Full fart på Vinterakademiet på G2008 og G2007

Gutter 2008 og 2007 er godt igang med vintertrening på Griegakademiet. 

2017-12-04
Jonas Rygg

Vinterakademiet er i full sving for alle gutter og jenter i Ready fotball. Her kommer en liten oppdatering på årgangene gutter 2008 og 2007. 

Vi startet opp med vinterakademiet tirsdag 01.11.17. Vi har trent nå i over en måned og det er god aktivitet å se på Heming kunstgress. På G2007 er vi 36 spillere påmeldt, mens på G2008 er vi nå 29 spillere påmeldt. G2008 har treninger på mandager - onsdager og fredager. G2007 har sine treninger på tirsdager-torsdager og fredager. Alle årganene har tilbud om tre akademitreninger i uken. Flere spillere på begge årganger er meldt på alle tre treningene. Det betyr at det spilles mye fotball blandt gutta i disse årgangene. 

På treningene så trener spillere etter læringsprossesen i klubbens sportsplan. I 2018 er disse årgangene på samme steg i prossesen. Derfor har vi også fredags treningen sammen slik at det blir naturlig for guttene å spille med de som er ett år elder og yngre en seg selv. Dette bygger samspill på tvers av skoler og alder. På det steget vi trener på nå er det følgende som blir vektlagt. Lære å spille sammen om ett felles mål (samspill). Vi trener på spille sammen som ett lag og trenerne planlegger treningene basert på dette. Spillere skal nå gå fra å naturlig ha fokusert mest på fotballaksjoner med ball, til å nå bli bevisste på hvilke fotballaksjoner de må trene på når de ikke har ballen selv. Dette trenes på i angrepsfasen når laget har ballen og i forsvarsfasen når motstander har ballen. Spillerene blir også kjent med hva det vil si å være i angrep og forsvar på egenhalvdel av banen og på motstanders halvdel. Her trener vi på prioriteringer i spillet,  slik at vi kan oppnå målene med fasene. Fks målet med angrepsspill på motstanders halvdel er å score mål. slike mål og prioriteringer er det i alle fasene. All denne treningen skal foregå i spill. Det gir spillere større mulighet for læring, samtidig som det er veldig gøy!

Akademiliga

Begge årgangene har også deltatt på to akademiligasamlinger. Det er blitt spilt mange jevne kamper og det er hovedmålet med disse kampsamlingene. For G2008 har dette vært første møte med 7er fotball. Det har også vært ett fokus på treningene at guttene skal få spilt en del 7v7. Det er litt uvant for spillerene at banen er større å at det er flere spillere på banen, men det er allerede stor progresjon fra første trening til siste samlig på Heming. 

 

Påmelding vinterakademi

Vinterakademi 2020/2021

Kontaktinformasjon:

Daniel Folkøy
Tlf: 959 09 707
daniel@ready.no
Akademiansvarlig