To G16-spillere hospiterer med MSA

Lars Bjertnæs og Erling Ryland skal hospitere med MSA frem til påske.

2020-02-11
ulrikrygg

I uke 6 var Lars Bjertnæs (født 2005) og Erling Ryland (født 2004) med på trening hos MSA. De skal hospitere med MSA fire torsdager gjennom vinteren. Målet med hospiteringen er å gi guttene en referanse på det øverste nivået i klubben. Med dette ønsker vi både å inspirere, men også gi spillerne en erfaring rundt hva det krever å spille seniorfotball på regionalt nivå.

Dette er to unge og spennende Readygutter som har jobbet hardt og hatt en god utvikling gjennom flere år. Det gleder oss veldig at de nå får mulighet til å teste seg på trening med vårt seniorlag i 3. divisjon. Erling er midtstopper og kaptein på Ready G16. Lars er angrepsspiller men kan også bekle flere roller på midtbanen. I kommende sesong skal de spille G16 interkrets som også blir en spennende utfordring. Vi tok en prat med guttene om hva de synes om å få denne muligheten.

Lars: "Den første treningen med MSA var lærerik, og jeg fikk oppleve et høyere tempo enn jeg er vant til. Når det går såpass mye fortere enn jeg er vant til, stiller det mye større krav til at jeg klarer å forflytte meg både fortere og oftere på banen, både i angrep- og i forsvarsspillet. Det var morsomt og spennende, og jeg gleder meg til neste hospiterings-økt!"

Erling: "Spennende! Etter et par økter med MSA i fjor og hospitering fremover, får jeg bedre kjennskap til hvordan MSA spiller som er veldig lærerikt. Spillet går veldig fort, og jeg utfordres i alle situasjoner, en kjempebra arena for å bli bedre! Med et høyere tempo blir det også en veldig god fotballfysisk trening for oss hospitanter. Det er også interressant å se hvordan kulturen er i garderoben på MSA."

Dette har trener Vegard å si om ungguttene:

"Ready som klubb ønsker å ha en lokal forankring også på vårt A-lag. De siste årene har nivået på seniorfotballen økt med spissingen av 3. divisjon. Det betyr at kravene til å spille på vårt A-lag også har økt, noe som igjen stiller større krav til spillerne som skal opp gjennom eget system. Her har vi som klubb satt i gang prosesser for at egenproduserte Ready-spillere skal kunne gå hele veien til A-laget. En av disse er å gi unge spillere som Lars og Erling en referanse på nivået tidligere enn hva vi har gjort før. Begge to har gjort seg fortjent til denne muligheten gjennom hardt arbeid og utvist gode verdier over flere år. Dette er gutter som kan ta steget opp på A-laget hvis de fortsetter å jobbe dedikert og målrettet." - Vegard Lund Nes

Vi tok også en prat G16-trener Magnus:

"Både Lars og Erling viser dedikasjon og motivasjon til utvikle seg og har vist det over flere år. De er først og fremst veldig ålreite gutter, med gode verdier i bunn og en evne til å alltid gjøre sitt beste. De er begge opptatt av å bli bedre, og de har vist at de kan håndtere både medgang og motgang. Som klubb er vi opptatt av å gi de yngre spillerne muligheten til å spille på det neste nivået, og for disse to er det naturlig å gi de referansene på tempo som vårt A-lag kan gi dem, som de kan lære av både på kort og lang sikt. " - Magnus Haukvik