Meny

Organisering seniorfotball

Tilbake til klubbhåndboka

Seniorfotballplan

Ready Fotball skal ha et seriøst tilbud til spillere også etter aldersbestemt fotball. Dette tilbudet fordeler seg på to lag på herresiden og ett lag på kvinnesiden (nr.2-laget på kvinnesiden vil normalt være et J-19 eller J-16-lag). En av målsettingene er å ha en senioravdeling vi kan bruke til å utvikle unge spillere i slik at det ikke er avgjørende for spillernes utvikling å reise til toppklubb i tenårene. Forøvrig har seniorlaget viktige funksjoner for å ha en arena for de som er gode fotballspillere, men ikke søker en karriere som fotballspiller og som forbilder for de yngre. I tillegg til klubbens øvrige målsetting har klubben disse målene for seniorfotballen:

- Ha et herrer A-lag i toppen av tredjedivisjon

- Ha et herrer B-lag i fjerdedivisjon

- Ha et kvinner A-lag i andredivisjon, muligens senere førstedivisjon (avhengig av ressurskrav).

Årkullsansvar
I likhet med andre lag i klubben skal en av de fulltidsansatte ha et overordnet ansvar for senioravdelingen. I dette ligger oppfølging av trenere, årsplan og trivsel i senioravdelingen.

Støtteapparat

I likhet med andre lag i klubben skal seniorlagene ha et støtteapparat som minimum består av et tilstrekkelig antall Kampansvarlige.

Rekruttering av trenere
Seniorlagene skal drives etter de samme prinsippene som ungdomslagene. Det vi si at trenere i senioravdelingen skal bære de samme verdiene og klubbtankegangen som resten av klubben.

Laginndeling
På kvinnesiden skal vi ha ett lag. Dette laget er åpent for de som ønsker å være med og som passer inn i spillergruppen for øvrig. På herresiden skal vi ha to lag. Når vi har kommet oss til tredjedivisjon skal vi ha en A-lagstropp på 20 spillere, hvor B-laget består av spillere fra A-lagstroppen og G19. Frem til vi har et A-lag i tredjedivisjon vil vi vurdere å ha en egen spillergruppe med B-lagsspillere. For å være en del av A-lagstroppen må man ha et passende sportslig nivå, riktig personlighet, samt stille opp for laget gjennom hele sesongen.

Aktivitet
Utover treningstilbudet skal lagene ha en sosial kalender med mål om å møtes minst annenhver måned utenfor fotballaktivitet. Laget skal også legge inn treningsleir i sesongoppkjøringen, samt delta på OBOS cup eller NM utover det ordinere seriespillet og lagstreningene.

Hospitering
A-laget skal vær en naturlig hospiteringsarena for ivrige ungdomsfotballspillerne som passer til de utfordringene treninger med A-laget kan bidra til gjennom økt fysikk og tempo i spillet. Det skal likevel ikke bli så mange hospitanter at dette ødelegger for kulturen og prestasjonseffektiviteten til A-laget, noe som må være en skjønnsmessig vurdering av Sportslig Ledelse i samråd med A-lagstrener.

Seniorlaget for kvinner vil ha en rolle som vil variere avhengig av hvilket nivå det befinner seg på til enhver tid, men etterhvert er meningen at modellene skal bli mest mulig like for kvinner og herrer.

Finansiering

Seniorlag vil til enhver tid koste mer penger å drive enn treningsavgiftene kan forsvare. Delvis må seniorlagene ses som en aktivitet i barne- og ungdomsfotballens interesse, hvilke kan forsvare noen av de ekstra utgiftene, men ikke alle. Det forutsettes derfor at seniorlagene hvert år skaffer en ekstern separat tilleggsfinansiering til å dekke lønninger til trenere.

 

Oppdatert 16.6.2014

Kalender

September
MTOTFLS
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930