Vinterhalvår og sesongstart G19.1 Ready fotball

En oppsummering av vinterhalvåret og sesongstarten for G19.1 i Ready fotball

2018-05-01
GArnstad

Undertegnende hadde før han kom til Ready fotball vært i Lyn Fotball i 4 år og drevet spillerutvikling på diverse årganger. Overgangen fra å være hovedtrener for G16 interkrets i Lyn til å ta over som hovedtrener G19 i Ready har vært meningsfull og utfordrende: 

Etter en lang vinter på Heming banen for Ready G19.1 med over 30 fotballtreninger, er det endelig godt sesongen er godt i gang hjemme på Gressbanen. Undertegnede gjorde spillerne tidlig bevisst på at treningsoppmøte er viktig for et juniorlag i 1.divisjon (som også ønsker å produsere egne lokale spillere til A-lag i 3.divisjon senior) på spillermøte i oktober 2017. Dette er en av klubbens målsetninger da vi ønsker å bli en av Norges beste utviklingsklubber. Samtidig var jeg bevisst på at jeg hadde dyktige fotballspillere som også prioriterte andre ting utenfor Gressbanen. I den sammenheng har jeg lagt større vekt på at vi består av en gruppe med forskjellige mennekser, som samtidig må forstå at vi er avhengig av hverandre. Treningsoppmøte i vinter har vært av stor variasjon. Spillere i gruppa har variert med alt fra 6/30 økter oppmøte til 29/30 økter og da ser man ytterpunktene som er i gruppa. Igjen, hvilke utfordringer som kan være internt i gruppa med tanke på treningsmentaliteten. Men, dette ble jeg tidlig bevisst på gjennom individuelle spillersamtaler i oktober 2017. 

Man har spillere i gruppen som har møtt opp på 3/3 økter i uken, og spillere som har vært på 1/3 økter i uken i gj.snitt. Det er selvfølgelig nesten et krav og ønskelig å ha spillere som møter opp på minst 2/3 økter i uken i en junior gruppe som har neste nivå som 3.divisjon senior. Men, man skjønte fort at det må være aksept for at ikke alle kan være med på alt av treninger.

Alle spillerne i gruppa våger å by på seg selv med forskjellige ¨godfoter¨ når de møter opp på treninger og målet for oss i denne gruppen er å spille som et lag og prestere som lag. Dette er mål som gruppen selv har satt på spillermøte tidligere i vinter, og når sesongen er i gang - ser vi sammen at vi er godt i gang med vårt felles lagsmål. Spillerne virker å forstå mye av fotballreferansen- og spillmodellen vi jobber etter på feltet. Fremover, skal spillerne fortsette, og i større grad ta ansvar for å gjøre aktiviteten best mulig med utgangspunkt i gruppens ambisjon. Samtidig må spillerne til enhver tid behandle alle rundt seg med respekt, samt være ydmyk og positiv i møte med andre mennekser.

Dette vil igjen forhåpentligvis skape en sterk klubbfølelse i gruppen, som videre skaper mestring og motivasjon. 

En trener må alltid sette målgruppen først og jeg fikk fort en følelse av at jeg måtte justere retningslinjene som passer for majoriteten i gruppen. Samtidig som man prøver å hjelpe de som virkelig vil opp å frem med andre sportslige tiltak. Men, hvis man setter seg selv foran laget - vil det være vanskelig å utvikle seg i denne spillergruppen. Derfor vil vi fremover også fortsette å trene for vår målsetning om å utvikle oss sammen som lag. Vi bruker hverandres spisskompetanse, til å spille hverandre gode på- og utenfor Gressbanen. 

Spillere kommer og går. Ny spillere i juniorgruppa er Adrian Urdal fra Lyn G19 interkrets. En god ballspiller og ballvinner som med sine gode verdier ble kaptein i gruppen. Han hospiterer også jevnlig med Ready A-lag. Sondre Dahl kom også tidlig i vinter fra Abildsø fotball og har erfaring fra senior nivå i Abildsø fotball. En smidig venstreback med god kapasitet og spilleforståelse. Begge hentet med tanke om å gå rett inn i 11er og forbedre spillergruppa på- og utenfor banen. 

De som var tilstedet borte mot Ullern kunne kjenne på spillergruppas potensial - med isn sterke kommunikasjon, forståelse og relasjonelle ferdigheter. Med få treningskamper i vinter skal vi spille oss i form i løpet av sesongen. Jeg fikk dessverre ikke fikk oppleve hjemmederby mot Heming grunnet trenerkurs. Men, vi skal ha revansje på bortebane. Nå venter tette og spennende kamper borte mot Holmlia 3.mai og hjemme mot Kolbon allerede søndag 6.mai. Dette er gode oppkjøringer til en virkelig stor prøvelse: NM G19 mot Nordstrand torsdag 10.mai. Laget som leder G19 Interkrets A to divisjoner over oss. Dette blir en god referanse, og vi spiller alltid for å vinne. 

Treningstider 2020

Mandag: 20:30 - 22:00 (pri. 2)
Gressbanen kunstgress 2

Torsdag: 20:45 - 22:00 (pri. 1)
Gressbanen kunstgress 1
Gressbanen kunstgress 2

Søndag: 12:00 - 13:30 (pri. 3)
Gressbanen kunstgress 1

Kamper 2020

Gutter 19 - 1. div.

Gutter 19 - 3. div. avd. 1

Kontaktinformasjon

Anders Thoresen
Tlf: 932 21 449
anders.thoresen@ready.no
Årgangsleder juniorfotball

Facebook Junior

Spond G19