Kamprefereat Ready MSB - Fagerborg

Det har vært en litt tung sesong for MSB, men laget med majoritet av lokale Ready gutter har fått skuta på riktig kurs med 3 viktige poeng mot Fagerborg i helgen og ser ut til å berge plassen i 4 divisjon.

 

 

2019-09-23
AndersTH

Hei igjen.

Nå er det veldig lenge siden referater har blitt postet til våre kjære følgere. I all hovedsak er det fordi det har blitt lite poeng og vært litt lite motivasjon i hele spillergruppa. DET ER DET virkelig ikke mangel på nå lenger. Forrige uke spilte vi uavgjort mot Kjelsås 2, og denne helgen fikk vi en ny opptur.

Så la oss starte.

For første gang siden tja, 2016, fikk deres B-lag endelig smake på hvordan det er å spille på Gressbanen. Banen hvor 10 av 12 spillere har vokst opp med fotball. Banen hvor vi trener. Banen hvor kunstgressmatta ikke kjennes ut som asfalt. Det var virkelig duket for Saturday league football. I ekte "Gerhardsenånd" stilte C-laget, med Matta Ellingsen i spissen, og gjennomførte en speakerjobb en ikke har sett maken til.

Vi startet med følgende 11 komplette spillere:

Boye - Henrix, Steffen, Caspar, Ola - Tj, Lootz, Os - Molnar, Skodje, Grieg.

Nesten komplett spiller: 
Lorentzen. (Debut, men eks readylegende).

Sultne som alltid gjennomførte gutta Årets beste oppvarming i solsteiken på Gressbanen. Kanskje var det fordi "Et lite stykke vest i byen" runget utover villastrøket eller fordi nesten alle Readygutta hadde foreldrene sine, barna sine eller konene (konen) sin blant publikum. Det var tilnærmet lik folkefest med 15 tilskuere på arenaen, og gutta var klare med hjertet utpå drakten.

1400 blåser dommeren kampen i gang, og som alltid går vi rett i strupen på motstanderen. Dette resulterer egentlig ikke i noe spesielt, men vi er i hvert fall flinke på å ikke sløse med krefter. Fagerborg er som vi visste meget gode på overganger, men vi fikk som regel stoppet de før de fikk forsøke seg på, Boye "Arrizabalaga" Andersen.

Etter ca 30 min blir Tj regelrett skvist av to Fagerborg spillere og må ta seg en liten teknisk hvil på sidelinjen. Lorentzen inn.

OG samme uke som Erling Braut Haaland fikk sin debut i Champions League, og scorer, får Lorentzen sin debut for Ready B i 4 div og scorer!!!! 1-0 Ready etter nydelig pass fra Anders Skodjolini som Lorentzen kontant setter i kassa. Vi går fullt fortjent inn til pause på stillingen 1-0 til deres kjære legender.

Vi er enige at vi er solide, men må luke bort småfeil. Uansett hadde vi god kontroll. I pausen enser undertegnede at barna til Markus Grieg savner en scoring fra han.

Vi begynner andre som første og går i strupen på et ganske slapt Fagerborglag. Og løper man mest, så får man mest. Lorentzen vinner hodeduell, ballen lander oss skodje som fra hjørnet ved 16-meteren chipper/lobber/skyter over keeperen til Fagerborg. Det står 2-0!!! Kremmerhuset gir oss den deilige ekstrascoringen som gjør at alt blir mye lettere, og pappaskodje (med også hele familien på siden) får se sønnen herje. Skodje og Lorentzen står da med 1 goll og 1 assist hver.

Så slår det psykiske med fotballen inn. Når man leder, så spiller man som regel jævlig mye bedre. Vi triller kula, og Fagerborggutta løper og løper, og blir mer og mer frustrerte. Ingen lag skaper egentlig noe særlig på nesten 20 minutter, før Fagerborg plutselig kommer 3 mot 2. 2-1, etter et godt plassert skudd.

Det står 80 minutter på tavla, og Fagerborg flytter flere og flere mann opp mot vår halvdel. Da er det godt at Grieg innser at han ikke kan skuffe barna sine. Tj stusser ballen til Grieg som løper, løfter ballen over keeper og kan bare spasere ballen inn i nettet. 3-1, og disse poengene skulle fasan meg bli på Gressbanen.

Og det gjør de. Vi vinner 3-1, C-laget smeller på Sjeiken og gutta tar en etterlenget 3-poenger.

BB: 
Speakerboden, som egentlig også fortjener BB, meldte Anders Skodje som banens beste. Det er undertegnede også enig i. Ikke bare scorer han og får assist, men han løper på 100 % i 90 min. Fantastisk match av Skodje som viser enorme kvaliteter både def og off. Samtidig skal vi også merke at, for de som spiller Fantasy 4 div, at Lorentzen også ville stått med like mange poeng som Anders, eller et mindre siden han ikke startet, og fortjener uansett applaus, klemmer og kos for den kampen han leverer. Strålende av begge to, og en debut kun Haaland kan slå av Lorentzen.

Alle andre readyboys gjennomfører også en god match. Mesteparten spiller 90 min, og det er så deilig når vi holder nivået oppe gjennom nesten hele kampen.

Det er så mye som gjør meg glad for denne seieren her. For det første så er det helt nydelig å spille på Gressbanen igjen. Det er hjemmebanen vår, og har en plass i hjertet som Voksen kunstgress aldri kan ta. Videre er det også så hyggelig å se at både foreldre, koner og andre som er så sterkt tilknyttet Ready tar turen. Dette gjør at alle gutta får en ekstra boost mot slutten av sesongen. Jeg vil også gi en stor takk til gutta fra C-laget som gjør denne dagen enda kulere. Ekte Readygutter, som også spiller på et lag som i aller høyeste grad representerer det som kommer under.

Vi er et lag, av kompiser i alle aldre, som representerer noe av det fine med Ready, nemlig et fotballtilbud for alle. Det var derfor også gøy at vi forrige match hadde med William Møller, siste års juniorspiller som helt sikkert vil være med å styrke dette laget i fremtiden.

Takk også til: Thomas Rygh og Levi Verbaan som stilte opp forrige kamp da vi rett og slett ikke var i nærheten av å kunne stille fullt lag. Dere er ekte Readygutter, som alltid er der når vi trenger det.

Sånn. Takk for nå. Vi går nå mot sesongens tre siste kamper. Vi har 6 poengs luke ned til nedrykk, med mindre det kortslutter helt i 3 div for Oslolagene. Da lever vi fortsatt i faresonen. Men, 2 seiere på de tre siste skal nok gi oss de poengene som gjør at Ready fortsatt har et lag i 4 divisjonsfotballen, og forhåpentligvis, mer folkefest i ekte Readyånd på Gressbanen.

PS: En til hjemmekamp på Gressbanen denne sesongen, hjemme mot Vestli tirsdag 1 oktober.