Meny

Jonas Solbakken ny heltidsansatt i Ready fotball

Vi stolte over å ønske Jonas Solbakken velkommen til klubben som ny heltidsansatt i fotballavdelingen. Vi tok en prat med Jonas på vegne av alle Readymedlemmer. Les mer her.

2018-12-20
Ulrik

Vi har valgt ut noen spørsmål vi stilte Jonas for at alle våre medlemmer har muligheten til å bli bedre kjent med vårt nye ansikt i heltidsstaben.

Hvem er Jonas Solbakken?

Jeg er en 22 år gammel gutt opprinnelig fra et sted "der ingen skulle tru at nokon kunne bo», men har de siste 4 årene studert og jobbet i Elverum. Jeg vil beskrive meg selv som er over gjennomsnittet interessert i fotball, ærlig, reflektert og en person med høy grad av selv ironi. Min bakgrunn som fotballspiller er ikke av det store slaget. Jeg liker og tro jeg var et «talent» som liten, men har kun en kamp for Nybergsund i 3.divisjon der vi henholdsvis tapte 12-1, noen måneder senere la jeg opp og fant ut at det var like greit å forbli på benken som fotballtrener. Grunnen til at jeg vil jobbe som fotballtrener er fordi jeg har en helt ekstrem kjærlighet til spillet. Fotball kan være det morsomste i verden, men også det mest frustrerende, men uansett hvor frustrert man blir kommer alltid lysten og trangen til å komme seg ut på feltet igjen og fortsette å jobbe krypende tilbake etter kort tid. Min erfaring som trener er lang for alderen, men kort i det store bildet. Jeg startet som G16 trener i en alder av 16år for mitt lokale lag på den tiden, Nybergsund IL-Trysil og har vært assistent på juniorlaget for samme klubb i samme tidsrom. Når jeg var 18 år gikk jeg inn som assistent for damelaget til Elverum Fotball i 2.divisjon der jeg også i to korte perioder fungerte som hovedtrener i mine 2 sesonger på damelaget. De siste 2,5 årene har jeg vært hovedtrener for 04 kullet til Elverum Fotball, akademitrener i Elverum Fotball, sonetrener for NFF Indre Østland på G05 og kretslagstrener for NFF Indre Østland G05. 

Hva er grunnen til at du valgte Ready

Når først interessen fra Ready kom på banen var jeg aldri i tvil om at Ready og jeg er en god match. Jeg har observert Oslo fotballen utenfra i mange år og har alltid hatt et godt inntrykk av Ready som klubb. I Ready er man sitt samfunnsansvar bevisst og forstår at for å drive god spillerutvikling må man også drive med menneskeutvikling. Fotball er den viktigste sosialiseringsarneaen etter skolen/hjemmet og denne rollen tar Ready på alvor. I Ready har man et profesjonelt miljø med gode fotballtrenere fra barn til voksen som vil være med på å utvikle meg som person, men som også jeg kan være med på å videre utvikle. Rammebetingelsene for å drive en god fotballklubb er på plass. 

Hva gleder du deg mest til når du tar fatt i ny jobb?

Det jeg gleder meg desidert mest til i et kortsiktig perspektiv er å bli kjent med alle menneskene i klubben. Alt fra mine nye trenerkolleger, til foreldre, barn, ungdommer, ildsjeler og spillere. I et litt lengre perspektiv så gleder jeg meg til å, sammen med resten av Ready familien, videreutvikle produktet, altså fotballklubben Ready Fotball. Det første året handler om for min del og lære klubben og kjenne, kulturen og hvordan ting fungerer her i Ready.

Funfact om meg selv

Jeg har som liten gutt meldt meg på Melodi Grand Prix Junior der vi sang om å gå i 4.klasse. Heldigvis for meg, gruppa jeg var en del av og resten av Norge kom vi aldri med i selve programmet. 

Andre hobbyer og/eller interesser?

Fotballtrener jobben er alt om slukende og gir ikke mye tid til andre hobbyer. Når jeg derimot en sjelden gang har tid til noe annet så liker jeg å være med venner, friluftsliv og være fysisk aktiv i en eller annen form.