magnushau 2018-10-23 15:00:43

NFF Landslagsskolen 13-16 år

*På grunn av gjeldende innstramminger vil oppstart av landslagsskolen bli utsatt. Se egen artikkel som gjelder Equinor Landslagsskole NFF Oslo.

NFF Oslo oppfordrer alle klubber i kretsen til å avstå fra gjestespilling og hospitering i tiden fremover, det er viktig at idretten går foran og er sitt ansvar bevisst i håndteringen av pandemien.

Vi holder dere løpende oppdatert på situasjonen her: Løpende oppdatering om koronavettregler og aktivitet

 

NFF Landslagsskolen er Norges Fotballsforbunds skoleringsløp og kartlegging inn mot landets yngste aldersbestemte landslag.
Under følger et kortfattet utdrag fra NFF sine sider om Landslagsskolen;

For nærmere informasjon, les mer på NFF sine hjemmesider her.

  • Landslagskolen har som intensjon å identifisere våre mest lovende 13 – 16 åringer. I klubben, i kretsen og i landet.  Landslagsskolen skal videre være en referanse og påvirkningsarena for spillerne. En arena hvor spillerne høster erfaringer som de tar med seg tilbake til klubben og treningshverdagen.
  • NFF ønsker å jobbe tett med klubbene, og gi våre mest lovende spillere en helhetlig oppfølging. Målet er en gradvis selvstendiggjøring hvor spilleren blir motor i sin egen utvikling.
  • Gjennom Landslagsskolens ulike nivåer, skal vi klargjøre spillerne våre for å spille aldersbestemte landskamper.
  • Landslagsskolens skal videre være en utviklingsarena for våre beste og mest dedikerte ungdomstrenere, samt være en møteplass for klubber, kretser og forbund.

Målgruppa for alle landslagsskoletiltak, er de 13–16-åringene med størst potensial. Det er ikke nødvendigvis de spillerne som er best her og nå som har størst potensial. Med potensial mener vi spillere som har et eierskap til egen utvikling, og en indre motivasjon som gjør dem i stand til å tilegne seg og maksimere egne ressurser i løpet av den neste tiårsperioden.

Vi leter etter spillere med eierskap til egen utvikling

Trener mye
En forutsetning for å bli god er mye trening. Vi leter derfor etter spillere som har trent og trener mye. Spillere som øver på egenhånd med ball, kjører styrkeøvelser etter fellestreninga osv.

Tilstedeværelse
Like viktig som antall treningstimer, er tilstedeværelse i den enkelte økta. Vi leter etter spillere som lever seg inn i aktiviteten og som gir alt for å vinne sine «kamper i kampen».

Tester egne grenser
Skal man ha utvikling, så må man i dag prøve på det man ikke klarte i går. Vi leter etter, og ønsker å legge til rette for, spillere som går ut av komfortsonen. Spillere som forsøker å dra av lagets beste forsvarspiller, som tar det ekstra draget, som bruker venstra, selv om høyre er bedre, osv.

Nysgjerrige og reflekterte
Vi leter etter spillere som er sine egne trenere. Spillere som tenker igjennom «Hva det var jeg gjorde bra, og hvorfor?» og «Hva kunne jeg gjort bedre, og hvordan?». Spillere som aktivt innhenter kunnskap og som lytter til råd fra trenere og medspillere.

Vår modell er tuftet på forståelsen av at KLUBBEN er den viktigste utviklingsarenaen. Tiltak i NFFs regi er ment å gi inspirasjon, referanser og en retning, som så spilleren må ta med seg tilbake i klubbhverdagen.

Hver vinter nominerer Ready Fotball et gitt antall spillere som skal delta på uttakstrening i regi av Landslagsskolen. 
Spillere og deres foreldre blir kontakte direkte av klubben i forkant av nominasjonsprosessen. 

Ready Fotballs ansvarlige for dette Spillerutviklingstiltaket er Magnus Haukvik, magnus@ready.no. 

Kontaktinformasjon:

Magnus Haukvik
Tlf: 977 99 051
magnus@ready.no
Spillerutvlikler