En ekte Readygutt takker for seg

Keeper og A-lagskaptein Ulrik Rygg har spilt sin siste kamp for Ready og legger nå skoene på hylla. Ready Fotball takker av en ekte klubblegende og er glade for at han fortsetter å jobbe som trener i klubben.

2022-01-31
Nina Onsrud

Fra spill i Vålerenga, Kjelsås, Lyn og Røa vendte Ulrik tilbake til Ready før sesongen 2016. Nå etter seks sesonger har keeper og kaptein Ulrik bestemt seg for å legge skoene og keeperhanskene på hylla. Med det avslutter Ulrik sin spillerkarriere med en klubbrekord på 125 offisielle kamper, totalt 11 103 spilte minutter og 29 cleen sheets. Smestad-gutten har vært en sentral bidragsyter for A-laget de siste sesongene hvor MSA har etablert seg i Norsk Tipping-ligaen. Det fjerde nivået i norsk fotball.

Ready-Frigg 2021Ulrik Rygg i aksjon mot Frigg i 2021, Foto: Dagsavisen

«Jeg har spilt fotball hele livet. Det startet her i Ready med min første organiserte trening på Gressbanen da jeg var 5. Den gang var det fortsatt naturgress. Det blir veldig rart å ikke skulle ta på Readydrakten igjen. Men jeg kommer som supporter på sidelinjen. A-laget vil alltid stå meg veldig nært, så jeg vil selvsagt følge med videre som tilskuer.

Det har vært en stor ære for meg å spille på A-laget, representere klubben og ikke minst å få bære kapteinsbindet. Jeg har utrolig mange gode minner. Som i 2016 med en veldig god spillergruppe og sammensveiset vennegjeng, til fjorårets klubbrekord med 2.runde i NM mot Strømsgodset. Jeg er takknemlig for alt jeg har fått oppleve.

Jeg vil takke alle trenerne jeg har hatt, alle som har vært en del av støtteapparatet gjennom årene og selvfølgelig alle lagkameratene. Gjennom årene har det blitt mange utskiftninger, men vi har alltid klart å samle en god gruppe som har jobbet målbevisst og nådd målsetningene våre. Nå er det på tide å takke for meg og se etter nye utfordringer.»

- Ulrik Rygg

Mer enn bare en spiller

Ulrik har ikke bare vært keeper og bidratt på banen. Han har også vært en viktig person utenfor banen. Som kaptein og leder i gruppa har han alltid stått foran som et godt eksempel både for lagspillere, og ikke minst for barna i klubben. Noe kåringen av Årets Forbilde i 2019 var en annerkjennelse av. Han har vært botsjef og arrangert botturer for gutta, arrangert det årlige julebordet, laget videoer, innhold på sosiale medier og vært materialforvalter.

"Det blir et stort savn for A-laget og det er med blandede følelser vi nå skal takke av for en ekte klubblegende. Ulrik er, og vil alltid være Ready. Takk for alt du har gjort for MSA og vi er beæret over å kunngjøre at vi vil hedre deg med å frede draktnummer 1 og gi det en plass i klubbhuset. Vi er også glade for at du skal fortsette som trener i klubben."

- Styreleder

Ved fotballstyret

Nina Onsrud