Kampreferat Ready-1 vs Mangelrud Star

Søndag 22 septemver var det duket for nest siste tellende kamp for sesongen, og siste hjemme kamp før vinteren braker løs. Der gress(kunstgress) blir byttet ut med is, mens fotball blir byttet ut med bandy. 

2019-09-24
JonasSolbakken

Søndag 22 september var det duket for nest siste tellende kamp for sesongen og siste hjemme kamp før vinteren braker løs. Der gress(kunstgress) blir byttet ut med is, og fotball med Bandy. I forkant av kampen gjennomførte vi en god trenigsuke der vi fikk jobbet med overganger  begge veier, der guttene viste en god progresjon gjennom hele uken. 

1. omgang

Alt skulle ligge til rette for en strålende fotballkamp ved Gressbanen, der til og med siste rest av sommerværet meldte sin ankomst. Målet for guttene inn mot denne kampen var å bli bedre på beslutninger i angrepsspill, samt å klare å tenke neste situasjon gjennom hele kampen. Vi åpner kampen med å ta kontroll over ballen fra første spille minutt. Vi er gode på å vende spill, finne riktige posisjoner og tar ofte gode beslutninger. Dette resulterer i at vi ofte kommer inn bak motstander, enten direkte eller gjennom et lengre angrep. De gangene vi mister ball er vi gode på å gjenvinne ball umiddelbart etter balltap, noe som gjør at Mangelrud Star aldri får satt i gang et kontrollert angrep. Resultatet var derfor at vi enten vant igjen ballen høyt i banen, eller vant den etter en ukontrollert lang pasning fra motstander. Når vi vant igjen ballen etter å ha vært i forsvar var vi gode på å gjøre banen stor hurtig, ta rett beslutning basert på om vi skal kontre eller beholde ball og ha bevegelser foran ballfører. I forsvar presset vi høyt, der vi var gode på å stenge sentralt, stenge av en side og vinne ball enten gjennom et godt press eller en lang ball. 

Resultatet av dette ble at vi ofte kommer oss til siste 1/3 av banen og derfor har muligheten til å skape store målsjanser, men den helt store sjansen var det dessverre lengre tid i mellom. Mangelrud Star er gode i forsvarsspillet på egen halvdel og vi er litt mindre dyktig i angrepsspillet på motstanders halvdel, kombinasjonen av dette gjør at vi har ball i store deler av omgangen, men bruker lang tid på å skape de helt store sjansene. Tilslutt skulle det derimot vise seg at det store ballinnhavet skulle gi resultater. Daniel slår en fin bakromsball til Leander som har startet på løp. Leander drar av 1 spiller for også spille Aki på åpent mål som setter den enkelt i mål. 1-0 til Ready! 

 

2. omgang


2. omgangen fortsetter i samme sporet som 1.omgangen. Vi kontrollerer kampen fullstendig. Er gode på overganger begge veier, gode i det høye presset, gode i angrepsspillet på egen halvdel, der vi kommer oss ofte inn i bakrom/mellomrom. Likevell klarer vi ikke å omsette sjansene og ballinnhavet til like mange mål, litt på grunn av dårlig beslutninger og litt på grunn av godt forsvarsspill fra Mangelrud på egen halvdel. Halvveis ut i omgangen skulle derimot 2-0 målet komme. 2-0 kommer som et resultat av nøyaktig det vi hadde jobbet med på trening i forkant av kampen. Vi gjenvinner ball etter å ha mistet den på motstanders halvdel, Aki blir tilslutt rettvendt i mellomrom og Martin starter på et perfekt timet løp i bakrom etter å ha kommet seg hurtig i utgangsposisjon. Martin er iskald foran mål og setter den kontrollert i nærmeste hjørne. 3-0 kommer på en lignende måte. Vi vinner ballen på motstanders halvdel, Martin drar av en forsvarsspiller og slår innlegg på Daniel som kriger ballen i mål. Det siste som skjer i kampen er at Mangelrud Star får et trøste mål, der vi slipper inn på dødball!

 

Oppsumering


Guttene har jobbet målrettet og vi har trent godt over tid i en lengre periode nå. Vi begynner å se frukter av dette nå. Det er en godt gjennomført match der vi kontrollerer kampen fullstendig med ball. Vi ser igjen det vi har jobbet med på trening og har omtrent null sjanser i mot, noe som er utrolig bra uansett motstander. Guttene skal ha kjempe skryt for en god gjennomført match, så får vi jobbe videre med å bli enda giftigere foran motstanders mål

 

En stor takk til Morten Oanes som sto hele kampen i gjennom og filmet kampen, Jens Olsen som sto hele 1. omgangen å teipet diverse spillere og de andre guttene på kullet som møtte opp å så på matchen (pluss foreldre). 

 

De som spilte; Emil M, Daniel EB, Lukas F, Leander RØ, Thomas B, Leo SS, Anton HZ, Aki F, Aleksander NR, Petter O, Oscar HD, Martin O

 

Neste kamp for guttene er onsdag 25. september, borte mot KFUM. 


 
 
 

Treningstider vinter 21/22

Treningstider kommer her

Kamper 2022

Kommer til våren

Kontaktinformasjon

Jan Skaare Botner
Tlf: 997 31 464
jan@ready.no
Årgangsleder G2006

Facebook G2006
Spond G2006