Begivenhetsrik sommer for G15

Begivenhetsrik sommer for G15 lagene!

Sør Cup og Norway Cup på sommer-planen for G15 sine to lag, mange gode opplevelser og minner!

Les mer!

2019-08-28
magnushau

Etter en ferdigspilt vårsesong var det Sør Cup som var siste felles tur før ferien.

Sør Cup spilles i Kristiansand og er blant landets større cuper for ungdomsfotball.
Spillere, foreldre og trenere var klare for det glade Sørlandet, særlig etter alle overbevisninger fra
Trener Mathias om hvor fint det er der nede! :)
Med god organisering fra Reiseleder Monica var alt ferdig planlagt og klart, med strålende opphold på Skottevik Feriesenter. Her bodde vi i 6- og 8-manns leiligheter, og gutta lagde hvertfall deler av maten selv....
Kampene ble spilt ikke langt fra Kristiansand sentrum, hvor begge lagene både fikk spilt på strøkent kunstgress på ærverdige Kristiansand Stadion, og på storslagne Sør Arena, i tillegg til andre baner.
Med god live dekning underveis og streaming fikk de hjemmeværende supportene det meste dekket!
Sosialt sett var det gode aktiviteter for å holde ivrige 15-åringer i gang! Bading i sjøen i ca. 15 grader, bading i Aquarama i sikkert 25 grader :) ble gjennomført, felles grilling av burgere og pølser under eminent ledelse av foreldre-gjengen, pizza besøk i sentrum, guidet tur gjennom Kristiansands vakre gater av en lokalkjent trener Mathias, sandvolleyball og minigolf var noen av "off the field" aktivitetene underveis, som bidro til en veldig fin tur sosialt sett også.

Ready G15-1

G15-1 åpnet mot Donn på naturgresset på Kristiansand Stadion, i første gruppespill kamp.
Vi tar tidlig styring i kampen, og har mye ballbesittelse på en veldig fin gressmatte. Vi varierer godt med å true både bakrom og mellomrom, og er flinke til å vurdere når vi skal spille fremover og når vi skal beholde ballen lavere i banen. Vi produserer relativt mange målsjanser, uten at vi har nok kvalitet i avgjørendeøyeblikk for å score mange mål. Donn er direkte i sin spillestil og tvinger oss ofte til å falle lavere i banen når gjenvinningsspillet vårt ikke er godt nok. I 2. omgang er vi overlegne i banespillet, men får ikke den etterlengtede scoringen.
Kampen ender 1-1, og en ok prestasjon fra våre gutter.

Kamp 2 var mot Oslo-nabo Skeid, en kamp vi spiller godt og har ballen mot Skeid sin halvdel store deler av kampen. Med mål fra Mikkel etter scoring fra kort hold, Bendik i bakrom, Marcus etter et strålende innlegg og Lars på et distanseskudd vinner vi 4-0, og forsvarsspillet er godt nok til å holde nullen. Godt å plusse på målkontoen også!

I kamp 3 møtte vi Lura, og det i en kamp hvor vi helst burde score en del mål for å ende på 1. plass i gruppa. Med det lille «presset» det medfører, finner vi aldri helt rytmen i angrepsspillet vårt, og vi forsøker for mye 1 og 1, istedenfor å samarbeide om å spille ut motstanderen. Vi scorer tidlig 1-0, men så lar målene vente på seg. Vi har ballen hele kampen, men motstander forsvarer seg det de kan. Vi scorer 2-0 før pause, og 3-0 rett etter pause. Heldigvis faller forsvarsspillet til Lura litt, som gjør at vi scorer 3 mål, to helt på slutten av kampen og vinner 6-0. Med det ble vi gruppevinner med to mål bedre målforskjell enn Donn.

I ¼ finalen møter vi Randesund på Kristiansand Stadion, og denne gang sitter målene løsere på naturgresset! Vi gir oss ikke før det står 6-1 til gutta fra Gressbanen, en kamp hvor vi tidvis spiller kollektiv veldig god angrepsfotball! Semi neste!

Semifinalen spilles på Sør Arena, mot Vindbjart FK. Vi scorer 1-0 før det er gått 2 minutter, og ser oss ikke tilbake! Vi slipper dog inn ett mål, men spiller god fotball til glede for alle supporterne våre som har tatt turen fra Oslo og sett frem imot finale. Ivrige foreldre skal også ha ros for å live-streame kampen til de hjemmeværende fans! 6-1 seier til Ready og klare for finale i Sør Cup!

Finalen mot Bogafjell, som hadde også gjort det sterkt i innledende runder og sluttspill, og hadde heller ikke tap en eneste kamp enda. En jevn kamp sto for tur, og finale nervene gir nye muligheter for unge Ready-gutter til å vokse og erfare på fotballbanen! Finalen ble vist på Nettavisen med tilhørende kommentarer, til stor glede for alle der hjemme. Kampen er jevn og spillet vipper frem og tilbake. Vi kommer aldri opp på det tempoet vi vet vi kan ha på vårt beste, i tillegg til at motstanderen er gode nok til å hindre oss og bryte ned angrepsspillet vårt. Etter full tid står det 2-2 og vi må til ekstraomganger. Der klarer ingen av lagene å score, og vi går til straffekonkurranse. Det er mye læring i ta straffer i avgjørende kamper. Vi bommer dessverre på våre tre første straffer, og når Bogafjell scorer på sine 3 første er det avgjort. Vi tar 2. plassen i Sør Cup, og er i utgangspunktet ok fornøyd med det, selv om vi skulle ønske at prestasjonen vår i finalen var bedre.  

Ready G15-2 

Med kun 11 spillere og uten keeper ble det mange tøffe kamper i Sør Cup. Selv om alle kamper i store perioder er jevnspilt er det små perioder der vi bærer preg av at antallet er det, det er og så er det heller ikke å stikke under en stol at vi ikke har keeper med oss. Likevel mange fine erfaringer å ta med seg og gøy var det også å delta på cup i sommerbyen Kristiansand.

Gruppespill:
Vindbjart – Ready 2: 4-1
Ready 2 – Baune SK: 1-2
Ready 2 – Ganddal IL: 1-5  

B-sluttspill:
Skeid blå – Ready 2: 5-1

Vindbjart
Vår første kamp var mot et førstelag fra en kjent utviklingsklubb i Kristiansand: Vindbjart. Mot Vindbjart spiller guttene tidvis glimrende. Vindbjart kommer nesten ikke til sjanser på ærverdige Kristiansand Stadion, og forsvarsspillet vårt er i perioder strålende. Kampplanen fungerer bra og vi evner å hindre Vindbjart i å spille inn i mellomrommet mellom forsvaret og midtbanen vår, og så er vi i tillegg veldig flinke til å falle av riktig med backrekken vår slik at vi ikke blir spilt over og i bakrom. Likevel blir det tidvis gjort noen småfeil på egen banehalvdel og vi blir straffet for det. Et mål midtveis i førsteomgang og et rett før pause preger kampen. Det ender tilslutt 4-1, og gledelig er det at vi også scorer på et vakkert hodestøt av Christian Krane.

Baune SK
I kamp nummer to i gruppespillet møter vi det som skulle vise seg å bli gruppevinneren Baune SK. I denne kampen har vi med oss 4 spillere til. En keeper, to forsvarspillere og en midtbanespiller på lån fra 05-årgangen. Med litt flere spillere i mannskapet og en skikkelig førsteskanse starter vi kampen strålende. Vi går opp i 1-0 etter virkelig fine kombinasjoner langs vår venstrekant. Nicolai Taklo er mannen som står bak målet.

Vi er det laget som skaper flest målsjanser og vi er nærme å score igjen. Mot slutten av omgangen får Baune et frispark på omlag 40 meter langs vår høyre korridor. Frisparket blir slått mot bakerste stang og ballen dabber en gang i bakken før den seiler videre inn i nettet. Det hele er litt surrealistisk. Mens ballen er på vei mot mål blir låne-keeperen vår kneet i ansiktet av en Baune spiller (var nok ikke bevist) og faller i bakken - noe som gjør at han ikke kan ta ballen. Dommeren ser ikke situasjonen og dømmer mål. Vår keeper har fått seg en solid smell og må dessverre tas av banen, og igjen står vi med en utespiller i mål. 1-1 til pause. Andreomgang fortsetter lik den første. Vi er det førende laget, men Baune kommer også til sjanser. 10 min før slutt får Baune en corner etter en kontring. Ballen blir slått inn og headet ut av feltet. Dommeren har tydeligvis sett noe ingen andre på stadion har sett. Han blåser straffe til Baune og ingen av våre spillere skjønner noen ting. Mannen vår som blir beskylt for å rive motspilleren blir frustrert og fortvilet ettersom han selv mener han er uskyldig. Dette gir gult kort og 5 min utvisning. Vår utespiller i målet får nesten tak på ballen på den påfølgende straffen, men Baune går dessverre opp i en 2-1 ledelse. Nådeløst. Gutta viser stor moral og betydningen av å ha flere spillere på benken gir oss alternativer og friske bein mot slutten av kampen. Vi kommer oss til flere store sjanser og i siste spilleminutt er vi 2 spillere alene med Baune SKs keeper. En feilbeslutning og strålende keeperspill gjør at det fortsatt står 2-1 til Baune og vi taper en thriller av en kamp. Baune trenerne sa det selv, det var en ufortjent seier for dem.

Ganddal
Kamp 3 og siste kamp i gruppespillet. Vi får oppleve å spille på mektige Sparebanken Sør Arena. Et anlegg som tar over 14.000 tilskuere. Riktig nok var det ikke helt fullsatt når vi spilte der, men det er kun Elton John og a-ha`s avskjedsturne som faktisk har fylt stadion slik.

VI møter dog ingen rockestjerner, med andre ord -  det er Ganddal IL på motsatt banehalvdel. Ganddal som senere endte opp med å vinne B-sluttspillet i turneringen (noe som vitner om at vi havnet i en meget tøff gruppe). Laget vårt blir sammen enige om at ettersom vi uansett kommer til å ende opp med å spille i B-sluttspillet – uavhengig av resultatet i kampen, så skal vi prøve å spille en type fotball som gutta foretrekker. Det vil si at vi ønsker å angripe med spill på små flater og oppbyggende angrep med pasningsspill som for det meste skal gå langs bakken gjerne gjennom midtbanen, og vi skal også prøve å finne spillere rettvendt i mellomrommet mellom deres forsvar og midtbane. Vi ønsker også å vende spillet fort og prøve å nå ”motsatt indreløper” med pasninger i beina.  Og om motstanderlaget står høyt skal vi selvsagt utnytte bakrommet som vi får. I kampen dominerer vi ballinnhavet og har vel omlag 75 % ”ball possession. Motstanderlaget Ganddal er smarte og utnytter vår ”naivitet” og er flinke til å ha små avstander mellom leddene sine og kontrer inn totalt 5 mål - som alle kommer av ugunstige balltap og påfølgende kontringer der laget vårt ikke er i balanse.  Selv var det nok mange av våre spillere som følte at vi var det førende laget - og vi scorer to virkelig fine oppbyggende mål. Likevel blir tydelig at risikoen ved å spille en fotball som de beste lagene i verden praktiserer (Barcelona, Liverpool, Leeds etc.) gjør at konsekvensene blir store ved balltap lavt i banen, og det er en verdifull lekse laget tar med seg videre. Som det har blitt sunget på stadion tidligere ”The Sun Always Shines On TV” - og skal vi mestre en slik type fotball, som de beste i verden gjør, er vi avhengig av å løfte kvaliteten i alle våre fotballaksjoner. Selv om resultatet gjør vondt er dette en fin indikasjon for våre gutter. Gøy var det også å få hjelp av 3 spillere fra Readys 06-lag, som alle gjorde en flott figur under flomlysene på Starts hjemmebane.

Skeid Blå
Første kamp i sluttspillet og Skeid blå er laget vi møter. En kamp som huskes for at våre 11 spillere jobber for hverandre som helter. Vi kommer til flere sjanser og førsteomgang er veldig jevnspilt. I andreomgang er Skeid er det beste laget og med en utespiller i mål og ingen innbyttere blir vi dessverre noen hakk for svake og ryker ut av turneringen på et 5-1 tap.  

Vi må få takke alle foreldrene som var med for å gjøre turen og cupen til en god opplevelse for oss alle, og en fin start på sommerferien for G2004!
Takk for tur, og heia Ready!

Norway Cup

Etter avslutningen på vår-sesongen med Sør Cup hadde G15 spillerne våre 4 ukers fotballferie i juli, med gode minner fra Sør Cup og med glede om en kommende god fotball-høst. I kjent stil åpner vi med Norway Cup og fotball-fest på Ekeberg sletta.
Årgangen møttes til to forberedende treninger før de første kampene ble avviklet i Norway Cup, sammen med en sosial samling med grill og hygge på Ready-terrassen!

Dessverre gikk kampene for våre to lag ofte på like tider, som førte til at vi ikke fikk sett på hverandres matcher og dermed ikke bidratt med vår velkjente evne til å heie på hverandre..

Lagene kom uansett godt i gang, i sommervarmen som preget både spillere, dommere, trenere og tilskuere.

Ready G15-1

Lag 1 åpnet med to kamper første dagen!
I første kamp mot HSV forventet vi den vanskeligste gruppekampen, og det fikk vi rett i. Vi åpner kampen bra og har stort sett kontroll i banespillet, mot et direkte HSV som var gode på overgangene og bra fysikk i duellspillet. Vi skaper 2-3 100% sjanser uten å få uttelling, før målsniken William scorer først på en retur etter et veldig godt angrep på vår venstre side, og så på en dødball. I andre omgang presser HSV høyere og, da det gjenstår 5 minutter, kommer noen mindre gode avgjørelser fra vår side som gjør at vi spiller md 10 og 9 mann på banen, dette preger oss og får negativt utfall resultatmessig ved at vi slipper inn to mål helt på slutten.  
I kamp 2 møtte vi Sandviken, og her får vi enda bedre uttelling på målsjansene våre og gir oss ikke før vi har scoret 6 mål og vinner kampen komfortabelt 6-0 og danner et godt grunnlag for målforskjellen.
Vi er tålmodige med ballen, og spiller ut mostander nok til at de store rommene åpner seg. Nå begynner vi å tilpasse oss naturgresset bedre, og alle spillere bidrar med godt spill. Viktig og bra at vi også klarer å holde nullen, selv om det ikke var mange sjanser imot.
I kamp 3 møtte vi Brumunddal, en jevn og fysisk kamp hvor vi vinner 1-0, men uten å overbevise spillemessig. Vi blir generelt litt for smale i angrepsspillet, og spiller tidvis fremover uten å samhandle godt nok eller planlegge gjennombruddene våre. Vi slipper til en stor målsjanse imot som går i treverket, da vi gir motstander for store rom å angripe i.
Kamp 4 var mot Eidanger fra Skien, dette ble spill mot ett mål på kunstgresset og vi fikk satt 6 fine mål som fort kunne blitt enda flere. Omtrent ingen sjanser imot, en kontrollert og godt gjennomført kamp. Da hadde vi hvertfall gjort vårt for å legge til rette for god målforskjell, som også førte til 1. plass i gruppa og avansement til A-sluttspill.
I 1/16 finalen sto Trond IL på andre siden, som vi slår 2-0 etter to dødball-mål, også med reserve-keeperne Seb og William i buret! Jevn resultatmessig kamp, selv om vi ha mye ball og styrer det meste av banespillet, men Trond er kompakte og forsvarer seg godt. Vi er flinke til å gjenvinne høyt, og hindrer motstander i å komme nærme vårt mål.
1/8 finale mot Gulset fra Skien var neste motstander, et fysisk godt lag som var gode i overgangs-spillet og hadde noen raske frontspillere. Vi var flinke til å hindre kontring, og kyniske når det var nødvendig. Den jevneste kampen hittil i NC, og vi blir satt på prøve ved enkelte anledninger. Vi rir av de siste 5-10 min hvor mostander slår mye bakrom og presser oss høyt. Seier 1-0 og kvartfinale neste!
I kvartfinalen møtte vi Kolbotn IL kjente vi godt til fra tidligere oppgjør, og det ble som forventet en jevn kamp. Stillingskrig uten altfor mange målsjanser til noen av lagene. Vi har mest ball, men motstander er farlige på dødball og direkte spill fra lavt banen. Fysisk vanskelig match, men vi trakk det lengste strået og vant 1-0!
I semifinale sto Grue IL på motsatt halvdel, men ingen skulle stoppe Ready fra å komme til finalen, ny ettmål-seier og gutta var klare for Norway Cup finale! Etter en litt rotete første omgang, får vi bedre kontroll utover kampen og styrer det meste av banespillet, og scorer 1-0 etter et godt innlegg fra Ludvig som Bendik noe ufrivillig bryster ned til William som scorer.

I finalen møter vi Brage/Trondenes, fra Harstad som kom rett fra Dana Cup. Et fysisk godt lag som var gode i press-spillet og i duellspill. Kampen ble sendt på TV2 direkte, med Ivar Hoff som kommentator. Alt i alt en relativ jevn match, men motstander har nok de største sjansene. Vi kommer aldri helt opp på vært høyeste tempo og nivå, og klarer ikke å komme tilbake fra å ligge under 0-1 etter en straffe scoring. Vi kjemper til siste slutt, og har noen større muligheter på slutten ved både frispark i tverrliggeren og avslutninger på mål men taper denne ene kampen i årets NC. Med masse Ready-folk på tribunen og sette bort ifra finaletapet er vi ellers godt fornøyd med sølv i NC, og dette ble uansett en god opplevelse for oss alle, Norway Cup sett under ett.

Ready G15-2 

Verdens største turnering var en virkelig flott opplevelse for laget vårt. Selv om vi ble slått ut tidlig i sluttspillet har turneringen gitt mange flotte opplevelser og erfaringer.

Gruppespill:  
Gjelleråsen – Ready 2: 3-2
Ready 2 – Sund Sportsklubb/Skogsvåg IL: 2-5
Ready 2 – Surnadal/Søya/Todalen: 1-0

B-sluttspill:
Ready 2 – Stegaberg IL: 0-1

Gjelleråsen
En thriller av en match. Hvor skal man begynne? Gjelleråsen går opp i 1-0 tidlig. Likevel spiller guttene meget bra fotball. VI kommer til mange målsjanser og det er vingen vår Gard Tørum som scorer lagets første etter gode bevegelser og kombinasjoner mellom høyreback Willam Rosli, Peder Hals og Gard selv. Gøy er det at målet vårt kommer etter ting vi har blitt enige om før kampen - nemlig at vi ønsker at backen vår skal komme på overlap de gangene vingen får ballen bredt på siste tredjedel. Strålende gutter! Peder Hals scorer så et fantastisk frispark fra 25 meter -  helt utagbar for en hver keeper. Krysset er alltid ledig. Pause. I andreomgang tar Gjelleråsen gradvis over og scorer på et balltap fra en av våre spillere rundt egen 16-meter. Det er desto mer skuffende at vi slipper inn et til mål rett fra avspark igjen. 3-2. Kalddusj. Tiltros for denne perioden kommer vi tilbake igjen i kampen og er det førende laget. Vi blir ifølge fansen snytt for en soleklar straffe etter en ”hands-situasjon”  (undertegnede så det ikke). Mot slutten av kampen skyter vi også i treverket og har flere såkalte 100%-sjanser. Likevel vil det seg ikke og Gjelleråsen går av med seieren. Dog var dette en fantastisk  kamp av våre spillere om vi fjerner de to minuttene med baklengsmål i andreomgang. Fansen var i hvert fall tydelig i tilbakemeldingene – dette var den beste kampen de hadde sett laget spille i år.

Sund Sportsklubb/Skogsvåg IL
En fortjent 2-5 seier til Sund/Skogsvåg som dominerer store deler av kampen. Det er 1-1 til pause, men i antall målsjanser dominerer Sund/Skogsvåg. Målscorer for oss: Magnus Hervig x2.

Surnadal/Søya/Todalen
En jevnspilt kamp som ender med en 1-0 seier til oss. En dårlig gressmatte og regnvær ga mange langpasninger og dueller. Vår keeper Arne står til 10`er på børsen og Nikolai Taklo scorer fra omlag 30 meter. En deilig seier for gutta, og det er også første gang vi holder nullen på veldig lenge. All heder og ære til gutta som ga oss et strålende utgangspunkt inn mot 16-delsfinalen i B-sluttspillet. Vi er flinke til å prioritere hvilke rom vi ønsker å dekke i forsvaret og lykkes flere ganger med å vinne ballen når vi presser.

Gøy var det også å se at tidligere Premier League dommer Bob Madley var fjerdedommer for oss i denne kampen.

Stegaberg IL
Skuffelsen var stor etter tapet mot Stegaberg. Dette var en kamp som var svært jevnspilt. Stegaberg hadde nok flest sjanser, men vi hadde etter min mening de største. VI er nærme å gjøre 1-0 tidlig i kampen når vi har to spillere alene med keeper, men vi klarer dessverre ikke å få ballen i nettet. Rett etterpå scorer Stegaberg etter en misforståelse mellom keeper og forsvaret vårt. I andreomgang klamrer vi oss fast og scorer. Dette etter et strålende stykke arbeid av Magnus Hervig langs høyrekanten før han sender ballen bakover i banen til en av våre gutter – som header ballen iskaldt i mål. Utrolig nok vinkes det for offside etter pasningen fra Magnus. Brutalt. Det ender med 1-0 tap mot et lag vi følte vi var bedre enn. Vi er også skuffet over at vi blir så preget av at vi ligger under at vi ikke klarer å finne de gode beslutningene. Det hele blir veldig oppjaget og i stede for å gjøre gode fotballasksjoner blir det veldig mange aksjoner av varierende kvalitet.    

Oppsummering
Alt i alt tar vi med oss alle opplevelsene fra cupene.  Vi viser i våre beste øyeblikk at vi kan hevde oss med de beste lagene i turneringene (ref: Baune SK). I våre dårligste øyeblikk har vi ting og jobbe med, men det er ingen tvil om at denne spillergruppen ønsker å lære og slå tilbake. Med litt fler marginer på vår side fremover så kan høst-sesongen bli veldig bra sportslig. Og en sommer med to turneringer er fantastisk å ha i bagasjen. En kamp uten lærdom er en bortkastet kamp. Så til alle lag som venter i høstsesongen: Vi er hvert fall klare!

Da ønsker vi G15 lagene våre all lykke til med høstsesongen!