiteten tapte i 2. halvdel av første omgang etter å ha fått ledelsen i første halvdel. Med litt tur kunne vi hatt flere mål i første halvdel av omgangen for da var vi skikkelig gode.

Stabæk lot seg imidlertid ikke vippe av pinnen etter starten, men sa ja takk til å ta initiativet i kampen. Når Stabæk-spillerne får gå for lenge med ballen blir det for farlig idet laget er høyst bevegelig, det posisjonerer seg og det skapes sjanser. Stopper man dem ikke tidlig nok blir det fort risikosport.

Med dyktighet skaffet de seg 3 mål og fikk kampen akkurat der de ville til pause.

 

2. omgang ble preget av resultatet fra 1. omgang. Ready måtte jage - Stabæk fikk mer ro i spillet. Ready skal ha honnør for å ha jobbet godt på. Det var et fyrverkeri av en kamp med mye bra og spennende bandy.

Det er bare å gratulere Stabæk med seieren. But next time....

 

Neste kamp for Ready blir onsdag 13.01.2021 kl. 19.00 mot Mjøndalen på Gressbanen. Den blir nok en batalje vi må nullstille for. Mjøndalen har mange gode resultater i denne sesongen. Sannsynligvis er de etter jul ytterligere inspirert av Vegar Hansen overlevelse i eliteserien. Dette kommer til å bli en krevende kamp. Møt opp og støtt laget til seier.

 

Fra indre bane

Henning Madsen