Månedsrapport fra vinterakademiet for J2007 og J2008

Februar har passert og våren begynner å nærme seg. Men først tar vi et lite tilbakeblikk på måneden som har gått. 

2018-03-02
DFolkoy

En måned med mange utfordringer og mye mestring er over for våre 07- og 08-jenter. En typisk dag for en trener for jentene er følgende: Man møter opp tidlig, og gjør klar alt. Det er helt stille på Hemingbanen. Så kommer T-banen og taxien og stillheten er borte. En positiv og morsom gjeng med jenter kan ses i det fjerne mens de løper over kunstgresset mot banen vi skal spille på. Nå begynner moroa. Jentene er veldig nysgjerrige og ivrige og spørsmålene hagler ofte i starten av øktene. Noen tar en ball og skyter noen skudd. Noen prøver å klatre i opp i snøhaugen ved siden av banen, frem til de får beskjed om at det ikke er lov. Igjen. Men sånn er det å jobbe med barn. Vi setter i gang og spille og så er alt annet glemt. Noen skal prøve en ny finte, noen spiller tøft for å bli kjent med regelverket og noen skal Score. Med stor S. Fotballgleden har vi alle til felles. Vi stopper litt og tar en prat og litt vann. Ofte har jentene møtt på en utfordring som de ønsker å løse og de stiller ofte spørsmål om dette. Deretter setter vi i gang igjen og det er tydelig at jentene lærer.

Plutselig blåses det i fløyta og økta er over. «Hæ? Er vi ferdige allerede? Det gikk fort!» Musikk for en treners ører. Vi tar en prat og jentene drar hjem. Hentet av ivrige foreldre som har kommet tidlig og sett de siste 10-15 minuttene. Det blir ikke stille igjen på Heming før sent på kvelden, men det føles allikevel litt som at det gjør det.

Det som har kjennetegnet februar måned på akademiet er at jentene har blitt vesentlig dyktigere på å møte utfordringer og lete etter løsninger. Vi hadde flere tilfeller i januar hvor dette ikke var tilfelle og derfor er det veldig positivt å se denne endringen. Spørsmålet om vi er ferdige allerede kommer oftere som et resultat av dette. Jentene har jobbet med forsvarsspill på egen halvdel og har spesielt blitt bedre på å avgjøre når det er lurt å presse og ikke. Verditema har vært respekt, og vi håper jentene har tatt med seg dette hjem fra treningene. Underveis i måneden hadde vi også en akademiliga som undertegnede dessverre ikke fikk vært med på, men tilbakemelding fra jentene var meget positiv.

 

Vi gleder oss til fortsettelsen og siste treningsmåned før vi er tilbake på Gressbanen!

Treningstider vinter 21/22

Mandag kl. 20:30-22:00
Ullern kunstgress
Tirsdag kl. 16:30-17:45
Heming kunstgress 11er

Onsdag kl. 19:30-20:30
Svendstuen skole gymsal

Fredag kl. 17:45-19:00
Heming kunstgress 9er

Kamper 2022

Kommer til våren

Kontaktinformasjon

Maria Leonsen
Tlf: 993 84 462
maria@ready.no
Jentefotballansvarlig

Spond J2007