Seier i eliteturnering

Ready G2006 gikk helt til topps under helgens Macron Eliteturnering på Notodden.

2019-04-29
Christian Knapp

Ready G2006 dro tidlig fredag ettermiddag til Notodden for å delta på Macron Eliteturnering. Allerede kl. 19.00 var det duket for første kamp i innledende puljespill. Team Midt Telemark var motstander, og våre gutter gav seg ikke før det stod hele 8-0 på scoringstavlen. En veldig god start på turneringen for vår del.

På lørdagen var Randesund første motstander. Et meget godt lag fra det glade sørlandet. Vi gikk ut i et høyt press, og fikk tidlig betalt for det. Vi puttet tre raske mål, og kunne gå til pause med komfortable 3-0. Etter pause slapp vi oss litt nedpå, og lot Randesund komme inn i kampen igjen. De fikk en velfortjent redusering, men en god defensiv omgang av Ready gjorde av sluttesultatet ble 3-1.

Skedsmo var siste motstander lørdag kveld. Vi trengte kun å unngå tap med to mål for å bli puljevinner, men vi ønsket å avslutte med stil. Vi kontrollerte store deler av kampen, og vant til slutt 2-0.

Søndagen var det duket for sluttspill. Semifinale motstander var Lørenskog, et lag vi tapte 5-3 mot i vinter. Gutta var tydelige på at de ønsket revansj, og det fikk dem! Kampen var jevnspilt fra første sekund. Begge lag forsvarte seg bra, og skapte gode muligheter til scoring. En meget patent Emil Moen i Readymålet vartet opp med en fantastisk trippelredning som hindret Lørenskog i å ta ledelsen. Det ble ingen scoringer, og kampen gikk til en nervepirrende straffesparkkonkurranse. Her holdt Readyguttene hodet kaldt, og satte alle sine straffer mens Lørenskog bommet på en. Dermed var det duket for finale kl. 14.00 mot Bremnes.

Bremnes hadde som oss gjort rent bord i innledende puljespill, og hadde i likhet med oss kun ett innsluppet mål. I semifinalen slo de vår puljemostander Randesund 2-0.

Vi fikk en pangstart på kampen da Leander R. Øvreeide sendte oss i ledelsen etter kun 50 sekunder. Leander vant ballen høyt i banen, og kombinerte fint med Aki Fackrell før han satte ballen utagbart bak keeper. Akkurat den starten vi ønsket oss! Etterhvert tok Bremnes mer og mer over kampen. Vi forsvarer oss bra, og er flinke til å stenge av rom sentralt og tvinge Bremnes ut på kantene. Anført at en meget god Ready-kaptein, Daniel Espejo, fikk vi ryddet unna det meste av innlegg som gjør at vi går til pause på 1-0.

Etter pause kommer vi litt mer med i kampen, selv om Bremnes har mye ball. De klarer ikke å skape noen store sjanser, og rundt ti minutter før slutt øker Thomas Bjertnæs ledelsen til 2-0 etter et velplassert langskudd. Det gjør at luften går litt utav Bremnes, selv om de har et stolpeskudd like før slutt. Kampen ebber ut, og vi er vinnere av Macron Eliteturnering G13 2019, en kjempeprestasjon av gutta som har lagt ned en upåklagelig innsats gjennom hele turneringen!

Resultater:

Ready - Team Midt Telemark 8-0
Ready - Randesund 3-1
Ready - Skedsmo 2-0
Ready - Lørenskog 5-3 etter straffer
Ready - Bremnes 2-0

Spillertroppen:

Emil Moen
Daniel Espejo (kaptein)
Lukas P. Flatheim
Petter Oanes
Espen Hannemyr
Colin Flaten
Alexander R. Nordsveen
Julian Hesselberg
Thomas Bjertnæs
Leander R. Øvreeide
Aki Fackrell
Martin Olsen

Toppscorer:

Aki Fackrell 5 mål

Tusen takk til alle foreldre som er med å bidrar med kjøring, overnatting, sosialt og som sykepleiere ;-)