Ready endte på øvre halvdel i Norsk Tipping-ligaen

En fantastisk høstsesong sørget for at MSA ble nummer 7 i det som ble omtalt som «den tøffeste avdelingen» i Norsk Tipping-ligaen siden omleggingen i 2016.

2019-10-28
vnes

Ready har de siste årene spilt på nasjonalt nivå og har vært blant Norges 150 beste lag. I det som ble spådd å være «den tøffeste avdelingen» i Norsk Tipping-ligaen siden serieomleggingen i 2016, ble Ready før sesongen tippet ned av både Dagbladet og Sportshjørnet. Til tross for at vi leverte gode prestasjoner i flere kamper på våren, ble det få poeng og vi lå på 13. plass med 7 poeng opp til trygg grunn når avdelingen tok sommerferie. Det så ut som «ekspertene» skulle få rett.

Høsten startet best mulig: seier 3-1 på Bislett mot Lyn. Dette la grunnlaget for en strålende rekke med 7 kamper på rad uten tap (5-2-0). Denne rekken sørget for at vi klatret over streken. Med seier både mot lagene rundt oss på tabellen, samt poeng mot lag som kjempet i toppen, viste at Ready definitivt har noe å gjøre på dette nivået. Med 7 poeng på de fem siste kampene endte vi til slutt 7 poeng over streken og på 7. plass, beste plassering i Norsk Tipping-ligaen noensinne. Vi satte også poengrekord. Tabellen finnes her.

 

Hvordan er en slik snuoperasjon mulig?

La oss begynne med at potensialet i denne spillergruppa har ligget der hele tiden. Prestasjonene, både mellom kamper og innad i kampene, svingte for mye i vår til at vi tok med oss mange poeng, men toppnivået var tidvis høyt. Vi har i høst stabilisert oss på en høyere gjennomsnittsprestasjon i kampene, samtidig som vi har økt toppnivået. Dette har resultert i god poengfangst og vi er nummer 5 på høsttabellen.

Ready som utviklingsklubb ønsker å gi unge spillere sjansen. Mange av våre spillere har debutert eller etablert seg på nivået i år. 72% av spilletiden er gitt til spillere 22 år eller yngre. Det må derfor forventes at prestasjonene tidvis svinger. Det er også svært imponerende av en ung gruppe å snu en dårlig vårsesong til en kruttsterk høst. Spillerne skal ha skryt for å ha klart å jobbe i en utviklingsprosess når presset om resultat har ligget der hele høsten. Hele sesongen har spillerne møtt på trening med en inngang til at laget skal bli bedre. Denne prosessen har blitt utslagsgivende.

 

Vi i MSA ønsker å takke de som har bidratt til sesongen vår

19.jpg

Vårt fremragende støtteapparat fortjener massivt med skryt: matris Jan, oppmann Per, fysio Steffen og doktor Aage. Vi setter umåtelig stor pris på deres bidrag for å lette arbeidsmengden på oss i trenerteamet.

Vi ønsker å takke Marius og Bendik for sine bidrag rundt laget. Styret ved Mia som har lagt til rette for kiosk under hjemmekampene og vår eminente speaker Stein leverer hver gang. I tillegg stiller veteranene med Rolf Bjørnskau i spissen opp som kampverter og sørger for at alt er på stell under kampene. En takk skal også gå til Dag og Odd som begge har bidratt som sjåfører på bortekamp, hvor Odd også har stilt bussen sin til disposisjon. I tillegg ønsker vi å rette en takk til ansatte i klubben som har bidratt rundt FIKS og livetjenester, samt vikariert der det har vært behov.

 

Via våre Facebook-sider kan dere være med å stemme frem årets mål.