Takkeord fra Vegard Lund Nes

Etter seks år i Ready Fotball har Vegard bestemt seg for å takke for seg og søke etter nye utfordringer. Les hans takkeord her:

2020-10-27
Ulrikrygg

“Da er altså min tid i Ready over etter seks år i klubben. Selv om jeg noe tilfeldig endte opp i Ready november 2014, har dette i ettertid vist seg å være det beste mulige stedet for meg å starte som fotballtrener. Jeg har i min tid i klubben trent spillere i alle aldre og begge kjønn. Å få kjenne på hvordan det er å trene jenter og gutter, barn, ungdom og seniorspillere har gitt meg mye og hjulpet meg i større grad til å finne ut hva jeg ønsker å jobbe med i fremtiden.

Jeg har også møtt mange mennesker som har bidratt til at Ready har hatt et godt arbeidsmiljø, samt hjulpet meg og utfordret meg. Mange av mine kolleger opp gjennom årene anser jeg nå som svært gode venner, og gode samtalepartnere i forbindelse med fotball. Jeg setter stor pris på alle disse relasjonene.

Jeg må sende en spesiell takk til G2009-årgangen og MSA, som har vært de jeg har vært lengst med og nå også avslutter min tid i Ready med. Det engasjementet som finnes på G2009-årgangen blant trenere og foreldre er det bare å ta av seg hatten for. Spillerne på G2009-kulllet har gitt meg mye glede gjennom mange år. Spesielt gjennom akademiet har jeg lært dere å kjenne som mennesker og fotballspillere, og det å få følge utviklingen dere har hatt gjennom disse årene har vært ekstremt givende. Jeg kommer til å savne dere.

Når det kommer til MSA har dette hatt det sterkeste bidraget til min utvikling i praksis: fem år, fordelt på 2016-18 som assistent og 2019-20 som hovedtrener. Den første læringsperioden som assistent la et meget godt grunnlag for Readys så langt beste sesong på mange år med 7. plass i Norsk Tipping-ligaen i 2019. Årets sesong har bydd på helt andre utfordringer uten en eneste tellende kamp, men jeg er imponert over hvordan spillergruppa har håndtert et ekstremt krevende år. Jeg er stolt over å ha fått muligheten til å lede en gruppe med mennesker som har stått for samhold, dedikasjon og målrettet arbeid. Jeg må også sende en stor takk til mine medtrenere som har holdt ut med en krevende hovedtrener disse årene, og til det som har vært et strålende støtteapparat.

Det fundamentet som var på plass da jeg kom til Ready ga meg som fersk trener et flott grunnlag for å utvikle meg og gi meg nye utfordringer når jeg var klar for det. Jeg setter pris på de som har gitt meg mulighetene. Jeg vil også takke klubben for å ha lagt til rette for min deltakelse på kurs opp igjennom årene, inkludert UEFA A-lisens. Nå skal jeg videre til andre utfordringer, hvor jeg tar med meg de erfaringene og kunnskapen jeg har opparbeidet meg gjennom årene i Ready. Takk for meg.”

Vegard har gjennom sine seks år i klubben hatt mange roller. Han startet i Ready vinteren 2014 som deltidstrener kombinert med studier på Norges Idrettshøyskole. Etter to år som deltidstrener ble Vegard ansatt på heltid med roller som årgangsleder i både barne- og ungdomsfotball og assistent på MSA. Da hovedtrener Jonas Rygg sluttet etter sesongen 2018, var Vegard det naturlige valget til å overta og videreføre prosjektet til MSA-teamet. Det førte til at sesongen 2019 ble en rekordsesong med høyeste plassering i dagens seriesystem. Nå er Vegard altså klar for nye utfordringer og det blir spennende å følge deg videre.

Ready ønsker å takke Vegard for all innsats du har gjort for Ready Fotball og ønsker deg lykke til videre i trenerkarrieren!

Sportsjef Daniel Folkøy vil være kontaktperson for Vegard sine årganger og MSA frem til disse rollene har blitt fyllt. Skulle det være noen spørsmål eller henvendelser kan Daniel nås på daniel@ready.no, tlf: 959 09 707.

Vegard Lund Nes som assistenttrener for MSA fra kampen Ready-Træff, Norsk Tipping-ligaen 2018.