En ekte alt-mulig-mann

Neste person ut i vår faste spalte er Jens Olsen. Les mer om hans store bidrag rundt gutter 2006.

2020-02-06
ulrikrygg

Jens er definitivt den største bidragsyteren rundt gutter 2006. En ekte alt-mulig-mann. Han bruker enormt mye tid som fast trener på onsdagsøktene, og tar seg av all logistikk i forkant av cuper og turneringer. Titalls av mailer med huskelister og alt annet som må være på plass, sender han ut til alle involverte fra trenere og spillere. Han er med på alle turer og kamper som både trener, lagleder, fysio og turleder. En skulle nesten tro at Jens bruker mer tid på å bidra rundt 2006-kullet, enn på jobben sin. Når Jens er med som arrangør av cuper, treningsleir eller avslutninger med kullet, blir ingenting gjort halvveis. Alltid tidlig ute med forberedelser og med full kontroll på alle mulige detaljer som det er mulig å tenke seg. Dette begrunner han selv med at han er opptatt av detaljer og enormt bevisst på å gi tilbake til idretten. Han bruker mye tid på frivillighet, for det var frivilligheten som gav han sine opplevelser da han var liten.

 

Hva er ditt yrke i det daglige?

Jeg er sivilingenør og jobber med teknisk salg av IT løsninger fra det amerikanske selskapet Cisco, vi er ca. 70,000 globalt. 

 

Hva gjør du i Ready?

Jeg har vært av og på i Ready siden ca. 2004 da Martin(2006) og bror Robert(1998) begynte i Ready både med fotball og bandy. Med 4 barn er det utrolig givende å følge barna og deres venner rundt i nærområdets fotballklubber og Njård. Jeg husker godt turene til Hemingbanen rundt 2012 i minus 15-18 grader, og selv den gang brukte ikke trener Magnus Haukvik lue for å holde varmen. Men nå tror jeg ikke vi slipper ungdommene ut på banen under minus 12 grader, og det er helt ok på de kaldeste dagene. Tidligere år i Ready, og VASK, har jeg vært en typisk foreldretrener, og nå med 2006-årgangen etablert i støtteapparatet til Jonas Solbakken. Her er "J&J Cup Service" på plass - Jonas & Jens Cup Services. Turer til Sør-Cup, SandarCup og treningsleir i Gøteborg kommer vi oss fint gjennom. Med 5 års nylig innsats som foreldretrener og C-lisens, er det vanskelig å skru av en interesse med en bryter. Når jeg først henger med og ser kamper, kan jeg like godt gjøre nytte for meg. Har garantert brukt flere isposer enn Jonas på 2006, og det er hyggelig at Jonas ser og bruker verdien av mulig støtteapparat. Selv Klopp og Solskjær operer med støtteapparat, uten sammenligning forøvrig. Når jeg også får bidra på styrketreningen 1x i uken, er det veldig inspirerende å få kjøre gutta litt ekstra. De trenger det.

J&J Cup Service i Prioritet Serneke Arena på treningsleir i Gøteborg tidligere i år.

Hva motiverer deg for frivillige innsats i Ready?

Jeg vokste opp i fotballklubben Vard i Haugesund som spiller. En fotballklubb som er veldig lik Ready. De verdiene og vennene jeg tok med meg fra den gang, og fremdeles har som mine nærmeste venner, er noe jeg verdsetter veldig høyt i livet. Derfor er min innsats nå å gi noe tilbake for at disse gutta på 2006 her i Ready skal ha muligheten til å oppleve noe av det samme. Verdiene som fotballklubbene gir til ungdommen, er ikke bare fotballferdigheter, men også ett tilbud om trygt miljø og sunn oppdragelse. Vi vokste opp uten internett og online spill, så du kan gjerne si at idretten og fotballen i dag har en høyere verdi overfor ungdommen og deres nye «distraksjoner". Selvsagt kommer ikke disse verdiene automatisk, det må jobbes fra alle involverte klubbledere og foreldre for å nettopp etablere og hente ut felles verdier overfor ungdommene våre. Min største motivasjon inni dette, er å se hvordan spillerne utvikler sine individuelle ferdigheter. Det er veldig spennende å se så ulikt nivå på årgangen i innstilling, innsats og ferdighet. Det er jo selvfølgelig treners jobb å knekke koden. Vi i støtteapparatet skal kjenne vår begrensning, men utrolig spennende uansett. Og jeg ser det som viktig at spillerne også må jobbe med sine basisferdigheter, som igjen vil gi dem ekstra mestringsglede innen idretten og blant venner.  

Jens leder basistreningen med gutter 2006

Har du spilt fotball selv?

Jeg tok fotballen så langt som den gamle 3. divisjon den gang da, inkludert Rogaland guttekretslag. Etter gymnaset tok militæret, studier og jobb meg rundt i Norge og utlandet, og det ble vanskelig å trene fotball kontinuerlig og inn på ett fast lag eller klubb. Det er blitt noe hobbyfotball opp i årene, men jeg får dessverre litt for lett muskelstrekk. Jeg har også hatt stor glede av å trene og konkurrere Tae-Kwon-Do i voksen alder, derfor jeg har stor tro på å kombinere ferdigheter fra flere idretter inn i fotballtreningen. Hvis jeg ser tilbake, skulle jeg ønske at jeg trente enda hardere, og det er kanskje noe av å dele den erfaringen som også motiverer meg til innsats rundt 2006-årgangen.

 

Har du tre ord som beskriver Ready?

Treningsmengde

Forsiktig

Ungdomsverdier