Ready årets idrettslag i Oslo

Ready ble tirsdag 21. april utnevnt som Årets idrettslag av Oslo Idrettskrets og Oslo kommune. Aftenposten markerte utnevnelsen med fyldig dekning i "OsloBy".

2015-09-23
TFB

Nedenfor gjengir vi også direktør i Bymiljøetaten Hans Edvardsen sin tale til Ready, lenke til de øvrige utnevnelsene og til bilder fra mottakelsen i Oslo Rådhus.

Vi er alle stolte av A-laget i bandy som greide å sikre seg Kongepokalen og NM-tittelen - etter 88 år!

Dette ble også nevnt under utdelingen av prisen i Oslo Rådhus tirsdag ettermiddag, men i begrunnelsen la direktør Hans Edvardsen (Bymiljøetaten) mest vekt på bredden i Readys tilbud og engasjement. Han nevnte at Ready hadde tradisjoner tilbake til Jacob Tullin Thams, Stein Eriksen og gullalderen til Ready i 7er-bandy 1920-tallet.

Det vi nok er mest kjent for nasjonalt er vår alpinister som stadig markerer seg nasjonalt og internasjonal. Denne sesongen har vi f.eks. flere FIS-løpere.

Råskinnet, et arrangment i friidrettsavdelingens regi samler nå mellom 2- og 3000 løpere, med heftige innslag i de nye medier og med faste innslag i sportsnyheter/nyhetssendinger på riksdekkende TV. Edvardsen minnet om at det kun var få dager igjen til årets løp den 2. mai.
Vi skal heller ikke glemme de kvinnelige og mannelige "seniorene" som i alle år har kjempet i toppen i Holmenkollstafetten - nå i superveteranklassen - og ikke minst Tom Erik Bjerkelys seier i Oslo Maraton i 1986 på tiden 2.19.10. Slå den!

I fotball - den suverent største idretten både på landsbasis og i Oslo, har også Ready markert seg både i omfang og kvalitet. Edvardsen nevnte historien om Gressbanen som Norges første landslagsarena og som nå sto foran en utvikling som kommunen og Ready i felleskap skal stå bak. Det er ikke minst fotballinteressen og omfanget i foreningen som krever at noe må gjøres. Med 70 lag og godt over 850 aktive er banekapasiteten kritisk. Edvardsen berømmet også Readys som den første kvalitetsklubb etter NFFs kvalitetskrav.

Bildet fra prisutdelingen/mottakelsen viser at Ready ikke bare stilte med leder og administrativ leder under utdelingen, men en yngre representant for hver av det større avdelingene: Ella Straume fra bandy, Idunn Åbyholm fra friidrett, Bendik Grenman fra alpint og Conor Kennally Mowinckel fra fotball. Fire yngre som frisket opp i forsamlingen blant topp idrettsutøverne fra Oslo og de noe eldre representanter fra idrettslagene.

Vil du se flere bilder fra prisutdelingen, KLIKK HER. Klikk her for lenke til Oslo Idrettskrets.

 

Ready. "Årets Idresttslag 2015"

Hans Edvardsens begrunnelse i sin helhet

Ready ”Årets idrettslag 2015” Ready er et fleridrettslag med tilhørighet til bydel Vestre Aker.
Klubben organiserer bandy, friidrett, langrenn, alpint, hopp og fotball, og er med over 2000 medlemmer et av de større idrettslagene i Oslo.

Klubben ble stiftet 14.6.1907. I sin tidlige historie på 1910 og 20-tallet var klubben i den absolutte Norgestoppen innenfor fotball og bandy. Klubben har gjennom sin lange historie levert flere store idrettsutøvere. Den første olympiske mester i skihopping, Jacob Tullin Thams, representerte klubben i hele sin karriere. Olympisk mester i alpint, Stein Eriksen, representerte også Ready.

Gressbanen, beliggende på Holmen, er Ready sitt hjem. Anlegget ble innviet i 1918. Anlegget var på den tiden distriktets eneste gressbane og fungerte frem til 1927 som landskamparena for fotball. Banen ble islagt for første gang i 1932. I dag har gressbanen en kombinert kunstis-/kunstgressbane som driftes av Oslo kommune i godt samarbeid med klubben.

Idrettslaget har en sentral posisjon i lokalmiljøet, og bidrar til å fremme trivsel og tilhørighet i området. Ready evner å organisere gode og varierte aktivitetstilbud, og klarer å balansere topp- og breddeaktivitet på en god måte.

Ready har fokus på kvalitet og utvikling, og er nylig godkjent som "kvalitetsklubb" av Norges Fotballforbund.

Ready er kjent som en god samarbeidspartner innenfor idrettsorganisasjonen og ovenfor kommunen. Klubbens ledere og administrasjon representerer på beste måte, med ryddighet, seriøsitet og men en god tone.

Ready er arrangør av Råskinnet "Norges råeste terrengløp". Et flott arrangement som byr på skikkelige utfordringer for deltagerne. Gjennom slike arrangement er idrettslaget også med å gi attraktivitet til hele byen. Årets utgave av Råskinnet går av stabelen lørdag 2. mai (så det begynner å haste for de som lar seg friste nå).

Ready er opptatt med å utvikle anleggene for å møte dagens og morgendagens behov for aktivitetsarenaer. Det foreligger blant annet ambisiøse butviklingsplaner for anlegget på Gressbanen, og idrettslaget har tatt en aktiv rolle i dette. Arbeidet føres frem av klubbens ledere med seriøsitet og kraft -
drevet av ønsket om å legge best mulig til rette for barn og unge.

I 2015 tok Ready sitt 14. NM-gull i bandy. De foregående 13 gullene ble tatt i perioden fra 1912 til 1927, så dette gullet var etterlengtet. Og kanskje er det en ny storhetstid på gang i Ready?

Vi håper tildeling av prisen som årets idrettslag 2015 gir ytterligere motivasjon for det gode arbeidet som skjer i Ready.
Gratulerer!